27 Temmuz 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

İBF’de yaratıcılık konuşuldu

İBF’de yaratıcılık konuşuldu
  • 30 Kasım 2023 Perşembe
  • 1777 kez okundu

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) tarafından düzenlenen “Yaratıcılık” semineri İBF Şener Şen Salonu’nda gerçekleştirildi. Yönetmen Gökhan Yücel’in konuşmacı olarak katıldığı seminere öğretim elemanları ve öğrenciler katılım gösterdi.

 

“Mezun olduğum sene çalışmaya başladım ve Kristal Elma kazandım” 

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü mezunu Yönetmen Gökhan Yücel seminerde şunlardan bahsetti: “Ben yaratıcılık öğreneceğimi zannediyordum ama okul stratejik planlama eğitimi veriyordu. Sektör İstanbul’da daha yoğun olduğu için dördüncü sınıfımın neredeyse tamamını İstanbul’da geçirdim ve staj yapmaya başladım. Mezun olduğum sene çalışmaya başladım ve Kristal Elma kazandım. Beni hemen Fransa’da Cannes’a yolladılar. Çok şanslıydım, markalarla çalışabildim, ödüller aldım, yurtdışında ‘workshop’lara katıldım. Yurtdışında neler yapılabildiğini gördükten sonra Türkiye’de böyle olmadığını gördüm ve mutsuz olduğum için işimi bıraktım. Uzun yıllar reklam sektöründe farklı ajanslarda çalıştıktan sonra Fikr’et, isimli hala aktif olan kendi şirketimizi kurduk. Türkiye’de niye reklamcılıkta iyiyapılmıyor bunu düşündük ve bulduğumuz sebeplerden biri: Fi Bazlı sistem yani senelik sözleşmelerde marka ne istiyorsa onu yaparsın özgürlüğü azaltan bir şey. Biz de bu yüzden proje bazlı çalıştık ve o dönemden çok güzel işler yaptık. Şimdi Türkiye ekonomisinin gidişatından da dolayı çok daha karanlık bir dönemdeyiz ve reklam pastası git gide küçülüyor.”

Bulunduğu noktaya gelene kadar ne gibi zorluklarla karşılaştığını anlatan Yönetmen Yücel konuşmasının devamında yaratıcılık hakkında bilgilerini aktardı. Seminer soru cevap kısmı ile son buldu.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar