27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir’de suya 1 yılda Yüzde 400 zam

Eskişehir’de suya 1 yılda Yüzde 400 zam
  • 11 Aralık 2023 Pazartesi
  • 7364 kez okundu

Eskişehir'de şebeke suyu kullanım ücretlerine 69 kuruşlu bir zam daha geldi. Temmuz ayında 16 lira 17 kuruş olan su kullanım bedeli 21 lira 61 kuruşa yükselmiş durumda.

Geçtiğimiz yıl sonunda yapılan büyük zam sonrasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından su zammı 2023 tarihi ile otomatiğe bağlantı. Her ay suya TEFE oranında zam yapılıyor. Vatandaşların hayati ihtiyaçları arasında olan Doğalgaz, Elelktrik ve Su genel giderlerin de büyük bir bölümünü oluşturuyor. Ancak doğalgaz ve elektrikte bir yılı aşkın süredir zam gelmezken şebeke suyuna sürekli olarak zam geliyor olması vatandaşın belini büküyor. 

Tam bir yıl önce 5,29 tl olan su 21,61 liraya yükseldi.  Ancak Eskişehirliler için su ihtiyacı sadece şebeke suyuyla bitmiyor. Aynı zamanda içme suyuda almak durumunda kalan Eskişehirlilerin öncelikli tercih ettiği Kalabak Suyu da yakın zamanda zamlandı. 

Bir çok aile için aylık elektrik giderini geçen su maliyeti nedeniyle vatandaşlar tepki gösteriyorlar. DSİ tarafından ücretsiz olarak sağlanan şebeke suyu, arıtma tesislerinde temizlenerek vatandaşlara ulaştırılıyor. Arıtma tesistelerinin elektrik giderleri ise Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından yüzde 50 hibe edilerek karşılanıyor. 

Tefe oranlarına göre her ay otomatik olarak tarifeler güncellendiği için su zammından kimselerin haberi olmuyor. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren su kullanım ücreti her ay zamlandı.

Peki Eskişehir’de güncel tarifeler ne durumda;
Konut: 21 lira 61 kuruş (Ekim ayı fiyatı 20 lira 92 kuruş)
İşyeri: 36 lira 74 kuruş (Ekim ayı fiyatı 35 lira 57 kuruş)
İnşaat: 43 lira 22 kuruş (Ekim ayı fiyatı 41 lira 85 kuruş)

Tarifelerin 4 Aralık 2023 tarihinden itibaren geçerli olmaya başladığı öğrenildi.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar