27 Temmuz 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

İşte o 25 yıllık belediyecik sonunda yapılan bilen meşhur 24 daire

Eskişehir deprem fayları üzerindeki konumu itibariyla riskli iller arasında yer alıyor. Bu bağlamda şehirdeki alınması gereken önlemler oldukça fazla. Özellikle eski bina sayısının fazla olması nedeniyle alınması gereken tedbirler hayati önem taşıyor. 

Geçtiğimiz haftalarda TV 100 ekranlarına konuk olan Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Nebi Hatipoğlu'nun dikkate çektiği konu, hem programdaki gazetecileri hem de gerçeği öğrenen Eskişehirleri şok etti. 

Eskişehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında adeta çarşaf çarşaf reklamlar yapan, bugüne kadar ortaya koyduğu ancak hayata geçmeyen projelere milyonlar harcayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin şuana kadar bu konuda attığı somut adımların hepsi 24 daireyi kapsıyor. Onlarda hala bitmiş değil. Yaklaşık 2 yıl kadar önce başlayan inşaatlar tamamlanmamış durumda.

Konuyla ilgili yıllardır Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde genel sekreter görevini yürüten ve şuan CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Ayşe Ünlüce'ye soruldu. Ünlüce direk olarak, şuana kadar sadece 24 daire için adım atabildiklerini dolaylı yoldan kabullendi. 1999 yılında deprem ile ilgili çalışmaya başladıklarını belirten Ünlücü, çalışmaların 2010 yılında projelendiirme çalışmalarına başlandığını belirtti. Adım adım bu konuda çalıştıklarını belirten Ünlüce şuanki mevcut çalışmaların 24 daireden ibaret olduğunu kabullenerek önümüzdeki ay 1000 konutluk ihaleye çıkmayı planladıklarını belirtti. 

İşte merak edilen o 3 bloktan oluşan 24 dairelik hala devam eden 25 yıllık belediyeciğin kentsel dönüşüm karnesi:



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar