27 Temmuz 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir’de yara bakımına özel poliklinik ve servislerle hizmet veriliyor

Eskişehir’de yara bakımına özel poliklinik ve servislerle hizmet veriliyor
  • 20 Kasım 2023 Pazartesi
  • 1392 kez okundu

YARA BAKIMI ÜNİTELERİ HAKKINDA

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar BİLDİRİCİ, Eskişehir Şehir Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde Yara Bakım Üniteleri Hakkında Basın Açıklaması Yaptı

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar BİLDİRİCİ, Eskişehir'de faaliyet gösteren hastanelerde bulunan yara bakımı üniteleri hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. BİLDİRİCİ'nin açıklamalarına göre, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve Eskişehir Şehir Hastanesi, deneyimli Genel Cerrahi uzmanları liderliğinde, yara bakımına özel poliklinik ve servislerle hizmet vermektedir.

Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde bulunan Yara Bakım Polikliniği, E Blok (-1) katta, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde ise Yara Bakım Polikliniği D Blok (2) katta faaliyet göstermektedir. Yara Bakım Servisleri ise Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde F Blok 5. katta 27 yatak kapasitesi ile, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde D Blok 4. katta 24 yatak kapasitesi ile hizmet sunmaktadır.

Profesyonel yara tedavi hizmetleri arasında akut cerrahi yaralar, bası yaraları, diyabetik ayak sorunları, venöz ve arteriyal bacak ülserleri ile stoma (kolostomi, ileostomi, ürostomi) bakımı bulunmaktadır.

Kronik Yara Bakım Servisi:

Kronik yara bakım servisi, genellikle şu hastalıkların tedavisi ve takibiyle ilgilenir:

Diyabetik Ayak ve Yaralar: Diyabet, uzun vadeli yara iyileşmesini olumsuz etkileyebilecek dolaşım ve sinir sistemi sorunlarına neden olabilir.

Dolaşım Bozuklukları: Kötü dolaşım, yeterli oksijen ve besin maddesi taşıyamayan bölgelere zarar verebilir, bu da yara iyileşmesini zorlaştırabilir.

Basınç Ülserleri: Uzun süreli hareketsizlik veya baskıya maruz kalma nedeniyle deride açılan yaralardır.

Venöz Yetersizlik: Bacaklardaki kanın yeterince geri dönmemesi sonucu oluşan sorunlar.

Arteriyel Yetersizlik: Arterlerdeki kan akışının azalmasıyla ilgili problemler.

Kronik yara bakım servisi, hastalara özel tedavi ve bakım sağlayarak iyileşme sürecini desteklemektedir.

Kronik Yara Bakım Servisi Hakkında Önemli Bilgiler:

Uzman Kadro: Kronik yara bakımında uzmanlaşmış deneyimli doktor ekibi, en etkili tedaviyi sunmak için özveri ile çalışmaktadır.

Bireysel Tedavi Planları: Her hasta için özel tedavi planlarıyla, kronik yaraların en etkili şekilde iyileşmesi hedeflenmektedir. Tedaviler bilimsel verilere dayalı ve güncel teknolojileri içermektedir.

İletişim ve İlgili Hizmet: Hasta memnuniyeti ve iletişim önceliği olup, tedavi sürecinde sürekli etkileşimde bulunarak gelişmeleri paylaşmak ve her türlü soru için yanlarında olacaklardır.

Eğitim ve Bilinçlendirme: Hastalar ve yakınları için düzenlenen eğitim programları ile kronik yara bakımı konusunda bilinçlenmeyi sağlamaktadırlar.

BİLDİRİCİ, basın açıklamasının sonunda herhangi bir soru veya talebin olması durumunda iletişime geçmekten çekinmemelerini ve sağlığın önemli olduğunu vurguladı.

 

 



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Sağlık Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar