23 Ekim 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Bildirici, Dünya Prematüre gününde annelerle bir araya geldi

Bildirici, Dünya Prematüre gününde annelerle bir araya geldi
  • 18 Kasım 2023 Cumartesi
  • 1538 kez okundu

Eskişehir Şehir Hastanesinde Dünya Prematüre günü sebebiyle yenidoğan yoğun bakım 1-2-3-4. basamaklarında İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ögr. Üyesi Yaşar Bildirici, Hastanemiz Başhekim Vekili Doç. Dr. Mustafa Sungur ve yönetiminin katılımıyla Dünya Prematüre günü etkinliği gerçekleştirildi.
Gerçekleşen etkinlikte personellerimiz ve kıymetli miniklerimizin anneleriyle bir araya gelen İl Sağlık Müdürü konuşmasında annelere bebeklerinin güvenli, hijyenik ve Uzman hekim ve personlleriyle hizmet verdiklerini ve sizlerin en değerlisi olan bebeklerinizin emin ellerde gözlerinin arkada kalmaması gerektiğini dile getirdi.
Etkinlik pasta kesiminin sonrasında fotoğraf cekimi ile sona erdi.

Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici'nin 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Açıklaması

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Bildirici, prematüre doğumlar ve bu bebeklerin sağlığına dikkat çekerek önemli bilgiler paylaştı.

Gebelik sürecinin normalde 38 ile 42 hafta arasında sürdüğünü belirten Bildirici, 37 haftadan önce gerçekleşen doğumların prematüre olarak adlandırıldığını ifade etti. Prematüre bebeklerin doğdukları haftalara göre sınıflandırılmasına değinen Bildirici, bu sınıflandırmanın 24-31 hafta arası için ileri derece prematüre, 32-35 hafta arası için orta derece prematüre, 36-37 hafta arası için sınırda prematüre olduğunu söyledi. Ayrıca, doğum ağırlığına göre yapılan sınıflamada düşük doğum ağırlığı, çok düşük doğum ağırlığı ve ileri derecede düşük doğum ağırlığı kategorilerinin bulunduğunu belirtti.

Prematüre doğumun annelerdeki nedenlerine odaklanan Bildirici, annenin yaşam tarzındaki hatalı tercihlerin, alkol, sigara, uyuşturucu kullanımı, beslenme bozuklukları, bakımsızlık ve aşırı stresin prematüre doğuma neden olabileceğini vurguladı. Anne yaşı, sık doğum, annede kronik hastalıklar, tansiyon sorunları ve enfeksiyonlar gibi faktörlerin de risk oluşturabileceğine dikkat çekti.

Genital nedenler arasında rahimin küçük olması, rahim tümörleri, servikal yetersizlik gibi yapısal bozuklukların yer aldığını belirten Bildirici, plasentaya ait nedenlerin de erken doğuma etki edebileceğini ifade etti. Bebeğe ait nedenler arasında çoğul gebelikler ve fetal anomalilerin prematüre doğum riskini artırdığını söyledi.

Bildirici, yenidoğan yoğun bakım bilimi ve uygulamalarındaki gelişmelerin prematüre bebeklerin yaşam oranlarını artırdığını ancak bu bebeklerde gelişim sorunlarının görülebileceğini belirtti. Prematüre doğan bebeklerin izleminin sağlık ve gelişimsel izlemleri, tanı ve tedavisi konusunda uzman bir ekip tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Bu ekipte yenidoğan uzmanı, gelişimsel pediatri uzmanı, göz uzmanı, odyolog, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, pediatrik nöroloji uzmanı, pediatrik kardiyoloji ve cerrahi uzmanları, özgün alanlarda terapistler, ve beslenme destek birimlerinin yer alması gerektiğini belirtti.

Bildirici, prematüre doğumların getirdiği çeşitli problemlerin tedavi edilebileceğini ve bu bebeklere sekelsiz normal yaşam sağlanabileceğini belirtirken, erken doğan çocuklarda gelişim sorunlarının doğum haftası ve doğum ağırlığı ile ilişkili olduğunu ifade etti. Doğum haftası ve doğum ağırlığı azaldıkça gelişim sorunlarının artabileceğine dikkat çekti.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Sağlık Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar