27 Temmuz 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

“Kültepe Biyoarkeoloji Projesi” Edebiyat Fakültesinde konuşuldu

“Kültepe Biyoarkeoloji Projesi” Edebiyat Fakültesinde konuşuldu
  • 30 Kasım 2023 Perşembe
  • 2078 kez okundu

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Kültepe Biyoarkeoloji Projesi: Tunç Çağı'nda İnsan Hareketliliği ve Toplumsal Ayrışma Konusunda Disiplinlerarası Bir Yaklaşım” başlıklı seminer, Prof. Dr. Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerde, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Handan Üstündağ yürütücülüğünü üstlendiği “Kültepe-Kaniş Topluluğunun Biyolojik ve Sosyal Yapısının Multidisipliner Bir Yaklaşımla Analizi” başlıklı TÜBİTAK 1001 projesinin çıktıları hakkında bilgi verdi. Seminere Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Güllüpınar, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Projenin henüz sonuçlanmamasına karşın bazı akademik çıktılar elde ettiklerini belirten Prof. Dr. Üstündağ şunları aktardı: “En güzel çıktı uluslararası bir dergide A1 seviyesinde bir makale yayımlandı. İki tane uluslararası kitapta bölümümüz baskı aşamasında, toplam 9 uluslararası kongrede ve ulusal kongrelerde de 2 bildiri yaptık.”

“Kültepe Biyoarkeoloji Projesi: Tunç Çağı'nda İnsan Hareketliliği ve Toplumsal Ayrışma Konusunda Disiplinlerarası Bir Yaklaşım” başlıklı seminer soru cevap kısmı ile son buldu.

 



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar