27 Temmuz 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Kalabak suyuna yeniden zam geldi

Kalabak suyuna yeniden zam geldi
  • 7 Şubat 2024 Çarşamba
  • 21605 kez okundu

Geçtiğimiz Ekim ayında zam gelen Kalabak suyuna yeniden zam geldi. Eskişehirlileri bezdiren aylık şebeke suyu zammı yetmez gibi Kalabak Suyu'na da sık sık zam yapılması vatandaşların su maliyetlerini yükseltti. 

Çoğu evde elektrik faturasını geçen, kış dönemi yüksek gelen doğalgaz faturası ile yarışan su gideri bu ay biraz daha arttı. 

Su zengini şehirde suyun bu kadar yüksek fiyatla satılmasına anlam veremiyoruz

Zam haberlerini duyan vatandaşlar, "Laf geldimi, alt geçit yapmamak için bir metreden su çıkıyor diyenlen. Su zengini bir şehirde suyu bu kadar pahalıya nasıl satıyorlar. Sanırsın yurt dışından geliyor, dolara endeksli" diye tepki gösterdiler. Eskişehir'de geçtiğimiz yıl şebeke suyuna yüzde 400 gibi büyük bir zam gelirken, şekebe suyunun içilemez olması, çayda yemekte kullanılamaması nedeniyle Eskişehirliler mecburen içme suyu da almak durumunda kalıyorlar. İçme suyunda da Eskişehirin kendi suyu olan Kalabak Suyunu tercih eden vatandaşlar maliyetlerin bu kadar yüksek olmasına anlam veremiyor. 

En son 9 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak olan yüzde 16,5 oranında zamla birlikte, daha önce 15 lira olan Kalabak damacana suyun yeni fiyatı 17,5 lira olarak belirlenmişti. Ancak bu zam sadece damacana su ile sınırlı kalmayarak kapıya teslim hizmeti sunan Alo Kalabak servisinin fiyatı da 23 lira olarak güncellenmişti.

Aradan geçen 4 ayın ardından Alo Kalabak ücretine gelen yaklaşık yüzde 10’luk bir zam ile birlikte 12 litre damacana Kalabak Su 25 TL oldu. Zam öncesinde Eskişehir’de Alo Kalabak 23 TL’den hizmet veriyordu.

 



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar