Büyükerşen, 25 yılda 26 sözü tamamlayamadan başkanlığı bırakıyor
- 12 Ocak 2024 Cuma
- Bu yazı 7659 kez okundu
Eskişehir için önemli bir dönem kapanıyor. Üç dönem DSP ve 2 Dönem CHP Büyükşehir belediye başkanı olarak görev yapan Yılmaz Büyükerşen uzatmalı tartışmalı bir süreç sonrasında belediye başkanlığına aday olmak istese de, çekilerek adaylığı bir başka isme bıraktı.
Geçtiğimiz Temmuz ayında yeniden aday olacağını duyuran Yılmaz Büyükerşen’in adaylığı ve başkanlığını tartışmaya ilk kez o dönem ittifak ortağı olan İyi Partinin vekili Nebi Hatipoğlu’nun eleştirileri sonrasında tartışılmaya başladı. Yılmaz Büyükerşen’in adaylığı bu gelişmelerle ilk kez tartışılır hale geldi ve sonrasında ilk kez direk aday ilan edilmek yerine, aday adaylığı için başvuru yapmak durumunda kaldı.
Tartışmaların merkezinde yaş konusu olsa da, CHP’nin yaptırdığı anketlerde ciddi kan kaybı yaşadığı görülen Büyükerşen’nin aday yapılmaması gerektiği, adaylıktan çekilmesi gerektiği CHP’nin ulusal medyasında da çeşitli isimlerce defalarca dillendirildi. Öyle ki Büyükerşen, kendisinin adaylık düşüncesi olmadığını, kendisinin aday başvurusunu il başkanının talimatı ile yaptığını bile açıklamak durumunda kaldı.
Gelişmeler sırasında defalarca da sizlerle paylaştık, Büyükerşen’in gitmesini isteyen CHP genel merkezi tepki çekmemek için direk git de diyemediği süreçte, Büyükerşen bizzat kendi ağzıyla ve dolaylı yoldan yerel medyasındaki Büyükerşen’nin kendi tabiriyle köşe kadılarına ve yine diğer sanal piyonlarına “Akıl yaşta değildir, baştadır” sözünden başlayarak İngiltere’den yaşlı politikacı örnekleri, yaşlı ünlü isimlerin zikredildiği bir dizi serenattı da dinledik.
Adeta satranç oyununa dönen hamleler sonrası orta yolu bulmayı başardılar. Sonuç olarak o kadar İngiliz örneği verilince ortaya da saltanatvari bir çözüm olarak Büyükerşen’nin kaptan köşkünden bir isim Büyükerşen’i de mutlu etmek adına Büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıklandı.
CHP’nin 2024 yerel seçimlerinde Eskişehir Büyükşehir adayı resmen Ayşe Ünlüce oldu. Şu an söylemleri Eskişehir’i daha ileri taşımak olan Ayşe Ünlüce, Büyükerşen gibi Eskişehir’in temel sorunlarını görmezden gelerek mi yoluna devam edecek ya da kendi özgür fikriyatı ile yeni bir yol haritası mı çizecek birlikte göreceğiz.
Ancak başlıkta da değindiğimiz 26 Söz meselesi var. O Sözleri yine yazının altına da bırakacağım. Defalarca da dile getirdiğimiz gibi 1999 da şehrin ihtiyaçları konusunda doğru tespitlerin yapıldığı bu sözlerin maalesef büyük bölümü ile ilgili 25 yıllık süreçte çalışmayı bırakın dile bile getirilmediğini göreceksiniz. Çeyrek asırlık süreçte ne yazık ki bu sözler lafta kaldı. 25 yıl da “26 söz” olarak kalan bu sözü İyi Parti adayı da kullanıyor bu seçimde, o da 26 söz veriyor.
Özetle kimilerine göre efsane, kimilerine göre 25 yıl önce Türkiye ekonomisinde ilk 10’da olan Eskişehir’i 40 lı sıralara geriletmekte büyük payı olan Büyükerşen dönemi sona ermek üzere. Ancak demin de dediğim gibi saltanatvari bir anlayışla kendi sosyal medyasında “Yol bitti, yolculuk bitmedi” Ayşe Ünlüce ile devam diyen başkanın dönemi fiilen 31 Martta kapanıyor.. Geride kalan 26 sözü de tutmak başkalarına nasip olacak…
26 söz veriyorum!
1. Kapılar Herkese Açık Olacak
En başta Büyük Şehir Belediyesi olmak üzere belediyelerimizin tüm kapıları yasalara uygun şikayetleri olan herkese açık olacaktır. “Acil hizmet servisleri” 24 saat hizmetinizde olacak ve sorun ve şikayetleriniz kısa sürede çözüme ulaştırılacaktır.
2. Siyaset Değil Hizmet Öncelikli Olacak
Hiçbir şekilde, hatır, gönül ve particiliğe göre iş yapılmayacak ve yaptırılmayacaktır. Belediyeciliğe ciddiyet ve disiplin getirilecektir. Eskişehir’in ve Eskişehirde yaşayanların çıkarları en önce gözetilecektir.
3. Çamur Kaynakları Kurutulacak
Toz ve çamur bu şehrin kaderi olmamalıdır ve olmayacaktır. Bu şehrin yıllardır çöçülmeyen toz ve çamur sorununu ortadan kaldırmak, kaynakları kurutmak ilk ve öncelikli iş olacaktır.
4. Altyapı Sorunsuz Hale Getirilecek
Kanalizasyon ana arterleri yapılmış yerlerde kılcal bağlantılardaki yanlış ve eksiklikler tamamlancaktır. Altyapı olmayan veya yarım bırakılan Emek, 71 Evler, Gündoğdu, Fevzi Çakmak, Şarhöyük, Kumlubel, Esentepe, Sütlüce, Yeşiltepe, Şirintepe, Zincirlikuyu mahallelerinin cadde ve sokakları ile sulama kanalı sorunlarının bir an önce çözülmesi için tüm belediye olanakları seferber edilecektir.
5. İnşaatlar Denetlenecek
İnşaatlar sürekli denetlenecektir. Mevzuat, proje ve kalite standartlarına uymayanlara karşı gereken önlemler alınacak, yaptırımlar sözde kalmayacaktır. Bu konuda “Önce Siyaset Değil, Hizmet” sözümüz geçerli olacak, yatırımlar tavizsiz uygulanacaktır.
6. İmar Planındaki Hatalar Giderilecek
İmar Planı yeniden gözden geçirilecek, hatalar düzeltilecektir. “Mülkiyete Saygı” ilkesiyle. “Toplumsal Fayda! İlkesi arasında denge ve adalet gözetilecektir.
7. Porsuk Temizlenecek ve Düzenlenecek
Yalaman Adası dışındaki kısımları ile Porsuk Çayı, bir köy deresinden farksızdır. Bu görüntüye kesinlikle son verilecek. Porsuk’un şehir içindeki kalan kısmının çevre düzenleme projesi için yarışma açılacak, ayrıca çay yatağı ıslahı etütleri ele alınacaktır.
8. Sağlıklı İçme Suyu Sağlanacak
Porsuk Çayı ile ilgili çok önemli bir sorun da bu suyun, evlerimizdeki musluklarımızdan akan su olarak, nitrattan arındırılmamış ve içilemez sertlikte olmasıdır. Bu konu hemşehrilerimiz için hayati önem taşımaktadır. Nitratın kimyasal yolla arıtımına ilişkin dünyada herhangi bir örneğe de rastlanmamıştır. Kaldı ki, kimyasal madde ithalatı yaparak suyun arıtılması ve sertliğinin azaltılması yoluna gidilirse, suyun maliyeti artar ve bu da size yüksek fiyat olarak yansır. Bu nedenle, nitratsız suyun Sakaryabaşı’ndan, İnönü’deki kuyular ya da Kütahya’da Azot Tesisleri ötesinden borularla getirilmesi projesine vakit geçirmeden başlanacaktır.
Diğer alternatiflerden birisi Çağlan tarafından DSİ’ye yaptırılacak büyük bir gölette kar sularını toplamaktır. Diğeri ise kentin Batı tarafındaki zengin artezyen sularını şebekeye dahil etmektir. Bu konuların etüt ve projelerine hızla başlanacaktır. Ayrıca yabancı şişe suları yerine kalabak suyunun şişelenip, satılması sağlanacaktır.
9. Çöp Toplama Sağlıklı Yapılacak
Çöplerin toplanmasıyla ilgili sağlıksız uygulamalara son verilecektir. Çöplerin açık çöplüklere atılması yerine değerlendirilerek, dönüşümü sonucu yok edilmesine kadar bir dizi proje ele alınacaktır. Bugün birçok mahallede bırakın sağlıklı toplamayı, çöpler zamanında alınmamaktadır. Bu konu da acilen çözüme kavuşturulacaktır.
10. Şehir İçi Ulaşım Keşmekeşi Çözülecek
Şehir kuzey ve güney bölgelerini içine alan rayıl toplu taşımacılık tramvay ring sisteminin etit ve uygulama projelerinin başlatılması ve bir ön önce uygulamaya geçirilmesi için Tülomsaş ile işbirliği yapılacaktır.
Kentin ortasından gçeen mevcut demiryolundan yararlanılarak, şehrin doğu-batı doğrultusunda “banliyö trani” işletimi hizmeti sağlanmak üzere DDY ile işbirliğine gidilecek ya da işletme yetkisi alınacaktır. Şehir içi ulaşım bütünüyle masaya yatırılarak, şehre rahat nefes aldıracak çözümler üretilecektir.
11. Yeşil Alanlar Göstermelik Olmayacak
Göstermelik minyatür parklar yerine Avrupa kentlerindeki gibi yoğun ağaç ve bitki örtüsü ile kaplı binlerce metre karelik yeşil alanlar yaratılacaktır. Bu nedenle, imar planı, peyzaj mimarisi göz önünde tutularak yeniden ele alınacaktır. Bu parklarda yürüyüş alanlarına, dinlenme mekanlarına, botanik bahçelerine, çocuklar için oyun alanlarına, piknik alanlarına, büyük ölçekli göletlere ve yoğun ağaçlandırmalara yer verilecektir.
12. Belediye Hastanesi Kurulacak ve Halk Sağlığını Korumaya Önem Verilecek
Bağ-Kur’a bağlı esnaf başta olmak üzere sosyal güvencesi olmayan dar gelirli ve yoksul hemşehrilerimize hizmet verecek bir Belediye Hastanesi projesine başlanacaktır. Bu proje hayata geçirilene kadar belediye, tam teçhizatlı modern gezici halk sağlığı araçları edinecek, bu araçlar kısa sürede devreye sokularak semtlerde sürekli tarama ve hastalık teşhis hizmetleri verilecektir. Her konuda halk sağlığını korumaya özen gösterilecektir.
13. Yeni İş Merkezleri ve Konut Alanları Oluşturulacak
Bugün Eskişehir’de iş alanları sıkışmıştır. Bu sıkışıklığı gidermek, Eskişehirli tüccara, esnafa, zanaatkara rahat bir soluk aldırmak için kent çevresinde yeni ve çağdaş iş merkezleri oluşturulacaktır.
Yukarıda belirttiğim merkezler çevresinde her türlü toplum ve yaşam ihtiyaçlarının düşünüldüğü alt ve üst yapı projeleri hazırlanıp, ucuz arsalar üretilerek yeni konut alanları açılacaktır.
14. Sıcak Sular Sağlık Turizmine Açılacak
Artık Eskişehir halkının büyük çoğunluğu sıcak suların “Sağlık Turizmine Açılması Projesini” destekliyor. Bu proje, devletin Anadolu Üniversitesi’ne verdiği bir görevdir. Belediyeler kuma kuruluşları emredici nitelikte olan Kalkınma planına uygun imar çalışması yapmakla yükümlüdürler. Yani bu proje öncelikle yatırımcı Anadolu Üniversitesini ve Çağdaş kent imar özelliklerini uygulamakla yükümlü belediyeleri ilgilendirmektedir. Bu proje kapsamında bölgedeki mülk sahipleri ile kiracıların Sağlık Turizmine yönelmeleri de teşvik edilecektir.
15. Yeşil İş Alanları Açılması Teşvik Edilecek “işlik-Evler Bölgesi” Yaratılacak
Eskişehir’in büyük, huzurlu ve zengin bir kent olması Eskişehir’de sanayi ve ticari yatırımların artmasına bağlıdır. Ancak bu sayede işsizlik azalır, refah seviyesi yükselir. Bunun için Belediye yeni iş alanlarının açılmasını teşvik edici, kolaylıklar sağlayıcı politikalar güdecektir.
Büyükşehir Belediyesi olarak Eskişehirliler, yeterli büyüklükte sermaye oluşturarak, ortak yatırıma gitmeleri konusunda özendirilecek ve cesaretlendirilecektir. Belediye olarak özellikle bu konuda birleştirici, yol gösterici, destekleyici ve işbirliği oluşturucu bir rol üstlenecektir. Diğer taraftan yetişmekte olan meslek sahibi gençlerin işyeri ve konut ihtiyaçlarını birlikte çözen bir proje uygulanacaktır. “İşlik-Evler Projesi” adını verdiğimiz bu projeye göre, kurdurulacak kooperatifler ve Toplu Konut idaresi kaynaklarıyla zemin katı atölye, üstü sosyal mesken ve arkasında bahçesi olan ucuz maliyetli evler üretilecektir.
16. Göçün önlenmesi İçin Öncülük Yapılacak
Eskişehir köylerinden şehir merkezine göçün önlenmesi için kırsal kesimde hayvan besiciliği ve hayvan ürünlerine dayalı imalat ile sebve, meyve, babçe mahsülleri yetiştirme bölgeleri oluşturulması için hazırlanan projenin hükümet nezdinde kabul ve uygulanması için öncülük yapılacaktır.
17. Otopark Projeleri Hayata Geçirilecek
Jeolojik olarak elverişli yerlerde semt okullarını bahçelerinin altında otoparklar yapılması yolunda Mili Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapılacak, bu otoparkların geliri o okulların ihtiyaçları için kullanılacaktır. Mevcut kapalı otoparklarda zaman süresine göre ücret alınması esası getirilerek yurttaşların otopark kullanması teşvik edilecektir.
Yapılacak her konutun iskan ruhsatında mutlaka yeter sayıda otopark yeri olması şartı uygulamaya geçirilecektir.
Çok katlı yüksek binaların arasında kalmış dar cepheli arsalar veya eski iki üc katlı yapıların yerine araç asansörü kullanan Japon modeli otopark inşaatları teşvik edilecketir.
18. Semt Pazarları Islah Edilecek
Pazar yeri kurulmayan semtlerde önce açık pazarlar kurulması teşvik edilecek, daya sonra, yalnızca üstü kapalı değil, kış mevsiminde etrafı da kapatılabilen Pazar yerleri yapımı planlanacak, giderek pazarcıların ortaklaşa sahip olacakları ucuz sebze, meyve gibi maddeleri satan marketler haline dönüşmesi hedeflenecektir.
19. Doğalgaz BOTAŞ’tan Alınacak
Eskişehir’in tamamı doğalgaz kullanımına geçmemiştir. Doğalgaz şebekesi yapımı ve dağıtımı BOTAŞ’tan alınarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılır hale getirelecektir.
20. Kuyruklar Bitecek
Belediyelere çevre, temizlik, su ve benzeri ödemenizi yapmak için günlerce kuyrukta beklemek zorunda kalmayacaksınız. Kuyrukları önleyici düzenlemeler acilen uygulamaya konacaktır.
21. Özürlüler Asla Unutulmayacak
Özürlü hemşehrilerimizin üretici olarak ekonomik bağımsızlığa ulaşacakları büfeler zinciri oluşturulacaktır. Yeni yapılacak kamuya açık binalarda onların ihtiyaçlarına yanıt verecek tesis ve mekanların olmayan projeler onaylanmayacaktır. Kamuya açık mevcut yapılarda da önceden ihmal edilen bu insancıl ve uygar kolaylıkların imkanlar el verdiği ölçüde yapılması yolunda tesis sahipleri harekete geçirilecektir.
22. Belediye Sanat Merkezi Oluşturulacak
1960’lı yıllarda Eskişehir Belediyesi’ne ait “Şehir Tiyatrosu” vardı. Yakın illerden gelen insanlar burada oynanan oyunları izlemek için otobüslerle Eskişehir’e gelirlerdi. Geçmişte sergilenen bu uygar belediyecilik ve sanat anlayışı yeniden ortaya çıkarılacak, Eskişehir’e yaraşır, içinde tüm kültürel etkinliklere imkan veren büyük bir Sanat Merkezi oluşturulacaktır.
23. Semt Eğitim ve Spor Birimleri, Gençlik Hizmet Merkezleri Açılacak
Okul saatleri dışında çocuklarımıza ve gençlerimize, akşamları veya istediklerinde yetişkinlerimize hizmet verecek; bilgisayar, internet kullanımı, sanat, kültür, spor ve beceri kazandıran “Eğitim Gönüllüleri Semt Eğitim birimleri” açılacaktır. Mahallelerde okula gitmeyen genç kızlara el işleri becerileri kazandırılarak, ürünlerini piyasada değerlendirmelerine çalışılacaktır.
İleri ülkelerde kent halkına spor imkanı ve hizmetleri sunmak belediyelerin görevleri arasındadır. Eskişehir’de semt spor alanlarının yanısıra, mücavir alanlarda, kentte geniş yollarla bağlı, çevresinde geniş otopark alanları olan en az 40.000 kişilik yeni bir futbol sahası ile her türlü spor tesislerinin yer alacağı ir “Spor Köyü” projelendirilecektir. Her yaşta sağlıklı yaşam için spor yaptırma olanakları yanında, kazanmaya yönelik olmayan turnuvalar ve şenlikler ortamı yaratılacaktır.
Bunların yanı sıra otuz bine yakın üniversite gencinin yaşadığı Eskişehir’de “Gençlik Hizmet Merkezleri” açmak için üniversitelerimizle özel projeler gerçekleştirilecektir.
24. Cenaze Defin Hizmetleri Ücretsiz Olacak
Mezarlıklar yeşillendirilip, huzur ve sükunun güzellikler içinde buluştuğu yerler olarak düzenlenecek, cenaze defin hizmetleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.
25. Öncelikler Sizler Tarafından Belirlenecektir
Büyükşehir ve belde belediye kaynaklarının şehrin ihtiyaçları karşısında yıllara göre belli bir proje sırası ile kullanılması gerektiği açıktır. Bu durum her semte göre ihtiyaçların öncelik derecesinin belirlenmesini zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle, keyfi davranılmayacak, gerektiğinde ilgili semt ya da mahalle halkının oyuna başvurularak öncelik sıraları belirlenecektir. Muhtarlar, meslek kuruluşları, dernekler, sendikalar, vakıflar ve diğer sivil toplum kuruluşları ile sürekli görüş alışverişi içinde olunacak, onların tercihleri de dikkate alınarak hizmet yönlendirilecektir.
26. Eskişehir Kazanacak, Eskişehirli Kazanacak
Görevde bulunduğum süre içinde Büyükşehir Belediyesi ve belde belediyelerinde alınacak her kararda tek düşüncem daha iyi, daha huzurlu, daha güzel, daha çağdaş, daha zengin bir Eskişehir yaratmak olacaktır.
Yazının ilk bölümünü okuyanların bir bölümü sanırım "belli bir beklentisi vardı zaten" diye içinden geçirmiş olabilir. Şehrin belleğine hakim olanlar ise aslında 26 sözün 1999 da ilk kez Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğunda Yılmaz Büyükerşen'in verdiği sözler olduğunu anlamıştır.
Gördüğünüz gibi yarın her hangi bir aday bu broşürde geçen 26 sözü kendi adı ve fotoğrafıyla kullanırsa hala aynı konuların büyük çoğunluğunun çözüm beklediğini ve üzerinden çeyrek asır kadar bir zaman geçmesine rağmen yapılmadığını göreceksiniz.
Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen "26 Söz Veriyorum"
- Köylünün Silosunu otel yapanlar kamusal çıkardan bahsediyor - 26 Nisan 2024 Cuma
- Son düzlükte değişim ile statükocular başa baş gidiyor - 27 Mart 2024 Çarşamba
- Belediyenin sadece kentsel dönüşüm değil, yol konusunda da karnesi kırık - 18 Mart 2024 Pazartesi
- Anketler o kadar mı kötü? Artık neden medet umacaklarını şaşırdılar - 13 Mart 2024 Çarşamba
- Neden Ünlüce olmamalı? - 13 Şubat 2024 Salı
- TOKİ’ye köstek olanlar TOKİ mağdurlarına destek oluyorlar - 5 Şubat 2024 Pazartesi
- Büyükerşen, 25 yılda 26 sözü tamamlayamadan başkanlığı bırakıyor - 12 Ocak 2024 Cuma
- Madem efsanesin, bağımsız aday ol da namın yürüsün bari!.. - 25 Aralık 2023 Pazartesi
- Ne yapacaktı Büyükerşen’e, herkesin içinde git mi diyecekti? - 17 Aralık 2023 Pazar
- Algı operasyonları anketlerle yeniden başladı - 1 Kasım 2023 Çarşamba
- 185 bin nüfuslu Linz’in tramvaylarıyla buraya kadar - 24 Ekim 2023 Salı
- Erşen değil, Engelşen (miş) - 2 Eylül 2023 Cumartesi
- Büyükerşen’in en zor seçimi olsa gerek! - 22 Ağustos 2023 Salı
- Çavuşoğlu Ak Parti’nin Büyükşehir Adayı mı? - 18 Ağustos 2023 Cuma
- Adam gibi davransaydınız da size oy verseydik!.. - 13 Ağustos 2023 Pazar
- Yerel seçimlere doğru Eskişehir’in hali.. - 8 Ağustos 2023 Salı
- Asrın seçiminde kazanan Türkiye Yüzyılı oldu - 29 Mayıs 2023 Pazartesi
- Ankara’nın Melih’i Var da Eskişehir’in Neden Olmasın - 31 Mart 2023 Cuma
- Yine aklımızla da hafızamızla da alay mı ediyorsunuz? - 26 Ocak 2023 Perşembe
- Açıklıyorum! Ben de Başkanlığa Adayım 26 Söz Veriyorum!... - 8 Eylül 2022 Perşembe
- Kendileri Kaçak Yapmaya Alışkın Olunca HER İNŞAATI KAÇAK SANIYORLAR - 4 Ağustos 2022 Perşembe
- 15 Temmuz’da Postallardan Medet Umanlara Karşı Meydandaydık - 15 Temmuz 2022 Cuma
- Eskişehir Basının Festival Sarmalı - 22 Haziran 2022 Çarşamba
- Yoga Bahane, Algı Şahane - 31 Mayıs 2022 Salı
- Yerel Medyanın Anketle İmtihanı! - 20 Mayıs 2022 Cuma
- Türktelekom’lu olmayan pişman, olan bin pişman! - 16 Nisan 2022 Cumartesi
- Bu da Nereden Çıktı! Kanalizasyon Katılım Payı İSTEDİLER - 12 Kasım 2021 Cuma
- Hamamyolu Sizin Dipsiz Kuyunuz mu? - 26 Eylül 2021 Pazar
- Karşı Olduğumuz Şey Tramvay değil, DRAMVAY - 29 Ağustos 2021 Pazar
- Kimliğinden Koparılmış Kentle TURİZM BURAYA KADAR! - 17 Ağustos 2021 Salı
- Emre Kınay’ın Sözleri ve YEREL YÖNETİM GERÇEĞİ - 4 Ağustos 2021 Çarşamba
- Bizim de İhtiyacımız Olan Böyle Projeler! - 22 Haziran 2021 Salı
- Reis Öder! - 27 Nisan 2021 Salı
- Kaskı Kafasına Takmayanın Maskesini Doğru Takmasını BEKLEME - 19 Nisan 2021 Pazartesi
- Gaziray ve Hatırlattığı Geçmiş: 8 Milyonluk FARK - 17 Mart 2021 Çarşamba
- “Yaptım ama Sor Bir Niye Yaptım” - 5 Mart 2021 Cuma
- Doktor Bu Ne? Şebeke Suyu Çay ve Yemek Yapmaya Müsait Değil mi? - 7 Şubat 2021 Pazar
- Peki Şimdi Tepebaşı Bölgesindeki Tüm Tarlalarda PREFABRİKLER Yükselirse! - 14 Ocak 2021 Perşembe
- Yol Muamması: Çevreyolu İhtiyaç mı Yoksa Sadece Hedef Şaşırtmaca mı? - 22 Aralık 2020 Salı
- Kart Akıllı Ama Uygulama İLKEL: Neden İnternetten Yükleme Yapılamıyor - 9 Nisan 2020 Perşembe
- Boş Binalar Ne Olacak ONU DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? - 2 Nisan 2020 Perşembe
- Tülomsaş mı? 10 Santimetre Ne Kadar Önemliymiş Bir Kez Daha Düşünün.. - 6 Mart 2020 Cuma
- Canımızı Acıttın BÜYÜKŞEHİR - 4 Ekim 2019 Cuma
- Yerel İsrafa DUR DEMEYECEK MİSİNİZ? - 7 Mayıs 2019 Salı
- Asfalt Parası Yasal Zorunluluksa, KANUNLARI MI ÇİĞNİYORSUNUZ? - 17 Şubat 2019 Pazar
- Devlet Vatandaşına Tuzak Kurmaz! - 7 Ekim 2018 Pazar
- Ağustos Böceği ve Sigortası Atan Karınca MASALI - 1 Ağustos 2018 Çarşamba
- Bu Sorunun YANITI VAR MI? Asfalt Parası Alınmasın da Diyen Aynı Kişilerdi - 15 Aralık 2017 Cuma
- Bayramsa Bayramınız Mübarek Olsun (!) - 30 Ağustos 2017 Çarşamba
- Böyle Projeler Belediye Başkanlarında YOK - 22 Ağustos 2017 Salı
- Masanın Adı Beyaz da, Mavi de, Halk Da Olsa İCRAAT AYNI - 11 Ekim 2016 Salı
- Pimaşla GİDER, Ancak Bir Yere Kadar GİDER - 30 Temmuz 2016 Cumartesi
- Eskişehir’li Fikrinin Sorulmasına Alışkın Değil ki!.. - 21 Nisan 2016 Perşembe
- ETO: E(tine) T(üyüne) O(rtak mı) - 26 Ocak 2016 Salı
- Toplu Ulaşımdan Kaçan TRAFİKLE BOĞUŞUYOR - 13 Ocak 2016 Çarşamba
- 3. Üniversite Basiretsizliği: Herşey Kabak Hayaline Takıldı - 14 Ekim 2015 Çarşamba
- Sosyalmedyafobik Belediye Odunpazarı - 1 Temmuz 2015 Çarşamba
- KİMLİĞİNDEN KOPARILMIŞ ŞEHİR - 16 Nisan 2015 Perşembe
- Gelişmişlik Neden Rakamlara Yansımıyor - 7 Şubat 2015 Cumartesi
- İnanmazsanız Başaramazsınız! - 3 Ocak 2015 Cumartesi
- Yama Kültürü Sınırlarımızı Aştı - 14 Kasım 2014 Cuma
- Eskiye Rağbet Olsa, Bayata Nur Yağardı! - 14 Eylül 2014 Pazar
- Katılma Payı Muamması! - 4 Eylül 2014 Perşembe
- Belediyecilikte de Tekelleşme Olur mu? - 1 Ağustos 2014 Cuma
- Bu işler böyle biter mi? - 11 Ocak 2014 Cumartesi
- Komik şehir “Eskişehir” - 2 Ocak 2014 Perşembe
- Çevre Yolu Komedyası!.. - 19 Kasım 2013 Salı
- Şehir Trafiği SOS veriyor, Suçlusu Aranıyor - 14 Kasım 2013 Perşembe
- Selçuklu Vurgusu Yanlış mış? - 28 Ekim 2013 Pazartesi
- Bankaların telefon oyununa dikkat! - 14 Ekim 2013 Pazartesi
- Bu nasıl iş böyle! - 2 Ekim 2013 Çarşamba
- “Ben yaptım oldu” Mantığına İsyan - 18 Eylül 2013 Çarşamba
- Ayhan Kavas’ın “Müjde” Rahatsızlığı - 1 Ağustos 2013 Perşembe
- #konuşuptaRiskeGirmeyin - 15 Mayıs 2013 Çarşamba
- Avrupa Masalı Buraya Kadar mıydı? - 7 Nisan 2013 Pazar
- Eskişehirliye Eskişehir Haram mı? - 30 Mayıs 2012 Çarşamba
- Eski Sistem Kaka; Yeni Sistem Harika - 7 Aralık 2011 Çarşamba
- Eski’den yine garip açıklamalar - 12 Ağustos 2011 Cuma
- Çevre Yolu Hız Muamması - 25 Temmuz 2011 Pazartesi
- Kazanan Belli de, Kaybeden Kim? - 14 Haziran 2011 Salı
- Tivibu Aboneliğine Evet Demeden Önce Düşünün - 17 Mayıs 2011 Salı
- Bir varmış, bir yokmuş - 6 Kasım 2010 Cumartesi
- Yazımız Ses Getirdi! - 17 Temmuz 2010 Cumartesi
- Geri Dönüşüm Kutuları Mikrop Saçıyor - 3 Temmuz 2010 Cumartesi
- Hangisi Karınca? - 12 Şubat 2010 Cuma
- Güçlü Türkiye Önce Olmasın! - 30 Ağustos 2009 Pazar
- Sus Payı mı? - 20 Ağustos 2009 Perşembe
- YİTİRİLMİŞ(!) HAYATLAR - 2 Haziran 2009 Salı
- Seçimlerin Ardından... - 30 Mart 2009 Pazartesi
- Burası Senin Yerin!.. - 24 Mart 2009 Salı
- The Other - 10 Mart 2009 Salı
- Asfaltlara da Avrupa Standardı! - 15 Ocak 2009 Perşembe
- Eskişehir Sizsiniz!.. - 25 Aralık 2008 Perşembe
- Vatmanlar Biraz Dikkat! - 12 Kasım 2008 Çarşamba
- İsimleri Tartışıyoruz - 11 Eylül 2008 Perşembe
- Neyi Paylaşamıyorsunuz ki? - 5 Eylül 2008 Cuma
- Süperlig’de İlk Maçın Ardından - 24 Ağustos 2008 Pazar
- Süperlige Doğru ESES’te Neler Oluyor? - 20 Ağustos 2008 Çarşamba
- Halkın ekmeği ile oynamayın artık - 9 Temmuz 2008 Çarşamba
- Mucizeler Ülkesi - 27 Mayıs 2008 Salı
- Market Alışverişlerinde Dikkat! - 22 Nisan 2008 Salı
- Tesadüf mü? - 4 Mart 2008 Salı
- Özgürlük Kavgası - 15 Şubat 2008 Cuma
- Herkes Mutsuz! - 4 Şubat 2008 Pazartesi
- Bizim için önemlisiniz, sigara içmemelisiniz! - 22 Ocak 2008 Salı
- İki yüzlülük mü? - 19 Ocak 2008 Cumartesi
- Ne sıkıntılar çektik? - 17 Ocak 2008 Perşembe
- Fikir ve Emek Hırsızlığı - 10 Ocak 2008 Perşembe
- KDV İndirimi ve Uygulamalar - 2 Ocak 2008 Çarşamba
- Mithat Körler Ve Biz Eskişehirliyiz - 16 Aralık 2007 Pazar
- Hakemler Bize Karşı mı? - 22 Ekim 2007 Pazartesi
- Kalemşörler - 19 Ağustos 2007 Pazar
- Şehrin ruhu! - 2 Ağustos 2007 Perşembe
- Kurallara Uymazsan Buna Benzersin - 24 Temmuz 2007 Salı
- Demokrasi kazandı - 23 Temmuz 2007 Pazartesi
- Ticaret Odası Kimi Kandırıyor? - 20 Temmuz 2007 Cuma
- Dokunulmazlar! - 13 Temmuz 2007 Cuma
- Bağımsız Adaylık! - 9 Temmuz 2007 Pazartesi
- Allah’tan İstanbulu Yönetmiyorsunuz! - 6 Temmuz 2007 Cuma
- Bu ne perhiz! - 5 Temmuz 2007 Perşembe
- Değişim başladı - 1 Temmuz 2007 Pazar
- Eskişehir’e Eskişehirli Olmayan Adaylar - 5 Haziran 2007 Salı