16 Eylül 2024 Pazartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

OEDAŞ’tan Eskişehir’e 109,3 milyon TL’lik bakım-onarım bütçesi

Elektrik kesintilerinin bir önceki yıla göre yüzde 20 azaltılması hedefleniyor

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, Eskişehir’de güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamak için bakım-onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. OEDAŞ Eskişehir İl Müdürü İbrahim Tozan, “Bu yıl saha bakım-onarım çalışmaları için 109,3 milyon TL’lik bütçe ayırdık. Yılbaşı itibarıyla başladığımız çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Hedefimiz bu çalışmalar neticesinde kesintileri bir önceki yıla göre yüzde 20 azaltmak.” dedi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti veren Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), enerji dağıtım şebekelerinin kalitesini korumak ve verimliliğini artırmak için yıl boyunca bakım-onarım çalışmaları yapıyor. OEDAŞ Eskişehir İl Müdürü İbrahim Tozan, bu yıl Eskişehir’de yaptıkları çalışmalar ve bu çalışmalar neticesinde ulaşmak istedikleri hedefler hakkında bilgi verdi.

Eskişehir’in enerji altyapısını güçlendiriyoruz”

Bakım-onarım çalışmaları ile Eskişehir’in enerji altyapısını güçlendirmeye odaklandıklarını söyleyen Tozan, “Bu kapsamda enerji hatlarında, trafolarda, enerji besleme noktalarında ve aydınlatmalarda çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl bakım-onarım bütçemizi bir önceki yıla göre yüzde 54,2 artışla 109,3 milyon liraya çıkardık. Çalışmalarımız Ocak ayından bu yana devam ediyor, yıl sonuna kadar da aralıksız sürecek. Bunun neticesinde kesintileri 2023 yılına göre yüzde 20 azaltmayı hedefliyoruz. Şehrimizdeki enerji dağıtım şebekelerinin esnek ve etkin yöntemi ile geleceğin akıllı şebekelerinin kalitesinin korunması, bununla birlikte verimliliğinin artması için bakım-onarım çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz.” diye konuştu.

7.892 adet aydınlatma armatürünün bakım-onarımı yapılacak

Tozan, 2024 yılı bakım-onarım çalışmaları kapsamındaki çalışmaları ise şu sözlerle anlattı; “Bu yıl sonuna kadar 1.525 km alçak gerilim havai hat, 3.130 km orta gerilim havai hat, 399 adet dağıtım trafosu, 7.892 adet aydınlatma armatürü ile 452 adet DM/İM/KÖK bakım-onarımını tamamlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte kesinti azaltma hedefimize ulaşmak için 505 adet alçak gerilim direği, 20 adet orta gerilim direği, 116 adet modüler hücre ve 9,17 km yer altı kablosunun bakımını yapacağız.”

Çalışmalar iletişim kanallarından duyuruluyor

Bakım-onarım çalışmaları esnasında can, mal ve çevre güvenliği için mevzuata uygun şekilde zorunlu olarak elektrik kesintisi yapmak durumunda olduklarını hatırlatan Tozan, bu kesintileri en az 5 gün önce OEDAŞ’ın web sitesinde yayınladıklarını, tüketicilerin Eskişehir’de yapılacak çalışmalarla ilgili olarak 7 gün 24 saat hizmet veren ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi, OEDAŞ 186 mobil uygulaması, 0222 186 00 00 numaralı OEDAŞ WhatsApp hattı, SMS ve e-posta üzerinden de bilgi alabileceğini ifade etti.

Bölgelerinde gerçekleşecek planlı çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen tüketiciler, ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi’ni arayıp bilgi güncellemesi yaparak SMS bildirimi alabilir.

 



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar