16 Eylül 2024 Pazartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

ESKİŞEHİR OSB’DE TEMİZ ENERJİ ATAĞI

ESKİŞEHİR OSB’DE TEMİZ ENERJİ ATAĞI
  • 8 Ağustos 2024 Perşembe
  • 24728 kez okundu

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (EOSB), Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımları son 2 yılda 11 kat artış gösterdi. 2022 yılında Eskişehir OSB’de 7 olan GES sayısı, 2024 yılı itibariyle 77’ye yükseldi. 7 megavat olan kurulu güç ise 2 yıl içerisinde 65 megavat güce ulaştı.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, bölge olarak temiz enerjiye büyük önem verdiklerini vurgulayarak, GES yatırımları ile hem karbon ayak izinizi azalttıklarını hem de yeşil enerji kullanımını teşvik ettiklerini belirtti. Küpeli, bölgedeki GES yatırımlarının son iki yılda 11 kat arttığını ifade ederek, şunları söyledi: “Sanayicilerimiz tarafından yapılan GES yatırımları organize sanayi bölgemizin çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlıyor. 2020 yılında Eskişehir OSB’de 1 GES yatırımı yapılmışken, 2021 yılında 5 GES yatırımı, 2022 yılında 7 GES yatırımı, 2023 yılında 52 GES yatırımı yapıldı. 2024 yılında ise 12 GES yatırımı daha yapılarak, toplamda 77 GES yatırımı gerçekleştirilmiş oldu. OSB’deki şirketlerimizin GES kurulu gücü bakımından da büyük bir artış söz konusu. 2022 yılında 7 megavat olan kurulu güç, 2023 yılında 50 megavata yükseldi ve 2024 yılında ise 15 megavatlık bir artışla toplamda 65 megavat güce ulaşıldı.”

Başkan Küpeli, Eskişehir OSB’nin yeşil enerjiye yaptığı yatırımların, bölgenin enerji bağımsızlığına katkı sağladığını ve sanayicilerin maliyetlerini düşürerek rekabet güçlerini artırdığını vurguladı. Temiz enerji alanındaki bu atılımların, Eskişehir OSB’nin çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynadığını belirten Küpeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Enerji alanında büyük oranda dışa bağımlı olan ülkemizin, bu gerçeği kabul etmesi ve gerekli yatırımları zaman kaybetmeden yapması hem üretimde tam bağımsızlık hedefi hem de küresel ısınmanın önlenmesi açısından büyük fayda sağlayacaktır. Karbonsuz enerji üretimi için, küresel ısınmayı tetikleyen üretim teknolojilerinden vazgeçip çevreci ve daha verimli teknolojileri devreye almamız gereken bir dönemdeyiz. Dünya yeni bir çağın eşiğindedir ve bu çağ, yeşil dönüşüm çağı olacaktır. Bu dönüşümü görmezden gelme veya ıskalama şansımız yoktur. Yeşil enerji yatırımlarınındünyasında yarattığı olumlu etkiler ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağladığını belirtmek önemlidir. Bu yatırımlar, sadece çevresel değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal anlamda da bölgeye önemli kazanımlar getirmektedir. Enerji maliyetlerinin düşmesi, sanayicilerin daha rekabetçi fiyatlarla üretim yapabilmesine olanak tanırken, çevre dostu teknolojilerle yapılan üretim, bölgenin karbon ayak izini azaltarak daha temiz bir çevre sunmaktadır. Bu doğrultuda, Eskişehir OSB'nin yeşil enerjiye yaptığı yatırımlar, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada model bir bölge olma yolunda ilerlediğini göstermektedir.”



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar