27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Bilgi aktarımında yerli - milli güvenlik bariyeri

Bilgi aktarımında yerli - milli güvenlik bariyeri
  • 29 Şubat 2024 Perşembe
  • 4273 kez okundu

Kritik kurumlara bilgi giriş ve çıkışında yerli - milli güvenli dosya aktarım sistemi kullanılacak 

Bilgi aktarımında yerli - milli güvenlik bariyeri

Dünyanın en değerli hazinesi olan veri ve verilerin oluşturduğu bütünler olan bilgi yerli ve milli bir ürün olan TaliaDD ile daha güvende olacak.

Yüksek güvenlik ihtiyacı olan veya internet erişimine kapalı ağlarda çalışması gereken kurumlar artık bilginin kuruma gelirken veya kurumdan çıkarken tamamen güvenilir ve kolay yapılabilmesi için geliştirildi. Türkiye’nin dijital dönüşümünün lideri BeyazNet’in desteği, ARGE ve teknoloji geliştiricilerinden 12M tarafından geliştirilen TaliaDD, ilk kiosklarının Aselsan’a tesliminin de yapıldığı lansman ile tanıtıldı.

Güvenli Dosya Aktarım Sistemi TaliaDD ile her geçen gün kritik bilgiye daha çok sahip olan ülkemizin önemli kurumları dosya aktarımını artık kolayca yapılabiliyor. Dünyadaki diğer dosya aktarım sistemlerinin önemli özelliklerini barındırmanın yanında, TaliaDD yazılımının yerli ve milli olarak geliştirilmesi ve dosya güvenliğinin maksimize edilmesiyle ön plana çıkıyor.

BİLGİ ARTIK GÜVENLİ

Anadolu gibi kadim coğrafyada yaşayanların bilgi hazineleri, hep alınarak ya da çalınarak bir şekilde başka yerlere taşınarak yeniden ambalajlanarak dünyaya pazarlanıyordu. Türkiye’nin son yıllardaki hızlı yükselişi ve katma değerli bilginin artışıyla ilgi yeniden bu coğrafyaya yöneldi. Özellikle dijital bilgi kırıntısının bile değerli olduğu dünyada, Türkiye’nin kadim bilgileriyle birleşen yeni nesil bilgi hazineleri ele geçirilmeye çalışılıyor. Yeni nesil dosya aktarım sistemi TaliaDD ile kurumların güvenli ağlarına aktarılması gereken ve dijital ortamdaki veriyi güvenlik kontrollerinden geçirerek dosyanın güvenli olarak aktarılmasını sağlıyor. Böylece, başta savunma, sağlık gibi kritik milli bilginin fiziksel olarak çıkarılmasını önlediği gibi, dışarıdan gelecek bilginin de güvenilirliğini de denetleyerek içerideki sistemleri koruyor.

İLK SİPARİŞ ASELSAN’A TESLİM EDİLDİ

Türkiye’nin kritik kurumlarının güvenli dosya aktarım ihtiyacını karşılayacak TaliaDD kiosk, henüz ilk aşamasından itibaren projeyi inceleyen ve takip eden Aselsan’ın ilk siparişiyle özel bir anlam kazandı. Yaklaşık 3 yıllık bir AR-GE, prototip ve iyileştirme süreçlerinin ardından tamamlandı. 

Aselsan’ın ilk siparişlerinin teslimatı Ankara’da yapılan lansman toplantısında törenle yapıldı.

Konuyla ilgili törende konuşan Aselsan IT Direktörü Yıldırım Azizoğlu, siber güvenliğin sadece internete bağlı cihazlarla sınırlı olmadığını söyleyerek, “Bilgiyi tehdit eden güvenlik sorunları sürekli değişiyor. Saldırı hedefi büyüdükçe saldırı şekilleri de değişiyor. Kritik ürünlerde saldırı daha çok zaman içinde ortaya çıkıyor. Örneğin, bir silahın en kritik özelliği çalışmıyor ya da siz çalışıyor zannediyorsunuz. Aslında çalışmıyor. Savaş alanında bununla karşılaşıyorsunuz. Bizim bu nedenle gereksinimimizi yerli ve milli bir çözüm ihtiyacımız vardı. TaliaDD ile bunu çözdük.” dedi.

ARTIK SAVUNMA TÜM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Dünyada zetabaytlarca verinin üretildiğini ve bilginin de değiştiğini söyleyen TaliaDD’yi geliştiren 12M Genel Müdürü Akgün Yardımcı, “Bugün savunulması gereken sistemler sadece meraklı bilgisayar kullanıcılarının saldırılarıyla sınırlı değil, aksine düzenli ve organize topluluklar ve hatta artık ülkeler ve orduları yaptığı organize saldırılara karşı savunma yapmamız gerekiyor. İnterneti olmayan bu saldırıdan kurtulabilir diyemiyoruz. O nedenle, savunma sathı bütün bilişim sistemleri. Bu nedenle, duyulan ihtiyacın karşılanması için Aselsan’ın değerli geri bildirimiyle yerli - milli bir ürün ortaya çıktı.” şeklinde konuştu.

DÜNYANIN EN GÜVENİLİR DOSYA AKTARIM SİSTEMİ

TaliaDD’ye ilginin yüksek olduğunu söyleyen BeyazNet CEO’su M. Fatih Zeyveli şöyle konuştu: 

“Türkiye’nin kritik kurumları ve kuruluşları ile Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi’nin diğer tüm paydaşlarının TaliaDD kiosklara büyük ilgi ve desteği bulunuyor. Ülkemizin en büyük sorunlarından birine yerli - milli çözüm üretmekten dolayı mutluyuz. Türkiye’den başlayarak, dünyaya yayılması için de çalışmalarımız devam ediyor. TaliaDD'nin geliştirilme sürecinde özellikle savunma sanayiine yön veren, bu alandaki AR-GE çalışmalarına sahip çıkan Aselsan’ın katkısı büyük. Türkiye’nin bilgi güvenliğine yerli ve milli bir çözümün üretilmesine katkı sunmaktan dolayı bizler de çok mutluyuz. Güçlü süreç yönetimiyle bilinen Aselsan’ın ilk kullanan kurum olmasıyla dünyanın güvenilir dosya aktarma platformu olmaya doğru gidecek ilk adımın atıldığına inanıyorum.”



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Bilim-Teknoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar