25 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

REİS TOHUMU MİHALIÇÇIK’TA DA EMİN ELLERDE

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında desteklenen "Eskişehir'de Buğday Yetiştiriciliğinin Arttırılması Projesi" kapsamında Mihalıççık ilçesinde düzenlenen törende başvuru şartlarını taşıyan 65 çiftçiye %75'i hibe, %25'i çiftçi katkısıyla temin edilen 37 ton yerli reis çeşidi buğday tohumu teslim edildi.

Mihalıççık ilçesinde düzenlenen tohum teslim törenine İl Tarım ve Oman Müdür Yardımcısı Rıdvan Akpolat, Mihalıççık Tarım ve Orman Müdürü Bilal Tosun, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ve üreticiler katıldı. Etkinlikte konuşan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Akpolat;

"İl ve İlçe Müdürlüklerimizde ki çalışma arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız 2 proje ile çiftçilerimize dörtte bir fiyatına buğday tohumu desteğinde bulunmak için buradayız. Değerli çiftçilerimiz sizler üretin yeter, bizler Tarım İl Müdürlüğü olarak her zaman Mihalıççık'lı çiftçilerimizin de yanındayız. Başta doğal afetlerden etkilenen, çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptıramayan, küçük ölçekli çiftçilerimiz ile şehit ve gazi yakını çiftçilerimiz başta olmak üzere Eskişehir'de geliştirilmiş, yerli ve milli çeşidimiz olan Reis çeşidi tohumlarımızın teslimini gerçekleştireceğiz. Teslim edeceğimiz buğday tohumlarımızın tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Mihalıççık ilçesinde 3 mahalleden 65 çiftçiye 2102 dekar araziye ekilmek üzere 37 ton buğday tohumunun üreticilere teslim edilmesi ile etkinlik sona erdi.

Eskişehir'de Buğday Yetiştiriciliğinin Arttırılması ve Atıl Araziler Buğday Tohumlarıyla Yeşerecek Projeleri kapsamında, toplamda 14 ilçemizde, 207 mahallemizde bulunan 1415 çiftçimiz eliyle 38 bin 828 dekar alana ekilmek üzere 698 ton buğday tohumu çiftçilerimize teslim edildi. Teslim edilen "reis" adlı buğday çeşidimiz Eskişehir Geçitkuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen, Eskişehir toprağına ve iklimine tamamen uyumlu, yüksek verimli yerli ve milli buğday çeşidimizdir.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar