29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

56 ÜLKENİN 22’SİNDE PAZAR LİDERİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, LC Waikiki’nin Yalova’daki yeni lojistik merkezini açtı. Firmanın 4 kıta 56 ülkede bin 232 mağazaya sahip olduğunu belirten Varank, “Avrupa'nın en büyük 6'ncı giyim perakendecisinden bahsediyoruz. LC Waikiki faaliyette olduğu 56 ülkenin 22'sinde pazar lideri. Sadece geçtiğimiz yıl 1 milyar dolarlık ihracata tek başına imza atan bir gruptan bahsediyoruz.” dedi.

 

Bakan Varank, törendeki konuşmasında, Yalova'nın son yıllarda üretimde büyük bir çıkış yakaladığını belirterek, ilin ihracatta da her yıl ciddi oranda artış gösterdiğini ve bu oranın geçen yıl 1 milyar dolara yaklaştığını ifade etti. LC Waikiki'nin başarılarıyla gurur duyduklarını dile getiren Varank, "LC Waikiki 4 kıta 56 ülkede 1232 mağazaya sahip. Avrupa'nın en büyük 6'ncı giyim perakendecisinden bahsediyoruz. LC Waikiki faaliyette olduğu 56 ülkenin 22'sinde pazar lideri. Sadece geçtiğimiz yıl 1 milyar dolarlık ihracata tek başına imza atan bir gruptan bahsediyoruz. Çalışan sayısı 60 bini geçti. Ne diyoruz biz? Türkiye'nin refahını artırmak için yatırım, üretim, istihdam, ihracat lazım. LC Waikiki'de bunların hepsi var." diye konuştu.

 

274 BİN METREKARE ALAN

Şirketin Yalova'daki yeni lojistik merkezinin alanının 274 bin metrekare olduğunu söyleyen Varank, inşaatı tamamlanan 91 bin metrekarelik, yani 62 bin palet kapasiteli ilk bölümün açıldığını ifade etti. Sadece açılışı yapılan bu alanda haftalık sevk kapasitesinin 1 milyon adet ürüne ulaşacağını belirten Varank, "Bütün yatırımların tamamlanmasıyla bu rakamın 2 milyona ulaşmasını şirketimiz öngörüyor. Ayrıca lojistik merkezi 1000 vatandaşımıza da istihdam kapısı olacak." ifadelerini kullandı.

 

EN ÇOK İHRACAT YAPAN 4’ÜNCÜ SEKTÖR

Türkiye ekonomisinin birinci çeyrekte gösterdiği performansı bir adım öteye taşıyarak ikinci çeyrekte yüzde 7,6 büyüdüğüne, OECD ve G20 ülkeleri arasında en yüksek büyümeyi yakalayan ikinci ülke olduğuna dikkati çeken Varank, "Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, 20 milyar doları aşan ihracatıyla 2021 yılının en çok ihracat yapan 4'üncü sektörü olmayı başardı. Türkiye gerek pazarlara olan yakınlığı gerekse derin tecrübesiyle sektörde önemli avantajlara sahip. Bu manada bizim daha cevval olmamız gerekiyor." dedi.

 

DİJİTAL VE YEŞİL TEKNOLOJİ

Varank, tedarikçi olmaktan ziyade ülkenin kendi markalarını çıkarması, dijital ve yeşil teknolojilere yatırım yapması gerektiğine dile getirdi. AR-GE ve tasarımın hazır giyim sektörünün olmazsa olmazlarından olduğunu belirten Varank, "Bu manada biz daima sektörün yanınızdayız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak firmaların kendi bünyelerinde kurduğu AR-GE ve tasarım merkezlerine cazip destekler sağlıyoruz. Yenilikçi projeleri KOSGEB ve TÜBİTAK aracılığıyla desteklemeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

ULUSLARARASI DESTEK

Bunların yanında uluslararası desteklerle de sektöre önemli altyapıları kazandırmak için kaynaklar oluşturulduğunu anlatan Varank, “Örneğin 21 milyon avro bütçeli hazır giyim ve tekstil sektörünün dijital dönüşümü projesi ile KOBİ'lerin dijital yetkinliklerini geliştirebilecekleri bir merkez oluşturduk. Bu merkez aracılığıyla KOBİ'ler bir yandan dijital yetkinliklerini artırırken diğer yandan dünyaya entegre olma şansı yakalıyorlar." ifadelerini kullandı.

 

YENİ YATIRIM ALANLARI

İhtisas organize sanayi bölgeleriyle tekstil ve hazır giyim firmalarına yeni yatırım alanları açtıklarını belirten Varank, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kurdukları tekstil kentler vasıtasıyla firmalara yeni sahalar kazandırdıklarını belirtti.

 

ÇALIŞAN VE ÜRETEN GENÇLER PROGRAMI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile başlattıkları Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında 36 ilde 175 fabrika inşa ettiklerini bildiren Varank, “Yalova'ya bakıyorsunuz, şu anda Avrupa'nın en teknolojik gemilerini hangi tersane yapıyor? Yalova'daki tersane yapıyor. Bugün hidrojenle çalışan, elektrikle çalışan, hibrit tekneleri Yalova'daki tersaneler üretip Kuzey Avrupa ülkelerine ihracat yapıyor." diye konuştu.

 

İHRACATTA ARTIŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yalova'nın ihracatta son 20 yılda adeta şaha kalktığını kaydederek, 2002 yılında 16 milyon dolar olan ihracatını Ağustos 2022 itibarıyla 51 kat artırarak 835 milyon dolar seviyesine yükselttiğini vurguladı. Bakan Nebati, sektördeki birçok firmanın son zamanlarda sınırları aşarak yurt dışında mağazalar açmaya da başladığını anlatarak, "Esnek üretim yapısına sahip hazır giyim sektörümüzün, devletimizin sağladığı desteklerle yüksek katma değere sahip ürünler üreterek ihracatını daha da artıracağından hiç şüphemiz yoktur. Girişimcilerimizin diğer sektörlerdeki yatırımlarını da artırarak ülkemizin bir üretim ekonomisi olmaya dönük hamlesine katkı sağlayacağına ve yeni büyüme fırsatlarını en iyi şekilde değerlendireceğine inancım tamdır." ifadelerini kullandı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar