26 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

İnegöl’ün ekonomideki yıldızları ödüllerini aldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın ev sahipliğinde düzenlenen İnegöl TSO 2021 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı.​

Ödül Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada İnegöl’e hayırlı işler için geldiklerini belirtti. Hisarcıklıoğlu, “İlk olarak mobilya fuarımız açıldı. Bizim de gezme imkânımız oldu. Zaten mobilya, İnegöl’ün olmazsa olmazı. İnegöl’de mobilya sektörünün yaklaşık 100 yıllık geçmişi var. İnegöl, işe ilk olarak orman ürünleri ile başladı. Sonra bunu mobilyaya dönüştürdü. Bir sektörde nasıl dönüşüm yapılacağını, ham ürüne nasıl değer katılacağını İnegöl gösteriyor bize. İnegöl, aynı zamanda önemli bir ihracat merkezimiz. Ancak bu bize yetmez, İnegöl’ün ihracat payını artırmamız lazım. Bunun için Şikago’da TTM kurduk, buradan da yararlanın. 20 yıl önce sektörün ihracatı 300 milyon dolar civarındaydı. Bugün 190'dan fazla ülkeye 5 milyar dolar ihracatımız var. Hedefimiz de 7 milyar dolar. Burada İnegöl'ün de büyük bir payı var.” dedi.

Fuar’dan sonra İnegöl TSO bünyesindeki Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılışını yaptıklarını belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Şimdi de İnegöl’ün ihracat yıldızlarının fazlasıyla hak ettikleri ödüllerini takdim edeceğiz. Organ seçimlerini büyük bir olgunluk tamamlayan İnegöl TSO’muzu ve tüm üyelerini kutluyorum. Bazı meslek komitelerimizde 2-3 liste yarıştı. Bu da bizim camiamızın ve demokrasinin güzel bir örneği. Bu makamlar alma değil verme makamıdır. Artık seçim bitti, şimdi el ele verip, tek yürek halinde İnegöl için çalışma vaktidir” diye konuştu.

Konuşmasında arabuluculuk sisteminin önemi üzerinde de duran Hisarcıklıoğlu, “Arabuluculuk Merkeziyle sizlere hukuki ihtilaflarınızı en hızlı şekilde çözmenize yardımcı oluyoruz. Zira biliyorsunuz, ortalama bir dava, yıllar sürer. İşte bu noktada, alternatif çözümler devreye girmek zorundadır. Bu kapsamda, İşçi-işveren, ticari ve tüketici uyuşmazlıklarında, arabuluculuk zorunlu hale getirildi

Sistemin kullanımı her geçen gün arttı. Arabuluculuğa gelen başvuru sayısı ayda 100 bine ulaştı

Ve bunların yüzde 70’i, anlaşmayla sonuçlandı. Eskiden yıllar süren davalar, günler-haftalar içinde bitti. Yani adalete erişim hızlandı. En önemlisi de, taraflar helalleşerek ayrıldı. Zaten kültürümüzde de ne diyor; kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Artık tüm ticari ihtilaflarınızı burada, hem daha hızlı, hem de daha ucuza çözebileceksiniz. Aylar ve hatta yıllar süren davaların, burada birkaç hafta içinde sonuca ulaştığını görebileceksiniz.. Sizler de bu imkânı muhakkak kullanın” dedi.

İnegöl TSO akreditasyon denetimlerinden birinci çıktı

İnegöl TSO’nun akredite, yani 5 yıldızlı hizmet veren bir oda olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Önceki denetim döneminde; tüm TSO’lar arasında en yüksek denetim puanını alarak birinci oldu, Odamızı kutluyorum. Yavuz Kardeşimle Ankara’da TSO Konseyinde birlikte çalışıyoruz.

Sizleri de, Ankara’da en iyi şekilde temsil ediyor. İnegöl’ü en iyi şekilde hizmet vermek için, azimle çalışan Yavuz Kardeşime Allah razı olsun diyorum. Hem İnegöl’e değer katan çalışmalar yapıyor, hem de sizlerin her sıkıntısını Ankara’ya getirip, çözüm arıyor. Pandemi döneminde de, dertlerinize tercüman oldular. Sizlerin yaşadığı sorunları ve önerilerinizi topladılar. Hep birlikte bunları, icra makamında olan hükümete ilettik. Bunların önemli bir kısmından da sonuç aldık. Pek çok destek ve düzenleme hayata geçti. Ama sıkıntılarımız bitmedi, sorunlar elbette var. Bunları da devamlı dile getiriyor, çözüm sağlamak için uğraşıyoruz. Bir hususu özellikle hep akılda tutalım. Bir ve beraber olunca, Allah rahmeti ve bereketi de verir. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Kimseyi, fikrinden, inancından, görüşünden dolayı dışlamayalım.”

Konuşmasının sonunda İnegöl TSO’nun talebi üzerine İnegöl’e bir okul yapma kararı aldıklarının da müjdesini veren Hisarcıklıoğlu, ayrıca 29 Ekim’de TOGG otomobil fabrikasının açılışını yapacaklarını da açıkladı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar