19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi Açılışı Yapıldı

Bir dizi programa katılmak üzere ilimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Erol Ayyıldız ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Turgut Reis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Turgut Reis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılış töreninde, mesleki eğitimin önemine dikkati çekti.

Bu alanda yapılan çalışmalara değinen Bakan Varank, "Mesleki eğitim şu anda Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, özellikle üretim tarafında karşımıza çıkan, sanayicinin, 'Sayın Bakanım biz eleman arıyoruz, bulamıyoruz' dediği bir alan. Mesleki eğitim merkezlerimizle insanlarımızın eline adeta bir altın bilezik takıp istihdam edilmelerini sağladığımız projelerimiz var." diye konuştu.

Model fabrikaların, işletmelere yalın üretimi öğretip, verimliliklerini artıran bir proje olduğunu aktaran Bakan Varank, "Şu anda Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinde kurduğumuz bir model. Burada da işletmelerimiz bir liralık bile yatırım yapmadan sadece üretim süreçlerini yalınlaştırarak çok ciddi verimlilik artışları elde edebiliyorlar. Bunu da Eskişehir'e beraberce kazandıracak olmamızın açıkçası gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, konuşmasının ardından Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Metin Nurullah Sazak, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve diğer ilgililer ile merkezin açılışını yaptı.

Program sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar ile Kesikbaş tarafından "Eskişehir Model Fabrika" protokolü imzalandı.

Bakan Varank, protokole ilişkin yaptığı konuşmada, model fabrikanın, Eskişehir gibi sanayisi güçlü bir şehir için önemli olduğunu vurguladı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar