26 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ ISIF’TE 36 ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2022 ödülleri, Teknofest Karadeniz kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte sahiplerini buldu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ISIF kapsamında IFIA Grand Prix ödülünü kazanırken, 46 adet patent başvurusu ile katıldığı ISIF’te  3 altın, 13 gümüş ve 19 bronz ödül olmak üzere toplam 36 ödülün sahibi oldu.

IFIA Grand Prix ödülünü, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendisleri tarafından geliştirilen “Eklemeli imalatta kapalı döngülü ve geri beslemeli etkin toz üretim sistemi” ile kazanan şirket, helikopter güç aktarma sistemlerinde güvenli yağ tahliye mekanizması, uydu hizalama ve yerleşim sistemi, helikopterlerde yüksek performanslı ve hafiflik sağlayan yüksek hız frenleme sistemi ile toplam 3 Altın ödüle layık görüldü.

ISIF ödüllerini değerlendiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil yaptığı açıklamada “ Çalışma arkadaşlarımızın azimli ve kararlı çalışmaları neticesinde her yıl yeni nesil teknolojileri şirketimize ve ülkemize kazandırmayı sürdürüyoruz. Global havacılık ve uzay ekosisteminde sürdürülebilir teknolojilere yönelik Ar-Ge çalışmalarımızla sektöre yüksek katma değer sağlamaya devam ediyoruz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Hakkında

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde 4 milyon metrekare açık, 640 bin metrekare kapalı alanda 12.000’i aşkın çalışanı ile hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer almaktadır.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar