29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

“TÜRKSAT 6A’YI 2023’ÜN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE UZAYA FIRLATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Ulaştırma ve Altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 6A’da tamamen yerli ve milli olarak üretim çalışmalarının devam ettiğini, 2023 yılının ikinci çeyreğinde Türksat 6A'yı uzaya fırlatmayı hedeflediklerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın üretim aşamaları hakkında bilgi aldı.  Türksat 6A uydusunu inceleyen Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, bakanlık olarak son 20 yıldır 183 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi.

Türkiye'yi dünyanın en önemli projeleriyle buluşturduklarını aktaran Karaismailoğlu, kara, hava, deniz ve demiryollarında çok önemli süreçleri tamamladıklarını söyledi. Dünyada önemi her geçen gün artan haberleşme alanında da önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Karaismailoğlu, geçen hafta İstanbul Havalimanı'nın Türkiye’nin ve dünyanın 5G'li havalimanları arasına girdiğini belirtti. "Önümüzdeki günlerde 5G'ye yerli ve milli imkanlarla geçmek için de önemli çalışmaları ilan ettik ve süreçleri takip ediyoruz" diyen Karaismailoğlu, uydu ve uzay çalışmalarına da değindi.

Bakanlığın uydu çalışmalarının Türksat AŞ üzerinden yapıldığını anlatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye'nin uydu çalışmalarının dünyada ses getirdiğini, aynı yıl içinde uzaya iki yeni nesil haberleşme uydusu fırlatan ender ülkelerden biri olunduğuna dikkati çekti.

GURUR DUYDUĞUMUZ İŞLERDEN BİRİ DE TÜRKSAT 6A

2021 yılının başında Türksat 5A'nın uzaya fırlatıldığını, haziran ayında da hizmete alındığını ifade eden Karaismailoğlu, dünyanın yüzde 30'undan fazlasına, özellikle televizyon yayıncılığına hizmet verildiğini dile getirdi. Türksat 5B'nin de 2021 yılının sonunda uzaya fırlatıldığını ve geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin ve dünyanın hizmetine sunulduğunu anımsatan Karaismailoğlu, en önemli ve gurur duydukları işlerden birinin de Türksat 6A olduğunu belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Tamamen yerli ve milli olarak üretim çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz, 2023 yılının ikinci çeyreğinde Türksat 6A'yı uzaya fırlatmak. Tamamen Türk mühendislerinin ve çalışanlarının emekleriyle üretilmeye devam ediyor" dedi.

Türksat 6A'nın yapım süreçlerini takip ettiklerinin altını çizen Karaismailoğlu, uyduya ilişkin önemli süreçlerin geride bırakıldığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini aktardı. Karaismailoğlu, "Türkiye, 2023'te Türksat 6A'yı uzaya fırlattığımızda uzayda kendi uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülkeden biri olacak" ifadesini kullandı.

Uydunun fırlatılmasının Space X ile yapılacağını belirten Karaismailoğlu, bundan sonra süreçlerin daha da hızlı süreceğini kaydetti. Uydu çalışmalarının artarak devam edeceğini, Türkiye'nin bu alanda dünyada ses getiren öncü ülkelerden olacağını vurgulayan Karaismailoğlu, "Uzayda izi olmayanın, dünyada gücü olmaz" anlayışıyla uydu çalışmalarını takip edeceklerini bildirdi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar