17 Nisan 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

RAYLARA ULTRASONİK MUAYENE: “DEMİR GÖZ”

RAYLARA ULTRASONİK MUAYENE: “DEMİR GÖZ”
  • 4 Ağustos 2022 Perşembe
  • 1264 kez okundu

Teknolojik gelişmeleri yakından takip edip başarılı AR-GE çalışmalarıyla dikkati çeken Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), bünyesinde görev yapan mühendislerin geliştirdiği 'Demir Göz' ile de örnek oluyor. Raylardaki hasarı tespit etmek için Türk mühendisler tarafından geliştirilen ‘Demir Göz’, raylarda meydana gelen en ince çatlakları bile tespit ediyor. Son teknoloji sistemle donatılan ‘Demir Göz’, trenler için emniyetli ve güvenli sürüş sağlıyor.

‘Demir Göz’, rayların röntgenini çekerek kılcal damar kadar çatlağı bile tespit ediyor. Bu sayede demiryollarında güvenli seyahat sağlanıyor. Karada da gidebilen ‘Demir Göz’, bugüne kadar yaklaşık 7 bin kilometre uzunluğundaki demir yolunda tarama ve raporlama yaptı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar