27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

TDV, el-Lü’lüü ve’l-Mercân eserini yayınladı

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları 2024 Yılı Ramazan Ayında Bir Hadis Klasiği olan el-Lü’lüü ve’l-Mercân eserini yayınladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Muhammed Fuâd Abdülbâkî’nin, bir hadis klasiği olan “el-Lü’lüü ve’l-Mercân fî mâ İttefeka aleyhi’ş-Şeyhân” isimli eserini yeni tercümesiyle yayınladı.

Hadis alanında muteber bir konuma sahip olan “el-Lü’lüü ve’l-Mercân fî mâ İttefeka aleyhi’ş-Şeyhân” isimli eser; Arapça-Türkçe metinli üç cilt, Türkçe metinli tek cilt ve daha küçük ölçülerde Türkçe metinli iki cilt olmak üzere üç farklı neşir hâlinde, “Buhârî ve Müslim’den İnci Mercan Hadisler el-Lü'lüü ve'l-Mercân” ismiyle 2024 yılı Ramazan ayında okuyucularıyla buluştu.

Sahih hadis rivayetlerini derlemeyi hedefleyen Buhârî ve Müslim’in “Sahîh”leri, İslâm âlimleri tarafından hadis koleksiyonlarının en sahihleri olarak benimsenmiştir. Her iki eser de yaklaşık 7500 hadis rivayeti içermektedir. Bu kitapların ortaklaşa rivayet ettikleri hadislere “üzerinde ittifak edilen” anlamında “müttefekun aleyh” hadisler denilmektedir. el-Lü’lüü ve’l-Mercân fî mâ İttefeka aleyhi’ş-Şeyhân”, Muhammed Fuâd Abdülbâkî’nin müttefekun aleyh hadisleri bir araya getirmeyi amaçlayan derleme çalışmasıdır.

el-Lü’lüü ve’l-Mercân eseri, Buhârî ve Müslim’in “Sahîh”lerinde ortaklaşa yer verdikleri 1906 hadisi içeriyor.

Eserleri incelemek için tıklayınız>>>



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar