27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

OEDAŞ’ın Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde ‘cesur kızlar’ konuşuldu

BizEnerji buluşmalarının konuğu Sosyal Girişimci ve Yazar Aslıhan Dağıstanlı Aysev oldu

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, çalışanlarını farklı alanlarda uzman isimlerle bir araya getirdiği BizEnerji buluşmaları kapsamında Sosyal Girişimci ve Yazar Aslıhan Dağıstanlı Aysev’i ağırladı. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Aysev, “Cesur Kızlar Köprüsü” temalı bir konuşma yaptı. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın ise şirket içinden başlayarak etkili oldukları her alanda fırsat eşitliğini savunduklarını söyledi.

Kadınların hayatın her alanında güçlenmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çeşitli çalışmalar yürüten elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği BizEnerji buluşmalarında Sosyal Girişimci ve Yazar Aslıhan Dağıstanlı Aysev’i konuk etti.

Cesur Kızlar Köprüsü ile köy okullarına ulaştı

Kız çocuklarını güçlendiren ve kadın hareketine destek veren çalışmalarıyla tanınan, pandemi döneminde kurduğu İsviçre’den Türkiye’ye Cesur Kızlar Köprüsü ile dezavantajlı köylerde kütüphane açıp çocuklara yabancı dil eğitimi verilmesini sağlayan Aysev etkinlikte, “Cesur Kızlar Köprüsü” temalı bir konuşma yaptı. Kız çocuklarına yapılan yatırımın toplumun geneline kazandırdığının ve rol modellerinin öneminin altını çizen Aysev, Türkiye ve yabancı ülkelerdeki kadın haklarından örneklere yer verdiği konuşmasında kendi cesaret yolculuğundan da kesitler sundu. Büyük ilgi gören sunumun ardından Aysev, OEDAŞ çalışanlarından gelen soruları yanıtladı. Etkinliğe katılanlara Aysev’in kitabı hediye edildi.

Muzaffer Yalçın: “Her alanda fırsat eşitliğini savunuyoruz”

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi İlkeleri (WEP’s) imzacısı bir şirket olduklarını söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Bunun verdiği sorumlulukla önce kendi içimizden başlayarak etkili olduğumuz her alanda fırsat eşitliğini savunuyor; söylem,ortamı vebirliklerimizde toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanıyoruz. Özellikle 2019 yılında başlattığımız Enerjimiz Eşit projesi ile kadın çalışan istihdamımızı artırırken ilkokul sıralarından üniversiteye kadar her yaş grubundan öğrenciye de eğitimler, seminerler düzenliyoruz. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz bu buluşmada da kız çocuklarına ve kadınlara cesaret veren Aslıhan Dağıstanlı Aysev’i ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Tüm ekibimiz için ilham veren bir etkinlik oldu. Hayatın her alanında enerjimizin eşit olduğu bir dünya dileğiyle Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

 



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar