20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Yoğun İş Hayatında Beslenme Tüyoları

Yoğun İş Hayatında Beslenme Tüyoları
  • 3 Ağustos 2022 Çarşamba
  • 925 kez okundu

Diyetisyen Çağla Aytaç konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Yoğun ve tempolu geçen  hayanda çu kişi kendini ikinci plana attiyor.Aslında iş hayatının vazgeçilmezi olan pratik düşünmek..Doğru zamanda hızlı ve doğru kararlar alma beslenme zenimize eklediğimizde, hem başa bir  hayana sahip olabilir aynı zamanda sağlıklı menüler tercih edebiliriz.

Ofis ortamında , masa başı çalışan kişilerde daha fazla görülen obezitede can sıkıntısından kullanılan şeker ve çikolata türevlerinin artması , öğle yemeklerinin atlanması  ve  gece beslenme yoğunluğunun arttırılması gibi sorunlar obezitenin başlıca nedenleri arasında gelmektedir.

 Peki Ne Yapılmalı ?

Başta belirttiğim gibi hızlı ve pratik düşünmek örneğin kendinize küçük ara öğünler hazırlayın belki bir elma yemek zor olabilir ama aynı şeyi üstlenen kuru meyveleri yemek zor olmayacaktır.Yanına alacağınız sağlıklı  kuruyemişler ile birlikte kan şekerini dengeleyip, sonraki öğünde yanlış besin seçimini engelleyebilirsiniz .

Öğlen yemeklerinde yanınıza alacağınız bir peynirli ve bulgurlu salata veya 2 dilim çavdar ekmeği ve biraz peynir ile yapabileceğiniz sağlıklı bir sandviç. Hem hızlı yemek konusunda bize yardımcı olacak ve gün içinde enerjinizin daha az düşmesine neden olacakır.

Su tüketimi de bu konuda çok önemli , sık sık unutulan su tüketimini artırmak  konsantrenizi  bir o kadar iyi artıracakır.

Ülkemizde öğle molasında dışarıdan yapılan yanlış besin seçimlerinde obezitenin kat kat arttığını görebiliyoruz.Bu nedenle evden sağlıklı besinlerle hazırlayacağınız yemekleri işyerine götürüp tüketebilirsiniz.

  

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Sağlık Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar