27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Vatandaş Ünlüce velisiyle çıkmış programa yorumu yaptı

Cumhur İttifakı Adayı Nebi Hatioğlu'nun TV100 ekranlarındaki program çağrısına ilk başta "Katılacağım" diyen CHP adayı Ayşe Ünlüce daha sonra katılmadı. Hatioğlu iki adayın çıkacağı programa bu yüzden tek başına katıldı. Ancak Ayşe Ünlüce'nin katılmadığı programa Esjişehir CHĞ teşkilatı eski il başkanlarından tutunda Ayşe Ünlüce dışındaki herkes mesajlarla katılmaya çabaladı.

ekranlar önünde verilen ve Eskişehirlilerinde merakla beklediiği programa Ayşe Ünlüce'nin çıkmamasının nedeninin Yılmaz Büyükerşen olduğu iddia edilmişti.

Bu kez pazar günü Tele1 ekranlarında Ayşe Ünlüce ve Yılmaz Büyükerşen'i birlikte görenler madem diğer programa da ikisi birlikte çıksalardı yorumlaı yaptılar. Televizyonda ikiliyi birlikte gören bir vatandaş ise "Ayşe Ünlüce velisi ile birlikte çıkmış programa" diyerek ekran görüntüsünü haber merkezimize iletti.

Konuyla ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi basın birimi ise şu basın bültenini paylaştı:

“ESKİŞEHİR’DEKİ BAŞARILAR  ÜNLÜCE İLE DEVAM ETTİRİLECEK”  

Tele1’in sevilen programı “Forum Hafta Sonu” Eskişehir’den yaptığı canlı yayında Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce’yi konuk etti.

Hayata geçirdiği şehircilik projelerine değinen Başkan Büyükerşen, “Hayallerimin peşinden gittim. Eskişehirlilere hakkım varsa helal olsun diyorum. Onlar da helal etsinler. Ayşe Ünlüce ile bu güzellikleri ve başarıları devam ettireceklerine inanıyorum” dedi.

Gazeteci-Yazar Namık Koçak ile Hüsnü Mahalli'nin gerçekleştirdiği Forum Hafta Sonu programı Eskişehir’den yaptığı canlı yayın ile izleyicileri ile buluştu.

Bozkırın ortasında 25 yılda çağdaş bir şehir yaratan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Eskişehir’in yeni dönemindeki projelerini aktaran CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce’nin konuk olduğu yayında, yerel yönetimler başta olmak üzere birçok konuda keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Programda görüşlerini paylaşan Yılmaz Büyükerşen, “Eskişehir, doğup büyüdüğüm şehir. Ömrüm hep burada geçti. Çocukluğumdan beri Eskişehir için hayaller kurardım. Anadolu Üniversitesi kuruluşunda, Akademi Başkanlığı, kurucu Rektör olarak başlayan süreçle hayallerimizle ortaya çıkan bu bakışı Eskişehir’e yaydık.” diye konuştu.

Ünlüce’nin tevazu sahibi biri olduğunu belirten Büyükerşen, “Ayşe Hanım bir hukukçu olarak adalete çok dikkat eder. Belediye kadar vatandaşın da hakkını korur. Çok tevazu sahibidir. Bu çok önemlidir. Halkı yöneten bürokraside bu kıymetlidir.” dedi.   

Büyükerşen, “Eskişehir’de tabandaki ittifakı 25 yıldır kurduk ve devam edeceğini düşünüyorum. Son seçimde yüzde 53’e yakın oy aldım. Eskişehirliler kime oy vereceğini bilirler. Eskişehirlilere hakkım varsa helal olsun diyorum. Onlar da helal etsinler. Ayşe Ünlüce ile bu güzellikleri ve başarıları devam ettireceklerine inanıyorum.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce de 8 ana başlıkta 70’ten fazla projeyi içeren Dengeli Kalkınma Modeli ile başta çocuklara, gençlere, kadınlara, emeklilere ve kırsala yönelik projelerini izleyicilerle paylaştı.

Emeklilerin çok zor koşullarda yaşamaya çalıştığını belirten Ünlüce, “Sosyal kart çalışmamız ile yardımlarımızdan düşük maaş alan emeklilerimiz faydalanabilecekler. Yine kıdemli yaşam merkezini hayata geçirerek, yaşları nedeniyle bakıma muhtaç olanların bakım hizmetlerini burada sağlayacağız. Emeklilerimizden en çok gelen taleplerden biri de şehir merkezindeki bir lokal kafeterya ve yemek lokantası ihtiyacıydı. Bunu da Emek Kafe ve Halk Lokantası ile gidereceğiz.” dedi.

Ünlüce, başlatılan çalışmalara ilave olarak kadınlara yönelik mesleki eğitim, kooperatifleşme ve e-ticaret yollarını açarak kadın girişimciliği güçlendireceklerini belirtti. Ünlüce, “Gençlerimize yeni gençlik merkezleri, teknoloji ve inovasyon merkezi, sosyal kütüphaneler gibi birçok proje hazırladık. Gençlik merkezleri ve diğer konularda onların görüşleri ve önerileriyle projeleri uygulayacağız.” diye konuştu.

Kırsal kalkınmada sözleşmeli tarım modeli ile Halk Et ve Halk Bakliyat projelerinin hem üretene hem de tüketicilere büyük fayda sağlayacağını ifade eden Ünlüce, kırsalda altyapının ardından kalkınma için büyük adımlar atılacağını kaydetti. Çiftçileri ve hayvan üreticilerini destekleyeme devam edeceklerini belirten Ünlüce, “Ancak bunlar sadece bir can suyu olacaktır. Bu bir devlet politikası olmalı ve Bakanlıklar bu alana yoğunlaşmalıdır.” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik düşüncelerini de aktaran Ünlüce, “Son 25 yıldaki büyük dönüşümün canlı şahidiyim. Ben de Yılmaz Hocamdan devralacağım bayrakla şehriyle gurur duyan Eskişehirlilere hizmet etmenin onurunu taşıyacağım. Geleceğe ilişkin son 25 yılın 8 yılını belediyede geçirdim ama öncesinde sivil toplum örgütlerinde hep aktif görev aldım. Benim yapacağım çalışmalarda son 25 yılın imzası olacak. Eskişehir hiçbir zaman agresif büyüyen şehir olmadı. Şehirlerin gelecek vizyonu olması lazım. Anlık kararlarla aklınıza gelenizi yapamazsınız. 8 ana başlıkta Dengeli Kalkınma Modelimiz ile Eskişehir’i dengeli bir kalkınma ve büyüme ile gelişimini sürdüreceğiz. Sahada Eskişehirlilerin şehrini çok benimsediğini ve Eskişehir ittifakını görüyorum. Bu seçimi onların inancıyla, Eskişehir için kazanacağız.” diye konuştu. 

Yaklaşık bir buçuk saat süren program, Eskişehir ve ülke gündemine dair birçok konunun konuşulması ile tamamlandı.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Magazin Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar