4 Mayıs 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Durak, Eskişehir’de "Dünya Fikri Mülkiyet Günü" Programına Konuk Oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gülay Kanatlı Ortaokulunda düzenlenen "Dünya Fikri Mülkiyet Günü" programında konuşan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, kurum olarak öğretmen ve öğrencilerin yaptıkları projelere öncelik verip destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin bu konuda ciddi mesafeler katettiğini vurgulayan Sayın Durak, "Patent başvuru sayısı olarak dünyada 12. sıradayız. Marka başvurusunda dünyada 4. sıradayız. Yakın zamanda bizim için çok büyük bir başarı oldu. Tasarım başvurularında, dünyada ilk defa geçtiğimiz sene Çin'in ardından sonra 2. olduk. Burada Milli Eğitim Bakanlığının çok büyük bir katkısı söz konusu. Bakanlığımızın okullarda o dönem başlatmış olduğu programlar olsun hem hocalarımızın hem de öğrencilerimizin yaptıkları başvurular olsun ciddi bir sayıya ulaştık ve bu da farkındalığı artırma konusunda bizim için çok önemli bir gösterge oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Patent, marka, tasarım ve faydalı model başvurularını mümkün olduğu kadar kolaylaştırmaya çalıştıklarına dikkati çeken Sayın Durak, şunları kaydetti:

"Bizim sistemimizden girerek, e-devlet üzerinden bu başvuruyu rahat bir şekilde yapabiliyorsunuz. Ayrıca önümüzdeki süreçlerde biraz daha eğitimlerimizi artırarak, okullarımıza, ARGE merkezlerimize, teknoloji merkezlerimize ziyaretler yaparak, bu konularda farkındalığı artırmak istiyoruz. Başarı hikayelerimiz olsun istiyoruz."

 Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, gençlerden ve buluşçulardan hayal kurmalarını istediklerini belirterek, gelecekten ümitli olduğunu sözlerine ekledi.

Programa Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sinan Aydın, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faideci, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Sertsöz, Müdürlüğümüz idarecileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sinan Aydın'ın da konuşma yaptığı program, hazırlanan serginin gezilmesiyle sona erdi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sinan Aydın, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak'ı ilimizde misafir etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar