30 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

EEYO seminerleri Sessiz Pedal ile devam etti

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu (EEYO) tarafından düzenlenen “Sessiz Pedal: Cumhuriyet’in 100. Yılı İstanbul-Ankara Yolu Deneyimi” başlıklı seminer, EEYO Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Deneyimlerini aktaran Tahir Kuntay Özparlak’ın yer aldığı seminere, EEYO Müdürü Doç. Dr. Zehranur Kaya ve EEYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Meltem Özten Anay’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanı katılım gösterdi.

Özparlak: “Cumhuriyetimizin 100. Yılını bisiklet ile kutlamak istedim”

Çocukluğundan beri bisiklet sürdüğünü belirten Tahir Kuntay Özparlak İstanbul – Ankara arası gerçekleştirdiği bisiklet turuna dair deneyimini şu sözlerle aktardı: “Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak ne yapabileceğimi düşündüm. Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri Anıtkabir’e bisikletle gitmeye karar verdim. Başta ailem olmak üzere bisikletçi arkadaşlarım ve yakın çevrem tek başıma böyle bir yolculuğa çıkmama pek sıcak bakmadı. Hem güvenlik hem yolculuk hem de kamp için hazırlıklarımı tamamladım, yol istikametini belirledim. İşitme engelli olduğum için aileme telefonun çekmemesi ihtimaline karşın sık sık konumumu attım, akıllı saatlerdeki S.O.S yardım uygulamasını kullandım. Sürücülerin beni fark etmesi için fosforlu renk kıyafetler tercih ettim. Otobanda araba ve motorlarla beraber gitmek istemediğim için köy yolundan giderek doğayla iç içe bir yolculuk yaptım.”

“Anıtkabir’e ulaştığımda tüm olumsuz etkiler uçup gitti”

Özparlak konuşmasının devamında şunları da ekledi: “Yol üzerinde birçok insanla tanışma, hedefimi duyurma şansını yakaladım. Marmaray aracılığıyla Gebze’ye ulaşıp yolcuğuma oradan başladım. Gebze-Kocaeli arasındaki fabrikalar ve aşırı gaz salınımı yolculuğu biraz zorlaştırdı. Sapanca’da göle yakın bir civarda çadırımı kurdum. Yolculuğumun 3. Gününde 120 km yol yaparak Beypazarı’na vardım. Yer yer 1300 metreyi bulan yükseklikler ve kötü hava koşulları zorlayıcıydı fakat Anıtkabir’e ulaşıp oradaki kalabalığı gördükten sonra tüm bu olumsuz etmenlerin etkileri uçup gitti.”

 



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar