30 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

“Bisikletli Kütüphaneci” Kütüphane Haftasında ESTÜ’nün Konuğu Oldu

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Kütüphane Daire Başkanlığı tarafından 29 Mart 2024 Cuma günü Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen “Afetlerde Gezici Kütüphanelerin Rolü ve Önemi” başlıklı seminer, Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Sayın Hakan YÜCEL, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Sayın Aylin TEKİN ve kitapseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu yıl 60’ıncısı kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle kutlama mesajını paylaşan Rektör Prof. Dr.  Adnan ÖZCAN kütüphanelerin, insanlığın kültürel mirasının sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlayarak bulundukları bölge ve ülkenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayan; evrensel bilgi birikimine aracılık eden hazinelerimiz olduğununu vurguladı.  Prof. Dr. ÖZCAN, “Bu duygu ve düşüncelerle başta kütüphanecilerimiz olmak üzere, tüm kitapseverlerin 60’ıncı Kütüphane Haftasını kutluyor, Ülkemizde kitap okuma alışkanlığının ve kütüphanelerimize olan ilginin daha da artmasını diliyorum.” dedi.

Türkiye’de “bisikletli kütüphaneci” olarak tanınan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Hakan YÜCEL “Afetlerde Gezici Kütüphanelerin Rolü ve Önemi” başlıklı konuşmasında ise, kütüphanenin ve kütüphanecinin insana doğrudan dokunan ve farkındalık yaratan bir yanı olduğunun altını çizdi. Bisikletiyle en ücra köylere kitap taşıyan, insanları bilgilendiren ve afet dönemlerinde dahi gezici kütüphaneyle tüm ücra köylere ulaşmayı başaran YÜCEL, vicdani sorumluluk bilinci ve mesleğine duyduğu aşkla konuklardan tam not aldı.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar