27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Bakanlıktan araç muayenesinde ‘kredi kartı’ farkı açıklaması

Bakanlıktan araç muayenesinde ‘kredi kartı’ farkı açıklaması
  • 28 Şubat 2024 Çarşamba
  • 6362 kez okundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesinde araç muayene ücretinin kredi kartı kullanılarak ödenmesi halinde ‘Ödeme Hizmet Bedeli’ tahsil edileceği hususunda bilgilendirmenin yapıldığını ve tercihin araç sahiplerine bırakıldığını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren kişilerin alması gereken belgelere ilişkin son verileri açıkladı. Elips Haber’den Selim Ercan’ın haberine göre, Bakan Uraloğlu, Ocak 2024 tarihi itibarıyla mali ve mesleki yeterlilik şartlarını sağlayan 9 bin 600 firma için TİO Yetki Belgesi düzenlendiğini açıkladı.

Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği kapsamında faaliyette bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin almalarının zorunlu olan Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yetki Belgesi (TİO YB) ücretlerinde 2021 ve 2022 yılında indirimin yapıldığı belirtilen Uraloğlu, 5 yıllık süre için alınan TİO Yetki Belgesi bedelinin ise 2024 yılı için 965 bin 246 TL olarak uygulanacağını aktardı. Karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu taşımacılığı ve kombine taşımacılık faaliyeti yapılmasına imkan veren TİO Yetki Belgesi’nin süresi 5 yıllık sürenin sonunda belirlenen ücretin yüzde 15’i alınarak 5 yıl daha uzatılabiliyor.

Kredi kartı farkı için tercih araç sahiplerinin

Araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenmesi durumunda komisyon alınmasına ilişkin soruya yanıt veren Bakan Uraloğlu, araç sahiplerinin muayene istasyonlarında ve TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesinde araç muayene ücretini kredi kartı kullanılarak ödenmesi halinde Ödeme Hizmet Bedeli alınabileceğini ve tercihin araç sahiplerine bırakıldığını belirtti.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Otomobil-Motorsiklet Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar