23 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Kapalı pazar yapacaklardı açık oto park oldu!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk belediye başkanı olan rahmetli Aydın Arat tarafından yapılan Kurtuluş Kapalı Pazarı ve altında bulunan otopark Büyükşehir Belediyesi tarafından yıktırılmıştı. Kapalı pazar ve altında bulunan otopark yıktırılıp yerine yeni baştan kapalı pazar ve otopark yapılacağı duyurulmuş, kamuoyu ile yapılacak yeni kapalı otopark ve kapalı pazarın görsellleri dahi paylaşılmıştı. Ancak o alanın toprakla doldurulması zihinlerde yeni soru işaretlerine ve şüphelere neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayında kapalı Pazarda bulunan 300 esnafa tebligat göndererek binanın çürük olması nedeniyle acilen boşaltılacağı, bu yüzden boşaltılması gerektiğine yönelik tebligat ulaştırıldı. Kapalı Pazar ve altında bulunan otopark kapatıldıktan aylar sonra ihale ile yıktırıldı. Son günlerde yıktırılan kapalı Pazar yeri ve otoparkın bulunduğu alanın kamyonlarla taşınan toprakla doldurulduğu gözleniyor. Alanın büyük bölümü toprakla doldurulunca, o alan çevrede bulunan vatandaşlar tarafından otopark olarak kullanılmaya başlandı. Kapalı pazarın ve altındaki otoparkın yıkılıp tekrar yapılacağını uman esnaf ise bu gelişmeler nedeni ile şaşkın.

Esnaf “Madem buraya bir otopark ve kapalı Pazar yapılacaktı o zaman ne diye yıkım yapıldıktan sonra alan toprakla dolduruluyor. Eğer burada bir inşaat yapılacaksa o zaman tekrar temel kazılması, buraya bugün doldurulan toprağın kaldırılması gerekecek. O zaman bir kamu zararı oluşturulmuş olmayacak mı? Zihinlerinin arkasında nasıl bir plan var? Eğer gerçekten söyledikleri gibi bir kapalı Pazar ve otopark yapılacaksa ne zaman başlayacaklar?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

 

İlgili Haberlerden Bazıları

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar