29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir’de İlklerin İsmi Aydın Arat Mezarı Başında Anıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptığı zaman bir çok ilke imza atan Aydın Arat mezarı başında anıldı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Kurucu Başkanı 1994-1997 yılları arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve görevdeyken rahmetli olan Aydın Arat Ölümünün 25. Yılında mezarı başında anıldı

AK Parti Eskişehir il Başkanı Zihni Çalışkan, Rahmetli Aydın Arat in oğlu SGK Genel Müdürü Kürşat Arat, Hanımı Ayfer Arat, DP il Başkanı Hüseyin Özcan, Seyitbattalgazi Vakfı Başkanı Sırrı Kabadayı, Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erden ile Aydın Arat ile siyaset yapan çok sayıda Dogruyol Partili eski siyasetçive vatandaşlar katıldı

 

Aydın Arat Dönemi İcraatları
Doğalgaz Projesi gerçekleştirilerek hava kirliliği sorununa kesin çözüm bulundu.

Kalabak Suyu Damacana ve Dolum Tesisleri kuruldu.

Yaş sebze, meyve Toptancı Hali ve Soğuk Hava Depoları yapılarak bugün Haller Gençlik Merkezinin bulunduğu bölgedeki büyük sorun ortadan kaldırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Aşevi açıldı.

Sultandere'de ekmek fabrikası kurularak halk ekmeği üretimi başlatıldı.

Hafif Raylı Sistem Projesi hazırlatılıp Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylanması sağlandı.

Cumhuriye ve İki Eylül katlı otopark-larıyla Kurtuluş Zemin altı Otoparkı yapıldı. OPorsuk temizlenip Köprübaşı bölgesinde çevre düzenlemesi gerçekleştirildi.
*
Hamit Dedelek Bulvarı, Ulus Caddesi açıldı. Atatürk Bulvarı uzatılıp Güney-Batı Çevre Yolu'nun yapımına başlandı. Muttalip üstgeçidi yapılıp çok sayıda kavşak düzenlemesi gerçekleştirildi.

Selami Vardar döneminde yapımına başlanan Pis Su Antma Tesisleri tamamlandı. Altyapı çalışmaları da devam ettirilerek 33 mahalle daha altyapıya kavuşturuldu.

Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri ve Yunus Emre Halk Çarşısı yapılarak hizmete sunuldu.

Eskişehirspor uzun bir aradan sonra yeniden birinci lige yükseldi.
'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar