29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Akar’dan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki

Eğitim Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dün okullara gönderdiği yazıda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz” ibaresi Danıştay 12. Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve 2021/7000 2022/2247 K. sayılı kararı ile iptal edilerek kamu kurumlarında erkek memurların sakal kesme zorunluluğu ortadan kaldırıldığını unutmasına tepki gösterdi.

Akar konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"1982 Darbe Anayasası'nın Kalıntısı Kılık Kıyafet Yönetmeliğinde Geçtiğimiz Günlerde Değişiklik Yapıldı. 
Buna göre Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.” ibaresi Danıştay 12. Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve 2021/7000 2022/2247 K. sayılı kararı ile iptal edilerek kamu kurumlarında erkek memurların sakal kesme zorunluluğu ortadan kaldırılmış ve iptal kararı Yönetmelik metninde yer almıştır.

Ancak dün Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara yazdığı yazıda yönetmelik değişikliğini göz önüne almadan yönetmeliğin eski şekliyle bir yazı göndermiş ve bu da kafa karışıklıklarına sebep olmuştur. Bu konuda yetkilileri daha duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyorum. Bırakın milletin saçıyla, sakalıyla, kumaşıyla, beziyle, ayakkabısıyla uğraşmayı. Gelişen kalkınan demokratikleşme yolunda çok mesafe alan Türkiye bunlarla zaman kaybetmemeli.
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak 8 Ekim 2013 tarihinden bu yana darbe Anayasa'nın ürünü olan Kılık Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik yapılması yönünde ilk defa bizim öncülüğümüzde başlatılan sivil itatsizlik eylem kararımız ve bu yöndeki kararlılığımız devam etmektedir. 

Kamu çalışanlarımızın özgürleşmesi, kanun ve yönetmeliklerin darbeci zihniyetin kalıntılarından kurtulması, kılık-kıyafet serbestisini gerçek anlamda yaşamaları noktasında mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimizi ifade ediyor, büyüyen, gelişen ve özgürleşen Türkiye’nin hukuki süreçlerle yasaklardan tek tek kurtulmak yerine Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik’in tamamen kaldırılmasını sağlayacak iradeye sahip olduğunu bir kez daha yineliyorum."

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar