29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Avrupa Şehrinin Öteki Yüzü: KARAPINAR ÇÖKÜYOR

Karapınar'da binalar çöküyor. Vatandaş korkuyla yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi eski başkanı Burhan Sakallı döneminde başlayan ancak daha sonra belediyedeki yönetim değişikliği sonrasında yarım kalan "Karapınar Kentsel Dönüşüm Projesinin" tamamlanmaması sonrasında bölgedeki evler kaderine terk edildi. 

Kendi kendine çöken binalar yüzünden vatandaş tedirgin. Binaların her an üzerlerine çökme ihtimali nedeniyle bir çok vatandaş evlerini terk etmek zorunda kaldı. Özellikle yağışlı ve rüzgarlı günlerde tedirginlikleri artan vatandaşlar projelerin tamamlanmasını istiyorlar. 

Maalesef yerel yönetimin anlamında neredeyse çeyrek asırdır kentsel dönüşüm ve toplu konut projelerinin üretilmediğine dikkat çeken vatandaşlar "Ak Partili yerel yönetimler olmasaydı bugün TOKİ projeleri de yapılmayacaktı" diyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'in "TOKİ’nin Eskişehir’e ucuz konut yapması gereksizdi" sözleri de CHP'li yerel yönetimlerin toplu konut konusuna bakışlarını da ifade ediyor. 

Toki İle Odunpazarı Belediyesi arasında yaşanan durumun sıkıntısını ise her zaman olduğu gibi halk yaşıyor. Karapınardaki gelinen durum artık görmezden gelecek gibi değil. Bu yaşanan bina çökmelerinde hayati tehlikeyle karşı karşıya kalan vatandaşlar şu zamana kadar can kaybı yaşanmamasının büyük bir şans olduğuna dikkat çekerek olumsuz bir durum yaşandığında ya da bir can yandığında bunun hesabını kimin vereceğini merak ediyor. 

Vatandaşların her gün terk etmek zorunda kaldığı Karapınar'da vatandaşlar binaarın yıkılma olasılığı nedeniyle sokaklara bile çıkmak istemiyor. 

Binaların artık dayanacak durumunun kalmadığını ifade eden vatandaşlar Karapınar'ın dayanak gücü kalmadığının altını çizerek binaların her an çökeceği korkusunu yaşamak istemediklerini ifade ediyorlar. 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar