25 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir heykelde eksiğini kapattı: Büyükerşen heykeli açıldı!

Eskişehir heykelde eksiğini kapattı: Büyükerşen heykeli açıldı!
  • 16 Temmuz 2022 Cumartesi
  • 11084 kez okundu

Heykeltıraş Ramazan Tilki’nin Eskişehir Kent Konseyine armağan ettiği ve Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkına yerleştirilen Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen heykelinin açılışını törenle gerçekleştirildi. Eskişehir önemli bir heykele daha sahip olarak heykel varlığını yeni bir seviyeye daha yükseltmiş oldu.

Açılışa Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Nuray Akçasoy, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden birincilikle mezun olduktan sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Bölümünde Öğretim Elemanı olarak görev yapan heykeltıraş Ramazan Tilki’nin Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in heykelini yaparak, Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkının içerisinde yer alan Masal Şatosunun civarında uygun bir yere konması dileğiyle Eskişehir Kent Konseyi’ne hediye ettiğini söyledi. Bu anlamlı heykelin şehrimizin en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Bilim, Kültür ve Sanat Parkına konulmasının Eskişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda yer alan Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin oy birliği ile alınan kararını Başkan Büyükerşen’e sunduklarını anlatan Akçasoy “Kendisi de bizlerin ısrarını kırmayarak kabul ettiler. Sonunda da bugün burada Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Başkanları ve temsilcileri ile açılışını gerçekleştirmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ramazan Tilki'nin "Çekirtek Çitleyen Eşek" isimlisi de dahil olmak üzere Eskişehir'deki birçok heykelin imalatçısı olduğu kaydedildi.

Yılmaz Büyükerşen'in daha önce balmumundan heykeli bulunuyordu sadece. Tilki'nin yeni çalışması ile Eskişehir heykelcilikte diğer şehirlerin biraz daha önüne geçmiş oldu.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar