Gönderen: okyees | Offline 15.09.2012 13:38:51
21yy da Avrupada gezmiş yılmaz hocanın örnek getirdiği heykel,tramvay,parklar arasında metro yok herhalde.Londrada 7 katlı metro yapan ingilizleri görmemişmi belki o maliyete altgeçitlerle beraber tekbir hat yapsaydı daha iyi olurdu
 
 
Gönderen: Imamoglu | Offline 7.12.2011 18:02:19
BUYURUN ESKİŞEHİRİN TÜM SORUNLARINI FACEBOOK’TAKİ "GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ESKİŞEHİRDE BELEDİYECİLİK" GRUBUMDA TARTIŞALIM.
 
 
Gönderen: Imamoglu | Offline 7.12.2011 17:59:14
(İKİNCİ BÖLÜM)

Sonra özellikle mesai ve okul saatlerinin başlangıç ve bitişleri sırasında Tramvayda sıkış-tepiş, üstüste yolculuk işkencesi yaşanıyor.
Bunu çözmek için tramvay sayısını artırmakta kanımca mümkün değil. Çünkü hatalı bir proje ile kavşaklarda hemzemin geçitlerin tercih edilmesi yüzünden bu durumda taşıt trafiği tamamen duracaktır.
Oysa hemzemin geçitler yerine en azından trafiğin yoğunlaştığı kavşaklarda aşırtma (alt veya üst) geçişler yapılsaydı böyle bir sorun olmayacaktı.
Bu nedenle Yılmaz hoca diğer uygulamalarında göreceli olarak başarılı olmasına rağmen!! Paldır küldür Hayata geçirdiği bu hatalı TRAMVAY (ESTRAM) projesinde çok başarısız olmuştur.
Bu sorunlar giderilmedin hattın uzatılması halinde yeni sorunlar ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.

Saygılar.
 
 
Gönderen: Imamoglu | Offline 7.12.2011 17:57:05
(BİRİNCİ BÖLÜM)
Sevgili Eskişehirliler;
Hepimiz biliyoruzki Yılmaz Hoca B.Ş.Belediye başkanı olduktan sonra Şehrimizin çehresi oldukça değişti. Porsuk ve çevresinde yapılanlar, çağdaş Parklar, Ana caddelerdeki yol ve kaldırım düzenlemeleri, Tramvay vs.i inanılmaz güzel görüntülerle Tüm yurdum halkının beğenisini kazandı.

... Bu yapılanların içinde bir konu varki, Bence Eskişehirin toplu ulaşım sorununu çözmek yerine yeni sorunlar ortaya çıkardı. Yılmaz Hoca’nın işbaşına geldiği ilk dönemde çok yanlış bir proje uygulamasıyla ve yazılıp çizilenlere bakıldığında çok pahalı bir maliyetle gerçekleştiilen raylı ulaşım TRAMVAY (ESTRAM) hattı.

Birkere Bütün kavşaklarda HEMZEMİN geçit olması yüzünden hemen her kavşak noktasında trafik kilitlenmeleri oluyor.
Özel araç sahipleri şehrin içinde bir yerden başka bir yere öncesine göre hem daha uzun sürede gidebiliyor hemde fazla benzin harcıyor.
(DEVAMI İKİNCİ BÖLÜMDE)
 
 
 
Sen de yazabilirsin

Sadece üyeler yorum gönderebilir, lütfen üyelik girişinizi yapın!