Gönderen: point | Offline 27.10.2010 15:42:04
işin özü türk gerçleri pasaların oyuncağı edilmeye devam etmektedir. Gençlerimizin kanları üzerinde dönen oyunun bir seklide bu sekilde gitmektedir desene arkadas. EVirmis çevirmissin.. Zorunlu askerlik misyonunun yitirmistir, kaldıki hakkaniyetle de uygulanmamaktadır..
 
 
Gönderen: adsoyad | Offline 27.10.2010 14:09:18
Osmanlının bu kanunu ithal etmesine kadar ki sisteminde de başından beri zorunluluk söz konusu değildir.

kuruluşunda, savaş ve ganimet sistemini ayetlerle düzenleyip araplara bile tarihlerinde ilk defa devlet kurdurmuş olan islam etkisi, gaza kültürü vardır.

bu dönem osmanlı iyi bir organizatördür ve düzenlediği saldırılar için katılan beylere ganimetten pay verir, bireyle uğraşmaz. Bizansın zenginlikleri için de beyler kendi adamlarını toplar katılır, payını alır.

uzunçarşılı’nın belgeleriyle açıkladığına göre de türk beylerinin bir kısmı bizans tarafında osmanlı ve ittifakına karşı savaşmıştır. Bizans ta ganimet sistemine karşı, ücret + ganimet vererek beyleri osmanlı gibi yanında savaştırmıştır.

zaman içindeki büyümeden gaza sistemi yine korunmuş, profesyonel askerliğe geçilmiş, yeniçeri ocağında her zaman padişahın emrinde asker bulundurulmuştur, savaşlarda yine profesyonel ordu + gaza sistemi, sipahisi vs kullanılmıştır, zorunluluğa kadar.
 
 
Gönderen: adsoyad | Offline 27.10.2010 13:59:04
Rakamlar ve mecburi askerlik olan yerde demokrasi olmaz sözünüz güzel de, halkın beynini yıkadıkları yalanları da artık söylemek lazım.

fransız icadı zorunlu askerlik sistemini hala türk kültürüyle bütünleşmiş gösteriyorlar oysa bikaç yüzyıldır, zorla toplanıp emrine verilen vatandaşlarla büyük ordu kurup başarılar sağlayan napolyondan etkilenilenen tüm devletler daha önce dünyada olmayan zorunlu askerliği getirmişler, osmanlı da modernleşme hareketleriyle bu kanunu çıkarmış ve türk halkı tarafından hiç beğenilmemiş, osmanlıyla arasını iyice açan bir kanundur. Balkanlar ve anadolu türkülerindeki dramalı hasan, yörük ali gibi adına türküler yazılan halk kahramanları zorunlu askerliğe isyan edip kaçtığı için dağa çıkan, halkın kahramanı olan insanlardır. Ve şundan 100 yıl öncesine kadar her türk asker doğar vs sloganları değil, osmanlıya ve sisteme nefret söylemi vardır halk arasında.
 
 
 
Sen de yazabilirsin

Sadece üyeler yorum gönderebilir, lütfen üyelik girişinizi yapın!