Gönderen: ibayrak | Offline 17.08.2007 15:25:19
Ben köy hayatı tatmadım ama ineklerin nasıl bir hayvan olduğunu, ekonomimizin belli bir seviyesinin bu hayvanlar sayesinde ayakta kaldığını… Etini, sütünü… Şimdi şehrimde onlarca inek var, üzerinde uyarılar ve anlamlı iğnelemeler. Ne gerek vardı ya hocam dediğimiz çoğu şeyi artık çoktan benimsedik ve emin olun yarın elimizden alsalar yine bas bas bağıracak olanlar yine sizlersiniz. Tamam beğenmedim. Bize inek yakışmaz kaldırın hepsini sokaklardan, caddelerden. Kaldırın bu taş heykelleri,
 
 
Gönderen: ibayrak | Offline 17.08.2007 15:24:33
Ben anamın karnında değildim ama paytak paytak yürürken tanıdım Porsuk’lu Kara Fatma’yı. Kara Fatma önündeki su tutma bariyerlerini. Porsuk bir gün yeşil, bir gün mavi, ertesi gün kırmızı akardı. Balık mı? Güldürmeyin beni. Hiç görmedim ki… Siz şimdi Kara Fatma’yı isterseniz, beraberinde balçık, çamur ve rengarenk akan Porsuğu da istiyorsunuzdur.

Keşke Kara Fatma kalsaydı değil mi? İlginç hala olaya bu gözle bakabiliyorsunuz.
 
 
Gönderen: ibayrak | Offline 17.08.2007 15:24:01
BEN ANAMIN KARNINDAYKEN;

Ben anamın karnındayken zaten Adalar’daki sinemalar çoktan tarih olmuştu. Adalardaki eğlence mekanlarına ne oldu diye soranlar, açsınlar Samanyolu TV’yi ve Sudan Belgeselini seyretsinler. Seyretmeyenler için hatırlatalım. O eski Adalar’dan geriye kalan, çarpışan oto, balerin, dönme dolap, atlı karıncalar şu anda Sudan da çocuklara hizmet ediyor ve onların hayatını şenlendiriyor. Keşke bizde kalsaydı değil mi? İlginç hala olaya bu gözle bakabiliyorsunuz.
 
 
 
Sen de yazabilirsin

Sadece üyeler yorum gönderebilir, lütfen üyelik girişinizi yapın!