19 Nisan 2024 Cuma
"NE BIÇAKMIŞ ARKADAŞ..!"

"NE BIÇAKMIŞ ARKADAŞ..!"

Hüseyin GÜVEN
Hüseyin GÜVEN


Yüreği Allah(cc) ve vatan aşkı ile yanan, Türk'lüğü şeref sayıp vatan için toprağa düşen tüm  şehitlerimize ve gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, kederli aileleri başta olmak üzere, yüce Türk milletine baş sağlığı diliyorum.

“Vatan sağ olsun! Bir oğlum daha var onu da gönderirim, o da şehit olsun, yeter ki bu vatan yaşasın!” bu sözler kınalı kuzularını teröre kurban veren ana, baba, eşlere ve çocuklarına ait. Gerçekten bunu söylemek kolay değil. Sabır ver Allah’ım

 

***

Ey Yüce Millet. Yüceliği hatırla.

Milletim neyle uyutuldu? Onlarca Şehit ve "Gık." Yok. Çukurca’da şehit(ler) verilen gün. O kara gün. TV’lere baktım da; vur patlasın çal oynasın.

Ülkem Huysuz'la şehidine ağlıyor!

Daha önce 1 şehitte tepkiler olurdu. Millet maalesef artık 11 şehit haberinden sonra Huysuz Virjin'le dans ediyor. Sadece TV’leri suçlamayalım. ya izleyenler? Allah aşkına biz ne hale gelmişiz böyle? Sanki birinin eline diken batmış. Sanki birinin burnu kanamış.

Dünya kupasından bir futbol takımın ilk 11'i kadro dışı kalmış olsaydı bütün televizyonlar sabahlara kadar programlar yaparlardı.

 

***

Uyutanlara, Yazıklar olsun!

Mehmetçiklerimiz şehit olurken o alçak kanı bozuk teröristlerin, inlerine saklandıklarını duymak, kaçtılar! izlerini kaybettirdiler haberleri karşısında isyanım bir kat daha artıyor.

Neredeyse 30 yıldır hep aynı gerçekle yaşıyoruz. Bu kadar şehit aklımızı başımıza getirememiş, Hayat maalesef kaldığı yerden devam etmiş. Milletimize sorsanız! hepimiz çok üzülüyoruz.

Şehit cenazelerinde “Vatan bölünmez” diye sloganlar atılıyor ama güzelim vatan bölünüyor. “Şehitler ölmez” diyoruz ama manen ölmeseler e madden her gün kınalı kuzularımızı kara toprağın altına koymaya devam ediyoruz.

 

***

Gafletten uyanalım artık!

Canım ülkem elden gitti gidiyor! Diğer taraftan buraya şehitler dönmek istermiş.

Vatan uğruna toprağa bir daha, bir daha düşmek için. O karşılamadaki saygıyı bir daha, bir daha tatmak için. Bir daha, bir daha;

"Varlığım, Türk varlığına armağan olsun" demek için.

 

***

1980 yılından bu yana bütün idarecilerimiz ağız birliği etmişçesine ”Bıçak kemiğe dayandı” diyor.

Merak ediyorum! Kemiklerine dayadığımız bu bıçak ne zaman canlarını acıtacak.

Bugüne kadar, bir Asker şehit olduğunda millet, “Vatan sağ olsun” diyerek; metanetle ve olanları tevekkülle karşılıyordu. Çünkü millet ‘idarecilerine’ güveniyordu. Ama artık millet, oldukça ciddi bir ‘güvensizlik’ problemi ile karşı karşıya.


***

Mihalıççık Belediyesi “Akıllı su sayaç sistemini” sisteme entegre etti. Evet bu gerçekten faydalı bir uygulama, 2 aydır devam ediyor. Akıllı su sayacını taktıranların ton başına %50 avantajı var. Hayırlı olsun.

 

***

Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven, İlçenin çeşitli yerlerine “Hoş Geldin ya Şehr-i Ramazan” “Ramazanınız Hayırlara vesile olsun” yazılı afişler astırmış. Her köşede bu ayın önemini hatırlatan afişler. Çokta hoş olmuş.

 

***

Telefon ve ileti yoluyla sorulan konulardan bir kaplıcalar. Ilıcalar Ramazan ayında hizmet vermeye devam ediyor. Başkan Güven’in hayallerinden biride 7/24 ve 365 gün açık olması. Başkan Güven’in 2000 yılında söylemiş olduğu söz aklıma geliyor. Demişti ki” Allah(cc) nasip ederse Mihalıççık Belediye Başkanı olacağım” demişti. Bende diyorum ki! Başkan diyorsa doğrudur.

 

***

Geçmişte Belediye’den emekli olan 30 personelin (vefat edenler dahil) ailelerine günlük 2 pide dağıtıyor. Belediye ekipleri evlerine kadar götürüyor. Bu uygulama 3 yıldır devam ediyor. Başkan Güven vefanın bir semt adı olmadığını bir kez daha gösteriyor bizlere ves’selam.

 

***

Belediye İftar çadırı her gün ortalama 200 kişiye sıcak yemek hizmeti veriyor. İlçemizde ihtiyaç sahibi 50 ailenin evlerine Belediye ekiplerince sıcak yemek servisi yapılıyor. Ne güzel söylemiş Ziya Paşa: “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.”

 

www.huseyinguven1907@hotmail.com



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar