19 Nisan 2024 Cuma
"Mihalıççık EFENDİLERİNİN istekleri..!"

"Mihalıççık EFENDİLERİNİN istekleri..!"

Hüseyin GÜVEN
Hüseyin GÜVEN


 

Mihalıççık Toki Konutları, Üniversite, Yollar ve hizmetler konulu kısa hatırlatmalarımız olmuştu, yazımız o kadar çok ses getirdi ki, yüzlerce olumlu ileti (e-mail) aldım teşekkür ederim.

‘Marifet iltifata tabidir, İltifatsız meta zayidir’ derler, okuyucularımızdan gördüğümüz ‘İltifat’ gayretimizi artırıyor. Bizler memnuniyetimizi bildiriyoruz mükafatını Allah versin..

 

***

 

ÇARDAK YOLU! Geçmiş yazılarımda özellikle Çardak köylülerinden gelen istek ve şikayetleri göz önünde bulundurarak, “yollar neden asfaltlanmadı” konulu bir yazı kaleme almıştım. Çardak köylüleri isteklerini yineledi, belge ve fotoğraflar gönderdi, yayınlamamızı istedi.

 

Mihalıççık İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karan’a bu konuyu sordum, Karan diyor ki! başta Çardak olmak üzere birkaç köy Muhtarı istekte bulunmuyor toplantılara gelmiyor, gelsinler görüşelim diyor..

 

Köy Muhtarları ise cevaben! onlar gelmiyor, gelemiyor diyor..!

Şimdi Soruyorum! İl Genel Meclis üyeleri Köylere gitmeli mi? Yoksa Köy Muhtarları mı gelmeli? (ayrıntılara diğer yazılarımda değineceğim)

 

***

 

Genç yöneticiler iş başına gelsin, tecrübe desteklesin fikrini ezelden beridir savunurum. Bilgili, Kültürlü, Eğitimli, Etik değerleri gözeten ve konusunda uzman olma şerhi ile.

Akp Mihalıççık İlçe Teşkilatından Ahmet Demirel kardeşimiz yazılarımıza cevaben yorumlarda bulunmuş bu güzel gelişme(!) kendisi iletişim uzmanı(!) Başbakan için Nabi Avcı neyse, Mutlu için Ahmet O(!)

 

Diyor ki! Köylere gitmeye çalışıyoruz, yollarını yapıyoruz, sorunlarına dinliyor sözler veriyoruz vb siyasi söylemler.. Sözler verdiğinizi(!) hepimiz biliyoruz (toki-üniversite-yol) önemli olan vermek değil, sözünde durabilmek.

 

Mihalıççık Belediyesine teşekkürü de ihmal etmemiş(!) geçtiğimiz eylül ayında 4250 m asfalt attı, mezarlık yollarına kadar parke/kilit taşı döşedi, ayrıca İlçemizde 2 yıl öncesine kadar değnekle dolaşırdık, başıboş çoktu! sağ olsun Belediye Başkanımız ıslah etti de değneksiz dolaşılır oldu" demiş..

 

Engin(!) fikirlerinden dolayı teşekkür ediyorum, en azından yorum yapmış, eleştirmek/eleştirilmek düzeyli olduğu sürece güzel...

 

***

 

Soru-YORUM.! Akp Mihalıççık İlçe Başkanı V.Mutlu Kızılkaya..!

 

- Ahurözü, Saray, Çardak, Diközü ve Yarıkçı (Ilıcalar) köylerine ilçe teşkilatının seçim çalışmalarına dahi gidemediği doğrumu?

 

- 27 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak olan, Yarıkçı (Ilıcalar) ve Diközü Köyü Sulama Göleti ihalesi neden ertelendi?

 

-Çalkaya köyü Muhtarı Salif Aktaş, Gürleyikten Çalkayaya gelen arazi sularından faydalanamadıklarını söylüyor! bu konuda bir çalışmanız oldu mu?

 

-Bahtiyar Köyü Muhtarı Namık Öztürk’ün Sulama Kanalı isteğine ne cevap verildi? 

 

- DSİ Eskişehir 3. Bölge Müdürü Erol Şenöz, Ilıcalar Köyü Muhtarı Yurttaş Ayaş ihalenin 10 Haziran tarihinde yapılacağı yada seçim sonrasına sarkabileceği konusunda görüşme yapmış

Aslında ihale süreci yeni değil 6 ay öncesine dayanıyor, seçim(de) geldi çattı..! takipçisiyiz...biz nalına basıyoruz, mıhtan cevap geliyor.! 

 

***

 

Ve yazımı şu anlamlı sözlerle noktalıyorum, "Kör cehalet çirkefleştirir insanları! Suskunluğum asaletimdendir, Her lafa verecek bir cevabım var. Lakin lafa bakarım lafmı diye. Birde söyleyene bakarım ''adam''mı diye" (Hz Mevlana)

 

huseyinguven1907@hotmail.com



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar