19 Nisan 2024 Cuma
Sosyalmedyafobik Belediye Odunpazarı

Sosyalmedyafobik Belediye Odunpazarı

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

Sosyalmedyafobik Belediye Odunpazarı

Odunpazarı belediyesinin sosyal medya hesaplarında yanıt veremedikleri kullanıcıları ENGELLEYEREK sosyal medya anlayışına sosyal demokrat yorumu kattı.

Geçtiğimiz gün “onur yürüyüşü” adındaki yürüyüşe destek veren Odunpazarı Belediyesi tweet hesabından tepki gösteren bir kullanıcıya HOMOFOBİKMİSİN diye yanıt vererek internetin çok konuşulanları arasına girmeyi başardı. 
Kullanıcıya bu konuda psikolojik destek vereceklerini ve tedavi olmasına yardımcı olabileceklerini söyleyen sosyal demokrat belediyenin SOSYALMEDYAFOBİK kadrosuna da biz soruyoruz. SOSYALMEDYAFOBİKLİĞİN DE tedavisi var mı, yoksa Eşcinsellik gibi tedavisi olmadığından dolayı sizin için de yapabileceğimiz bir şey yok mu?

Daha önceden de bireysel olarak Belediyeye bildirdiğimiz pek çok soru karşısında belediyenin sosyal medya hesaplarında bir Odunpazarlı olarak yazı yazmamız, yorum yapmamızın engellendiğini gördük. 

Tabii bizler sosyal demokrat tavrı ile yakıp yıkarak hak aramayacağımız için, hemen Bilgi edinme hakkını kullanarak sorduk bu soruyu ve engellenmenin nedenini?

Belediye tarafından verilen yanıtta ise asılsız şeyler ortaya konularak, küfür vs. eden kullanıcıların engellendiğini ifade ettiler ve o tarihte 300 kullanıcının engellendiğini ifade ettiler ve bizim sorumuz sonunda bu engellerin kaldırıldığını da ifade ettiler. (Facebook)

Zira engellenen diğer pek çok vatandaş gibi yaşanan sorunları paylaşmak ve dile getirip çözüm istemek ve sıkıntıyı yetkilileri duyurmak ötesinde bir amaç için kullanmamıştık belediyenin sosyal medya hesabını. 

Hatta ilk belediye başkanlığı zamanında Sosyal Demokrat Belediyecilik farkı Kazım Kurt twettirdan vatandaşların sorunlarını çözüyor diye haberler yapmışlardı. Bizde kendisine bir sorunu bildirmiştik ve çöp sorunu başkanın talimatı ile çözülmüştü. Bizde kendi sosyal medya hesaplarımızda kendisine teşekkür ederek tebrik etmiştik. Gelecek günler için umutlanmıştık.. Ancak balayı kadar kısa sürdü bu sosyal medya masalı..

Peki gelinen bu noktada belediyenin bu hastalığına bir çare var mıdır? Sosyal medya üzerinden aldığım bilgilere göre aynı engelleme Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabında da yapılıyor. Tepebaşı belediyesinin hesabında var mıdır böyle bir sorun o konuda bilgimiz yok.. 

Ancak Sosyal Medyanın amacı birebir insanlarla etkileşim halinde iletişim kurmak değil midir? Diğer kitle iletişim araçlarından interneti ve internetin getirdiği bu medyayı kullanım amacı dışına taşımak değil midir bu? 

Kişisel olarak insanlara ulaşmak konusunda istediğiniz tavrı takınabilirsiniz. Ancak bunu kentin belediyesinin hizmetini alan vatandaşına yapamazsınız. İddia ettiğiniz gibi küfür edenleri, yalan söyleyenleri uyarırsınız, hukuk yolu ile ihtarda bulunursunuz. Ancak ortada hiçbir neden yokken neden bu engellemeleri yapıyorsunuz.. 

Sözde Onur yürüyüşüne destek vermek adına her renge saygılıyız derken, demek ki samimi değilsiniz? Demek ki vatandaşa Homofobik misiniz, öyleyse belediyemizin hekimlerinden destek alarak tedavi olabilirsiniz derken asıl tedaviye ihtiyacı olan sizin anlayışınız olduğu ortaya çıkmıyor mu?

Kaldı ki belediyenin sosyal medya hesaplarını da bugüne kadar belediyenin GÖSTERMELİK santral gibi çalışan MAVİ MASASINA ulaştığımızda alamadığımız hizmet ve çözümler konusunda destek almanın dışında HİÇ KULLANMADIK.. 
Asılsız birşeyleri de paylaşacak kadar FASIK da değiliz çok şükür. Asılsız şeyleri sizler çok rahat yayabiliyorsunuz diye herkesi o şekilde adletmek ne tür bir HASTALIKTIR peki.. 

Belediyenin bu SOSYAL MEDYAFOBİK sorunun tedavisi var mıdır? 

Belediyenin çözemediği sorunlar, görmezden geldikleri sorunları paylaşan kullanıcılara belediyenin sosyal medya hesabı kapalı.. 

Renkleri kucakladığını söyleyen belediyenin kimleri kucaklayıp kucaklamayı nasıl belirlediğini hangi kriterleri göz önüne alarak bunları yaptığını merak ediyoruz.

Sorunlarımızı gidip İzmir Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabına mı yazalım, yada yakın komşu bir ilin belediyesinden mi yardım ve çözüm isteyelim..

Kaldı ki siz MAVİ MASANIZI santral memurluğundan terfi ettirmeyi başarın, biz de çağımızın bu kolay iletişim yöntemini kullanmaya çalışmalayım. Siz SOSYALMEDYAFOBİK olarak kendiniz çalıp oynamaya devam edin… 
Sayenizde yep yeni bir sosyal medya kullanma özelliği de hep beraber öğrenmiş olduk. 

Kazım Kurt’un kendi deyimiyle Sosyal Demokrat farkı bu.. diyelim bizde.. Bu lafı biz söylemiyoruz, kendisi her mecrada hatta her basın bülteninde dile getiriyor. Sosyal Demokrat Belediyecilik farkı diye..

Geçtiğimiz yaz sayenizde bu farkı pek yakından sinekleri kovalarken hissettik, sokaklarda burnumuzu kapatarak gezerken hissettik. Kışın yolları açmadığınızda yolda düşmemek için ilerlerken, acaba araba karşıya geçebilecek mi diye düşünürken hissettik.. 

Anlaşılan çok daha da hissedeceğiz gibi. Keşke samimi olup o İstanbuldaki yürüyüşe destek verirken kurduğunuz kelimeleri Eskişehirlilere de gösterebilseydiniz.. Eskişehirlilerin de her rengini kabul edebilseydiniz, homofobik olanları da.. Siz insanları tedavi etmek vs için o koltukta oturmuyorsunuz. Farkında değilsiniz ama siz bu kentin Odunpazarının belediye başkanısınız, bizleri engellesenizde bizler sizden hizmet bekleyen Odunpazarlılarız.. Oyun oynuyor olsaydık size iyi alın misketlerinizi gidin derdik. Ama oyun oynamıyoruz, bu koltuğa siz talip oldunuz. Size oy verenlerin yanında vermeyenlerin de başkanı olarak hizmet etmek zorundasınız.  Benim homofobik olmam beni bağlar, ancak sizin sosyalmedyafobik olmanız hepimizi bağlıyor.  Bizlerde acaba o yürüşüyemi gidip katılsaydık diye düşünmeden edemiyor insan.. Belki o zaman bizleride kucaklamak gereği hissederdiniz.. Gerçi onları da kucakladığınız şüpheli. Logo boyayarak, Show yaparak o insanları kucaklayacağınıza en azından eskişehir de yaşamaya çalışan birkaç tanesine iş vermeyi, hatta çevrenizdeki insanlara o insanları topluma kazandırmak için fırsat tanımayı da telkin edebilseydiniz.. 
Yine altını çizerek söylüyorum. Sizin kendi cümleniz bu. Sosyal demokrat belediyecilik farkı.. 

Sayeniz de sosyal medyanın sosyal demokrat belediyecilikle nasıl yorumladığının örneğini tüm Eskişehir’e bir kez daha gösterdiniz.

Not: Renkli logonuzun hakkını verin. Önümüzdeki günlerde Eskişehirde yaşamak için hayatın içine sokulmayan, yaşam mücadelesi için mecburen ekmek parasını fuhuş yapmak yoluyla kazanmak zorunda kalan bu insanlara sahip çıkın.. Belediyenizin santral gibi çalışan mavi masasına oturdun mesela bir tanesini, bir tanesini özel kaleminize alın, bir tanesini Halkla ilişkileri FOBİK olmayacak olan bu insanlardan birisiyle halka sunun..  Ben samimi olarak böyle bir şey yapmanızı bekliyorum. O insanların toplumla kaynaşması lazım. Toplumla kaynaşsınlar ki böyle yürüyüşleri vs. toplum için kutsal olan zamanlarda değil tanıdıkları toplumun değerlerine göre yapsınlar.. Şuan dışlanmış toplumdan itilmiş bir topluluk halindeler. Homofobik olanlar onları dışlıyor. Renklerle onlara destek verenlerin de FARKLI DAVRANMADIĞI KESİN.. 

Yani deşifre edin diye söylemiyorum bu oluşuma üye olan bir tane bile çalışanınız var mı belediye de.. 



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar