19 Nisan 2024 Cuma
Market Alışverişlerinde Dikkat!

Market Alışverişlerinde Dikkat!

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ


Hayatımızı bir o kadar kolaylaştıran ve yaptıkları kampanya ve promosyonlarla bir çok avantajları olan marketlerde dikkat edilmesi gerekenleri bir kez de ben hatırlatayım istedim.

 

Ama beklediğiniz tarzda şeyler değil benim dikkat çekmek istediklerim. Yani gereksiz şeyler almayın, marketin büyüsüne kapılmayın gibi şeyler değil. Benim asıl dikkat çekmek istediğim konu market alışverişinden sonra yaptığınız ödemeler.

 

Bu konuda çevremde de bir çok olumsuz şey duydum. Yani hiçbir marketin bunu kasıtlı yaptığına inanmıyor  daha doğrusu inanmak ta istemiyorum. Sonuçta gerçekten çok fazla çeşitten ürünle uğraşıyorlar. Arada gözlerinden kaçanlar olabilir, yanlışlık yapabilirler.

 

·         Evet özellikle raftaki okuduğunuz fiyatın kasaya geldiğinizde farklı olduğunu görebilirsiniz!

·         Yada bir tane aldığınız ürünü 2 tane geçebilirler kasadan geçerken.

·         Yada geçtiğimiz gün benim başıma geldiği gibi ödemenizi kredi kartınızdan geçerken yanlışlık yapıp 6 yerine 9 a basabilirler.

 

Sizler de market alışverişinden sonra bu belgeleri saklamak yerine atarsanız bu durumu da fark edemezsiniz. Onun için benim sizlere buradan söyleyeceğim öneri bu fişlerinizi kesinlikle atmayınız. Özellikle iade etmenizi gerektirebilecek yada değişim yapmanız gereken ürünler de varsa bu alışverişlerinizde kesinlikle alışveriş fişinizi saklayın.

 

Sonra size fişiniz yok diye kesinlikle yardımcı olmayacaklardır.

 

Özellikle alışverişlerinizi mümkün olduğu kadar parçalara bölünüz ve böylece ne aldığınız ne kadara aldığınızı daha rahat takip edebilirsiniz. Bir seferde torbalarca alışveriş yaparsanız aldığınız şeylerin hesabını kaçırabilir ve böylece olası hataları fark edemezsiniz.

 

Alışveriş sonunda mutlaka aldığınız belgeleri ve hatırlayabiliyorsanız rakamları kontrol edin. Aksi bir durum gördüğünüzde yetkilileri uyararak gerekli açıklamayı ve düzeltmeyi isteyin.

 

Kesinlikle iade edebileceğiniz, sorun çıkabilecek ürünler aldı iseniz ürün fişinizi garanti süresi boyunca saklayınız.

 

Tüm bunlara dikkat ederek bütçenizden kar etmek amacı ile kullandığınız market alışverişlerinin sizin için zararlı olduğunu göreceksiniz.

Size önerilerimizi şöyle maddeleyerek aklınızda kalmasına yardımcı olalım:

 

  1. Alışverişe çıkmadan önce kesinlikle bir liste yapın. Böylece ihtiyacınız olmayan şeyleri almayarak gereksiz masraflardan kurtulabilirsiniz
  2. Yaptığınız listedeki ürünleri seçerken liste yaptıysanız yanınızda bir kalem taşıyarak bunları not ederek daha sonra olası etiket hatalarını görmüş olursunuz. Böylece ucuz diye aldığınız ürüne daha fazla para ödemek zorunda kalmazsınız
  3. Aldığınız ürünle ilgili olarak düzenlenen belgeleri mutlaka alın ve kontrol edin bir müddet saklayın
  4. Aldığınız ürünler içinde özellikle elektronik ürünler var ise yada değişimi veya iadesi olabilecek ürünler var ise belgenizi bu süre için saklayın. Mesela bir ürün 2 yıl garantilidir en az. Bu sürede belgenizi mutlaka saklayın.
  5. Elektronik marketlerden alışveriş yaptığınızda alacağınız ürünün iade şartlarını olası sorunlarda nasıl çözüm üretileceğini mutlaka satıcıdan öğrenin. Benim başıma gelmez diye kesinlikle düşünmeyin.
  6. Unutmayın ki marketlerde çalışanlarda birer insandır olası hatalar olabilecektir. Sizde bu konuda dikkatli olmaya gayret gösterirseniz. Maddi anlamda sıkıntı yaşamazsınız. Örneğin benim 67,05 YTl lik alışverişimi kredi kartından çekerken kasiyer 97,05 YTL yazdı. Ben bunu eve gittikten sonra gördüm. Tabii aradaki farkı iade ettiler. Ancak belgeye bakmamış olabilir. Belgeyi atmış da olabilirdim.

 

 

Bu tarz konularda dikkatli olmanız gerektiğini hatırlatmak için bunu sizlerle paylaşmayı düşündüm. Umarız burada hatırlattıklarımız işinize yarar.

 

 



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar