18 Nisan 2024 Perşembe
“Yaptım ama Sor Bir Niye Yaptım”

“Yaptım ama Sor Bir Niye Yaptım”

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

“Yaptım ama Sor Bir Niye Yaptım”

Geçtiğimiz bir yıl içerisinde gerçekten bu kadar da olmaz denilecek skandal bilgiler Eskişehir Gündemine düştü.. Hatta ulusal basında da uzun süre yer buldu bu skandallar.

Açıkçası bir bölümüne o meşhur filmdeki gibi “Yaptım ama sor Bir niye yaptım” diye birilerinin yanıt vermesini günlerce bekledik, bazılarına ise yanıt alamadık bile geçen onca sürede..

Ancak öylesi bir skandal vardı ki, skandal resmi olarak da arşivlerde yerini alıverdi. Birincisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen ve uydu görüntüleri ile kanıtlanan evrakta sahte bilgi verildiğinin kanıtlanmış hali, diğeri ise bir ilçe belediyesinin  Büyükşehir Belediye başkanına kestiği kaçak imar cezası.

Evet bununla ilgili yanıt, ilk anda geldi hatırlayacağınız gibi. Büyükerşen Ailesinin avukatı tarafından kısa bir açıklama ile durum hakkında bilgi verildi. “Küçük, temelsiz bir köy evi” denildi. Daha sonra CHP li bir isim hatayı kabul eden ve hatanın başkanın özel danışmanları tarafından yapıldığı açıkladı. Ancak Tepebaşı belediyesi tarafından kesilen 40 bin liraya yakın ceza sonrası ise herkes yine suskunluğa gömüldü.

Böylesi bir durumu maalesef her fırsatta yerel basının öneminden bahseden, yerel basına, Anadolu basınına destek olunması için söylemler üretenler görmezden gelmeye devam ettiler.

Gerçekten klişe tabiriyle bir köpeğin bir adamı ısırması normal sıradan bir durumken, bir adamın köpeği ısırması gibi normal ötesi bir durumun haber olarak yer bulamadığı basının ÖNEMLİ olduğunu düşünmek ve savunmak da bir o kadar anlamsız gibi görünmüyor mu?


Meşhur repliğin geçtiği filmdeki durumu bilmeyen yoktur. Her defasında kandırılan karaktere onu kandıran MAHO “Yaptım ama Sor Bir Niye Yaptım”

Diyerek söze girer ve anlatır.. İkna eder filmin baş rolündeki İlyas Salman’ın canlandırdığı karakteri.

Biz de aslında aynı hissiyatla bir açıkla ve bizi yine ikna et diye bekliyoruz. Bir çok müjde vs gibi konularda birincil ağızdan açıklama yapan konunun muhatabı ise yine benzer başka konularda olduğu gibi bu durum hakkında da sessiz kalmaya devam ediyor.  Oysa biz filmdeki hissiyatla ikna olmak için bekliyoruz. Ya da en azından ikna edilebileceğimiz bir açıklama gelsin diye umuyoruz.

Nesinin nasıl açıklanacağını kestiremesek de.. Tarla üzerine yapılan imarsız, izinsiz ruhsatsız yapının neden bu yol izlenerek yapıldığını. Neden nasıl olarak imalat tarihinin yanlış beyan edildiğini, Tepebaşı belediyesi tarafından kesilen ceza sonrası verilen 1 aylık süre sonunda nasıl bir yol izleneceğini. Belirtildiği gibi hangi teknik şartlara uydurulmazsa yıkılacağını. Yıkılmazsa ortaya çıkacak durum sonrasında, tarla üzerinde bundan sonra istedikleri gibi bina yapmaya kalkanlara ne denileceğini, emsal teşkil edip etmeyeceğini.. Bir çok konuyu merak ediyoruz.

Ancak her zamanki gibi merak etmeye devam edeceğiz..

“Merak Ettim Sor Bir Niye Merak Ettim”



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar