24 Nisan 2024 Çarşamba
Pimaşla GİDER, Ancak Bir Yere Kadar GİDER

Pimaşla GİDER, Ancak Bir Yere Kadar GİDER

Özgür TIKIZ
Özgür TIKIZ

Pimaşla GİDER, Ancak Bir Yere Kadar GİDER

Eskişehirin uzun yıllardır hep eleştirilen ancak nedense kalıcı bir çözüm üretilemeyen bir sorunu da alt yapı hizmetleri..  Alt yapıya gerekli önem ne yazıkki verilmiyor. Kimi zaman bakımsızlıktan kendi kendine patlıyor eskiyen borular, kimi zaman tıkanıyor su gitmesi gereken mazgallar..

Sular gidiyor olmadık zamanlarda. Günlerce gelmediği de oluyor 2 kış öncesinde Batıkentte yaşandığı gibi günlerce.. Kar eritip kar suyu kullanmak durumunda kalıyor vatandaşlar.. Eski yerler sorun yeni yerler desen eskisini aratıyor kimi zaman..

Resimdeki hat boyundaki yenilenen yollarda sular gitsin diye döşenen pimaş borular. Bu borulardan suların gitmesini TEMMENNİ edeceğiz. Edeceğiz etmesine de yine gidemeyecek dün ki yağmurdan çok daha az yağmurlarda bile. Yetkililer yine çıkacak oy aldıkları Eskişehirliye atacaklar bu durumun vebalini de. Poşet atıyorlar tıkanıyor mazgallar olacak durumun adı..

Bu durum hiç mi hiç değişmedi yıllarca. Eleştirilse de, kimi zaman vatandaş paçaları sıvayarak yürümek zorunda kalsada, kimi zaman tramvaylar yüzme yarışına girselerde gondollarla.. Unutulur diyecekler, hatta kimileri gibi toz kondurmamak için kentin yönetenlerinin hatalarını "Yılda bir kaç kez su basıyor diye o kadar para gömülür mü yerin altına" diyecekler..

Çok para gömülmesine gerek yok elbette sadece şu pimaşlara yapım gayesinin çok çok üstünde vazife yüklemek yerine biraz daha sağlam düşünülse taşıyacakları yükün büyüklüğü..

Benzer sorunlar hatırlayanlar bilir uzatılan tramvay yollarında da olmuştu. Yaklaşık bir insan boyu kadar kazılan yollara yine yeterince önem verilmediği için yaşanan taşkınlar, aynı yollarda tekrar tekrar yapılan kazılarla ancak düzeltilebilmişti. Onlar bile hala sert bir yağmura teslim olmayı beklercesine duruyorlar. Sert bir yağmura teslim olmak durumda kalıyorlar. Zira bugün halledelim yarına Allah kerim diye bekleyen bir anlayışı hala atabilmiş değiliz. Gökten Melekler İnse Bu Kentin Trafiğini Çözemez diye açıklama yapan yetkili ağızlardan  çok daha verimli bir çözüm beklemek zor gürünüyor.. 

O yüzden kendimizce toz kondurmadığımız yöneticilerimizle, her sıkıntının ardında günah keçisi olan Eskişehirlimizle biz daha çok paçaları sıvayacağız gibi görünüyor. Sağımız solumuz ilerlerken 20 yıldır aynı sokak ve caddelerde dolap beygiri misali dönmeye ve PİMAŞTAN medet ummaya devam edeceğiz.. 

 

 



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar