25 Nisan 2024 Perşembe
BEN KİMDEN TARAFIM?..!..

BEN KİMDEN TARAFIM?..!..

Hüseyin DÜŞ
Hüseyin DÜŞ


  Maalesef yakın zamanda şahit olduğumuz siyasi, ahlaki ve dini hareket ve yenilikler gösterdi ki; kendini Müslüman olarak adlandıranların şekli bir takım kisveler nispetince, sadece etiket Müslümanları olduğu gün yüzüne çıkmış oldu.

  Müslüman odur ki; çevresinde olup biteni, siyasi ve ahlaki gelişmeleri gözlemleyip bundan kendine bir pay biçerek, ne yapıp yapmaması, nasıl bir yol belirlemesi gerektiğine karar versin. Yanlış işler varsa bunları irdelesin. Yanlıştan taraf olmasın. Zalimden yana olmamaya çabalasın.

  O nebiler serveri, güzel peygamberimiz ne buyurmuştu?  

Müslüman, bir yanlış ve haksızlık var ise;

-          Onu önce, gücü yetiyorsa eliyle,

-          Buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin, engel olsun,

-          Bunu da yapamıyorsa hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin…     

 

  Evet Müslümanlar!.. Yarın hepimiz Rabbimizin katında hesaba çekileceğiz.

Yanlışa engel mi oldun, yoksa yanlışa ortakçılık mı yaptın?

Zulme engel olmaya çabaladın mı, yoksa zulüm yapanlara destek mi oldun?

  Hesabını verebilecek olduğumuz şeyler mi, yoksa hesabı keşke hiç sorulmasa dediklerimiz mi çok?

  Hesap hanemizde iyiden, hayırdan ve doğrudan yana olan bakiyemiz nedir acaba?

 

  Şimdi aşağıda sıralayacağım, yakın tarihimizde Türkiye’de ve dünyada yapılagelen zulüm, haksızlık ve cinayetlere karşı kimler seslerini yükselten taraf oldu?

  Kimler Çağlayan meydanını doldurup var gücüyle haksızlığa karşı haykırdı ?

  Kimler elimizle bir şey yapamıyoruz ama hiç olmazsa dilimizle haykıralım dedi?

 

Hadi bir bakalım sizler bu kimselerden misiniz?

1-      Avrupalı dostlarımız!.. Peygamber efendimizi çirkin karikatürlerine alet edip alaya aldıklarında kimler sesini yükseltti, peki ya sen yada senin liderin?

2-      Filistin’de adice katledilen Müslümanların feryadı yükselirken, 100 binleri Çağlayanda toplayıp, kimler zulmü lanetledi, sen mi yada senin liderin mi?

3-      Iraklı kardeşlerimizin üzerlerine binlerce kafir uçağı Türkiye topraklarından havalanıp bomba yağdırırken kimler ses verdi, peki ya sen yada senin liderin mi?

4-      TV dizilerinde ecdadına hakaret edilirken, dizinin yayından kalkması için eylem yapanlar kimdi, sen mi yada senin liderin mi?

 

  Evet kıymetli dostlarım, bu durumlar karşısında yanlışlıkları düzeltmek gayretiyle duran, haykıran o güzide topluluk içinde olanlardan mıydınız? Veya bu kadar zulüm ve haksızlıklara son vermek gayretiyle çabalayan bir liderin yolunda mıydınız?

  Rabbim insanları liderleriyle ve sevdikleriyle beraber haşreder ve hesaba çekermiş. Hepimiz yarın Allahın katında sadece dünyada ektiklerimizi biçeceğiz.

İyinin, doğrunun, haklının ve mazlumun tarafında oldu isek; kötünün, yanlışın ve zalimin karşısında haykırıp dik durabildi isek, ne mutlu bize…

Rabbim elbette, namaz, oruç v.s. ibadetlerden bizleri hesaba çekecek. Ama bunlardan da öte önem arz eden bir şeyler soracak. Dünyada iken benim rızam için ne yaptın? Yarabbi, sabahlara kadar namaz kıldım desen, bu cevabını ağzına yapıştıracak. Çünkü namaz senin vazifen, namaz zaten senin için diyecek!..

  Allah (c.c) için bir şey yapmış olmak!.. Cenneti kazanacak işler yapmış olmak!..

  Kıymetli dostlar, Ahiret de umduğun mükafat, kimin tarafında olduğun sorusuna karşılık hayattayken güzel cevapları edinebilmene bağlı…

Bitaraf olan bertaraf olurmuş.

Hadi bir daha sorun şimdi kendinize;

  Ben kimden tarafım, peşinde olduğum liderim kimden taraf, yaptıkları ve benim yaptıklarım, desteklediklerim kimleri sevindiriyor, kimleri üzüyor?

 

Hayırda kalın, hayırda yarışın aziz dostlar.  



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar