16 Nisan 2024 Salı
NE HALLERDEYİZ 2

NE HALLERDEYİZ 2

Hüseyin DÜŞ
Hüseyin DÜŞ


Yıllardır sürdürülen işbirlikçi, gayri milli ekonomik politikalar sonucu nerdeyse tüm milli gelirimiz borç faizine gidiyor. Bunun temel sebepleri:

1-     Soygun sistemi, borçlanma ve hortumlamalar

2-     IMF mevzuatı, organizasyonu ve bürokratik tatbikatı

3-     Özelleştirme, peşkeş ve aktarma

4-     Faizler ve vergilerdir

 

Maalesef AKP hükümeti 220 milyar $’lık iç ve dış borç toplamını neredeyse 600 milyar $’a çıkardı. Milletimizin %15’i işsiz. İşsizlik arttıkça sosyal sorunlarda artıyor.

Cinnetler, cinayetler, intiharlar, gasplar ve uyuşturucu kullanımı arttıkça artıyor.

  Büyük Ortadoğu Projesi; maddi manevi gücünü tüketmiş, değerlerine yabancılaşmış, parçalanmaya müsait bir Türkiye istiyor.

  AKP hükümeti, BOP, IMF ve AB reçetelerini uygulayarak, maddi ve manevi çöküşü her alanda hızlandırmış durumda.

Toplumumuzun mihenk taşları olan aileler, uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar sonucu parçalanmaya başladı. Boşanma oranları % 350’lere dayandı. Gençlerimiz kötü alışkanlıkların kucağına itilmiş haldeler. Anasını, babasını bıçaklayan, öğretmenine silah çeken gençlerimiz gökten zembille inmedi herhalde.

  Uyuşturucu kullanımı son yıllarda %25 oranında artış gösterdi.

İlköğretim çağındaki öğrencilerimizin arasında bile uyuşturucu kullananlara rastlanıyor maalesef.

  Yine AKP döneminde misyonerlik faaliyetleri had safhaya ulaştı. Kiliseler, apartmanlarımıza kadar geldi. AB dayatmasıyla kanun çıkararak kilise evlerinin kurulmasına izin verdiler. Sonrada hükümetin İçişleri Bakanı medyaya çıkıp pişkin pişkin, misyonerlik faaliyetleri artıyor, önlemlerimizi alıyoruz demek yüzsüzlüğünü sergileyebiliyor. Ama bu millet kendisiyle dalga geçer gibi icraatlar yapan bu hükümetin yüzüne tükürmek yerine desteğini artırdıkça artırıyor.

 

  BOP Eş Başkanlığını üstlenmeyi marifet sayan AKP, Ortadoğu halklarına sözde demokrasi ve özgürlük sağlayacakları iddiasında olan zalimlerin, sömürgecilerin BOP=BİP yani Büyük İsrail Projesine en büyük desteği sağladı. Irak’ın kan gölüne çevrilmesine, parçalanmasına, Müslüman kardeşlerimizin katledilmesine aracı oldu. Aynı ailenin bütün bireyleri anadan üryan soyulup ufacık kız ve oğlan çocuklarına varana kadar çok affedersiniz tecavüz edildi. İnsanların organları canlı canlı sökülüp alındı ve başta İsrail olmak üzere dünyanın farklı yerlerindeki gavurlardan organ bekleyenlere satıldı. İnsanlık namına ne varsa ayaklar altına alınan bir insanlık dramına Türkiye hükümeti olarak yol açtı AKP.

 

  Döviz giderlerimiz, döviz gelirlerimizin üstünde seyrediyor. Cari açık İMF ve dış odaklardan alınan kredilerle karşılanmaya çalışılıyor. Buna karşılık yılların emeği fabrikalar, dev tesisler, en değerli devlet arazileri yok pahasına satılmaya devam ediliyor. Dünyada özelleştirme belasına karşı devletleştirmeye geçilmişken, ülkemizde özelleştirme adıyla, hiçbir milli müessese bırakmamaya çalışılıyor.

  Ey Türk milleti; milletimiz, milli birliğimiz, ekonomik yıkımın getirdiği sosyal çöküntüler sonucu yok oluşa doğru sürüklenmektedir. AKP hükümeti, İMF ve AB emirlerine uyarak, faizci sistemin çarkını döndürmeye devam ederken tarım, hayvancılık ve sanayi yok olmanın eşiğine getirildi. Böylece üretim, istihdam ve yatırımlar durdu. Buna karşılık işsizlik fırladı, esnaflar kepengini siftahsız kapatır hale geldi. Çiftçi, memur ve işçilerimizin gelirleri açlık sınırında seyrediyor.

 

Sonuç olarak şunları söyleyerek bitirelim.

  AKP hükümeti, maalesef bir ekonomik ve sosyal yıkım hükümeti oldu. Ülkemizin gelir kaynakları, İMF ve yabancılara akıtıldı. Çiftçi ve üreticiler perişan oldu, mahsuller tarlada kaldı. Hayvancılık telef oldu. Kurban bayramında kesecek hayvan bulamadık ve Cumhuriyet tarihinde ilk defa kurban’da canlı hayvan ithal eder hale geldik. Milli ve manevi eğitim hor görülürken, gençlerimiz maneviyattan uzaklaşmaya başladı. Yabancılaşma marifet sayılmaya başlandı. Ailesini ve değerlerini tanımayan, şiddete eğilimli gençlerle yüz yüze geldik.

  Ve en acısı ise, AKP hükümeti döneminde Türkiye; batının, Siyonistlerin ve zalimlerin orta doğudaki maşası olmaya başladı. Tarihin baş aktörü olan bu aziz millet, emperyalist senaryoların figüranı haline getirildi.

 

  Türkiye üzerine oynanan oyunları bozacak, geçmişine ve geleceğine sahip çıkacak, İMF destekli soygun düzenine ve Orta doğuda oynanan kirli oyunlara dur diyebilecek samimi ve milli duruş sahibi gerçek idarecilere kavuşmak dileğiyle…

 

Kalın sağlıcakla kıymetli dostlarım..   



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar