20 Nisan 2024 Cumartesi
Belediyelerde görevli 2 kardeşle ilgili yeni iddialar da yenilir yutulur gibi değil!

Belediyelerde görevli 2 kardeşle ilgili yeni iddialar da yenilir yutulur gibi değil!

Konuk Yazar
Konuk Yazar

Belediyelerde görevli 2 kardeşle ilgili yeni iddialar da yenilir yutulur gibi değil!

Gazeteci Bahri Özışık'ın Eskişehir'de Büyükşehir ve Odunpazarı belediyelerinde görevli Özkan kardeşler ile ilgili olay yaratan, büyük ses getiren paylaşımlarından 13 Mayıs 2020 tarih ve "Eskişehir, belediyelerde görevli 2 kardeş hakkındaki iddialarla çalkalanıyor!" başlıklı yazımızda bir girizgah yapmıştık. O yazımızda Özışık'ın 3 Mayıs tarihli yazısındaki paylaşımlarını dikkatlerinize sunmuştuk. Bugün de 10 Mayıs tarihli paylaşımındaki iddiaları dikkatlerinize sunuyoruz. 

Önce Özışık'ın yeni paylaşımında ortaya attığı önemli iddialara bir bakalım:

"ÖZKAN KARDEŞLER DEVLET MEMURU OLARAK BİLİRKİŞİLİK YAPABİLİRLER Mİ, KULLANDIKLARI CİHAZLAR KENDİLERİ Mİ ALDILAR BELEDİYE Mİ?"

"Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde Özkan kardeşler ve işbirlikçileri yazı dizisi Varan-2 ile devam ediyor

Soru 1: Soner Özkan,  emrinde çalışan Ömer Çoban (arazide) , Özlem Erdoğan İnan (bürodaki işlerde ) , Erdal Çelik  (arazide) , personeller ile Özkan kardeşler birlikte, kaç yıldır Eskişehir Adliyesinde bilirkişilik yapmaktadırlar?

Kullandıkları pahalı GPRS cihazı (yer konumlandırma cihazı) , Jalon, plotter (renkli çıktı alma) uydudan yer belirleme cihazlarını ve benzeri cihazları, Belediye bütçesinden mi karşılamışlardır? Bu cihazlar kimin adınadır? Bu cihazların faturasını gösterebilirler mi? Bu cihazları Belediyeye kaç yüzbin liraya mal olmuştur?

"BİLİRKİŞİLİK GÖREVİNİ YERİNE GETİRİRKEN KULLANDIKLARI AKARYAKIT BELEDİYENİN KASASINDAN MI KENDİ CEPLERİNDEN Mİ?"

Bu bilirkişilik görevine Belediyenin araçları, Belediyenin mazotunu mu kullanarak gitmişlerdir?

Bilirkişilik görevini yerine getirebilmek için eğitim seviyeleri yetiyormu? Bu belgeleri nasıl temin etmişlerdir?

Yaptıkları bu bilirkişilikten, ne kadar ücret almaktadırlar?

"MESAİ SAATLERİ İÇİNDE DE BİLİRKİŞİLİK YAPTILAR MI? YAPTILARSA BUNUN İÇİN İZİN ALDILAR MI?"

Müdürlük yaptığı dönemlerden bu zamana değin, mesai saatleri içerisinde yaptıkları bu iş için amirlerinden görevlendirme için izin kağıdı almışlar mıdır?

Hem devletten maaş alıp, hem de bilirkişilikten ücret almışlar. Devlet Memuru olan bu arkadaşlar bu işi nasıl yapıyor?

Belediyeye sağlık raporu verip, aynı gün bu kişiler bilirkişiliğe, nasıl gitmişlerdir?

"BAZI DAİRE BAŞKANLARINA ARAÇ TAHSİS EDİLMEZKEN BU KARDEŞLERE 2-3 ARAÇ NİYE TAHSİS EDİLİYOR?"

Soru 2: Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde bazı daire başkanlarına araç tahsis edilmezken, kiralık araç dahi verilmezken Müdür Vekili olarak görev yapan Aytaç Özkan 'a 2 adet, Daire Başkanı olarak görev yapan Soner Özkan'a 3 adet sivil ve resmi araç tahsis edildiği; özel şöför tahsis edilip Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin bu şöförlere maaş ödediği bilgisini aldık. Üstelik bu araçların üzerinde Eskişehir Büyükşehir belediyesinin logosu ve ismi dahi yazdırılmamış.

Aytaç Özkan ve Soner Özkan'ın kullandıkları araçların (26 BB 717 beyaz renkli Wolksvagen Caddy) GPS üzerinden takip sistemlerinin kapalı olduğu, kilometrelerinin kontrol edilmediği, iş çıkışı bu araçlarla, bu iki kardeşin, Halı Yıkama Fabrikalarına giderek para hesabı gördüklerini öğrendik.

 

"BU KARDEŞLERİN ÖZELİĞİ NEDİR Kİ BELEDİYE TARAFINDAN KORUNMAKTADIRLAR?"

Eskişehir büyükşehir belediyesi başka bir idareciye araçla memleketine gittiği için ceza verirken, Özkan kardeşler neden denetlenmiyor, neden uyarılmıyor ve neden ceza verilmiyor? Bu kardeşlerin özelliği nedir? Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu kardeşleri neden korumaktadır?

Soru 4: Soner Özkan, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı yaptığı dönemde hayvan alımları üzerinden yolsuzluklar yapılmışmıdır?

Mesela penguen alımlarını, kimin yakın ilişkili olduğu Ankaralı bir firma üzerinden yapılmıştır? Bu işin içinde kimler vardır? Bu konudaki açılan davada durum nedir? Dava dosyasını yeniden incelemek gerekir. Kimler bu ihaleden ne kadar nemalanmıştır?

Kaynaklar :

https://www.avazturk.com/eskisehirdeki-2-milyonluk-kaymagin-dorduncu-ortagi-gokcekin-esbaskani-cikti-28692h.htm

https://www.2eylul.com.tr/haber/penguenler-yasta/15985


http://mobil.sehirgazetesi.com.tr/yazarlar/vedat-alp/penguen-dosyasi-degil-hayvanat-bahcesi-dosyasi-acilmali/737/?fbclid=IwAR1PLHkoRgJVDzSDmxqbmAC5uiegvY2OPLkpkcOLcSfCLZs-Whp9a3c_r2Q


"ERMENİ ASILLI HEYKELTRAŞA YAPTIRILAN HEYKELİN FİYATI NEDEN DEPODA BEKLETİLİRKEN 900 BİN LİRADAN 1,5 MİLYONA ÇIKARILDI?"


Soru 5: Soner Özkanın, Park Bahçeler Daire Başkanlığı yaptığı dönemde, Ermeni asıllı, İzmir-Çiğli'de yaşayan, Afshin Esfandıyari isimli bir heykeltıraş olan, Ermeni asıllı Hristiyan bir misyonere yaptırılan anıt yaklaşık 900 bin liraya yaptırıldıkdan sonra, Park Bahçeler Daire Başkanlığında depoda, neden bir yıla yakın süre bekletilip fiyatı 1.5 milyona çıkartıldı? Nasrettin Hoca hikayesinde olduğu gibi zazan doğurdu mu, doğurdu ise doğurdukları kimlerin cebine gitti?

Kaynak:

http://www.sehirgazetesi.com.tr/yazarlar/vedat-alp/heykele-dair-resmi-bilgiler-olmasa-da-gayri-resmi-bilgiler-var/2487/

 

"SEÇİMİ KAZANAMAYAN CHP İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYINA KARŞI TUZAK KURDULAR MI?"

Soru 5: Soner Özkan, bir ilçe belediye başkanı ile görüşüp, seçimi kazanamayan CHP ilçe belediye başkan adayı, aynı zamanda Büyükşehir belediyesi çalışanı hakkında iftira atarak 'Büyükşehir'den mazot çalıyor' diye tuzak kurmaya kalkışmış mıdır, kalkışmamış mıdır ? Bu olay yargıya taşınmış mıdır? Soner Özkan CHP'li belediyeye mi hizmet etmektedir , AK Partili belediyeye hizmet etmektedir, biz anlayamadık.

 

"BAŞKAN YILMAZ BÜYÜKERŞEN NEDEN HER ŞEYE RAĞMEN BU KARDEŞLERİ KORUMAKTADIR?"

Soru 6: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, neden Müdür Vekili Aytaç Özkan'ı, Daire Başkanı Soner Özkan'ı bu kadar korumaktadır? Yaptıkları onca olaya, onca hukuksuzluğa sahip çıkarak, ceza vermemektedir. Aytaç Özkan'ın ve Soner Özkan'ın 'Belediyenin yönetimi bizimle uğraşırsa, biz de belediyeyi yakarız' diyecek kadar ellerinde ne denli büyük deliller var ki Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Özkan kardeşlerin her vukuatına sahip çıkmakta, hukuksuzluğa imza atmaktadır?

"BU KARDEŞLERE SAHİP ÇIKILMASI BELEDİYE ÇALIŞANLARINI HUZURSUZ ETMEKTEDİR"

Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşenin, Özkan kardeşleri bu kadar tutması Belediye'de çalışanlarda büyük bir huzursuzluk oluşturmaktadır. Belediye çalışanları Belediye başkanına karşı güven duygusunu yitirmiş durumdadırlar. Yılmaz Büyükerşen'in adamları dahi 'Bunları biz yapsaydık Yılmaz hoca bizi çoktan kapının önüne koymuştu' diyerek bu durumu garipsemektedirler. Bu sorunun cevabını merak ediyoruz.

"BÜYÜKERŞEN PAYLAŞIMLARIMIZ HAKKINDA KONUŞMUŞ..."

Soru 8: Sayın Büyükerşen, yapmış olduğumuz haberler tarafınızdan trol haberler olarak değerlendirilip 'Onları kale değer almayın, ben onları önemsemiyorum; onlar AKP yanlısı' olarak değerlendirdiğiniz ve bu şekilde konuştunuz doğru mudur? Size soruyorum.

Bİzi takip etmeye devam edin, Özkan kardeşler ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yazı dizisi devam edecek.

Bugüne değin herkesin bildiği kimsenin konuşmaya cesaret edemedikleriin Türkiye halkı ile paylaşmaya devam edeceğiz. Yeni yazılarımı bekleyin...."

BELEDİYE YÖNETİMLERİ TÜM BU İDDİALARA NE DİYOR, HERHANGİ BİR SORUŞTURMA YAPTILAR YA DA YAPIYORLAR MI?

Evet Özışık'ın Eskişehir'deki belediyelerle ilgili ikinci paylaşımında bu iddialara yer verildi. İddialarla ilgili olarak ne belediyelerden ne de Özkan kardeşlerden herhangi bir açıklama geldi şu ana kadar. Herkesin kendini savunma hakkı var. Bu iddialar belediyelerde önemli makamlarda görev alan kişilerle ilgili olduğu için kamuoyu doğal olarak ne olup bittiğini, bu konuda herhangi bir soruşturmanın başlatılıp başlatılmadığını merak ediyor. 

Bizim açımızdan buradaki en önemli iddia Özışık'ın paylaşımlarında kendilerinden bahsedilen, belgesi de sunulan birçok iddianın doğru olup olmadığı ama özellikle de bu şahıslarla belediye yönetimleri arasındaki sıkı yakınlık. Eğer iddia edildiği bu şahıslar "Biz yanarsak belediye yönetimini de yakarız" babındaki iddialar doğruysa işte o zaman belediyelerimiz halkın seçtikleri tarafından değil belediye yönetimi üzerinde son derece büyük tesirleri bulunan, adeta onlara her istediklerini yaptıran, ne yaparlarsa yapsınlar belediye yönetiminin dokunamadığı kişiler tarafından yönetiliyor demektir. Bu durum, ne mevcut belediye yönetimlerine oy verenler ne de bu şehirde yaşayan ve belediyelerden hizmet bekleyen insanlar tarafından kabul edilebilir.

Gazeteci Özışık olayın üstüne gitmeye devam ediyor. Yeni iddialar gündeme geldiği takdir de biz de onları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Sezai Şen

www.eskisehirdenhaberler.com 



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
Yazarın Diğer YAZILARI
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar