28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

“Her alanda ülkemize asırlık hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan sosyal desteklere kadar her alanda ülkemize asırlık hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden canlı bağlantı ile katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasına kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'ın güzel ilçesi Hasankeyf'e kazandırdıkları tünelin ve bağlantı yollarının hayırlı olmasını diledi.

“BATMAN'I ÜLKEMİZİN ÖNDE GELEN ÜRETİM, İSTİHDAM VE İHRACAT ŞEHİRLERİNDEN BİRİ HÂLİNE GETİRECEĞİZ”

Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini, ilerlemesini sağlayacak her proje gibi Ilısu Barajı'na da engel olmak isteyenlerin, sayısız iftira ve tehditle karşılarına çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası boyutu da olan sinsi kampanyalara ve sabotaj girişimlerine rağmen, barajı tamamlayarak Türkiye'nin hizmetine sunduklarını ifade etti.

Baraj gölü alanı içinde kalan yerleşim yerlerini, tüm altyapısı ve üstyapısıyla yeniden inşa ettiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasankeyf ilçesinin de Türkiye'nin sembol eserlerinden Ilısu Barajı'nın su tutmaya başlamasıyla yeni yerine taşınan yerleşimlerden biri olduğunu söyledi.

Yeni Hasankeyf ile Gercüş arasındaki yolu bölünmüş yol kalitesiyle inşa ederken, Üçyol Boğazı geçişini de tünelle sağladıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda planlanan 39,4 kilometrelik yolun yaklaşık 30 kilometresinin de bugün açılışını yaptıkları tünel ve bağlantı yollarının tamamlandığını kaydetti.

Hâlen inşası süren yolların da bitmesiyle Batman'ın ilçeleri ve bölgedeki diğer yerleşim yerleri arasında hızlı, güvenli, konforlu bir ulaşımın temin edilmiş olacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 2,5 yılda 910 milyon liralık bir yatırım tutarıyla hayata geçirdiğimiz tünelimizin ve yolumuzun Hasankeyf'imize kazandırılmasında emeği geçen başta değerli Bakanım olmak üzere, herkesi tebrik ediyorum. İnşallah hem barajımızın hem bölgemize kazandırdığımız altyapının gücüyle tüm ilçeleriyle Batman'ı ülkemizin önde gelen üretim, istihdam ve ihracat şehirlerinden biri hâline getireceğiz" dedi.

Bunun için hükûmet olarak üzerlerine düşeni yapmanın gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan sosyal desteklere kadar her alanda Türkiye'ye asırlık hizmetler kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batmanlı girişimcilerden, yeni yatırımlarla kendilerine sunulan bu imkânları değerlendirmelerini beklediklerini söyledi.

“CUMHURİYETİMİZİN YENİ YÜZYILINI AÇMAYA HAZIRLANIYORUZ”

Medeniyetin, tarihin, kültürün, petrolün şehri Batman'ın sanayisi, tarımı, ticaretiyle önündeki fırsatları kullanacağından şüphe duymadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlığın binlerce yıllık tarihine şahitlik etmiş bu toprakların bize sunduğu nimetlerin şükrünü ancak elimizdeki imkânları en etkin şekilde değerlendirerek ifa edebiliriz" diye konuştu.

"Ülkemizi ve özellikle bölgemizi varlık içinde yokluğa mahkûm etmek için uğraşanların derdi ne sizsiniz ne de evlatlarımızın geleceğidir. Onlar, kirli hesapların, karanlık odakların, sinsi hayallerin peşindedir" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti: "Biz ise ülkemizin tamamını kalkındırarak, zenginleştirerek, büyüterek, Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasındaki yerini alması için mücadele ediyoruz. Biz, ülkemizi bugünlere her karış toprağına dokunan, her ferdine ulaşan eser ve hizmetlerimizle getirdik. Türkiye'nin asırlık kayıplarını ve eksiklerini 20 yılda ikmal ederken, aslında çok daha büyük vizyonların, çok daha büyük hedeflerin altyapısını kuruyorduk. İşte bu sevinç, öz güven ve azimle Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını kapatıp yeni yüzyılını açmaya hazırlanıyoruz. Ilısu Barajı, sizlerin gözleri önünde, gerek Batman gerek Mardin hep birlikte sizlerin her an iç içe olduğu dev bir baraj. Şimdi ise bu güzel tünelle ve önündeki viyadükle bu güzel şehirlerimize bağlantıları kuruyoruz. Ben gerek Bakanıma gerekse çalışma arkadaşlarına yemyeşil bir hazırlığı burada yapmış olmaları sebebiyle şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum."

“ÜLKEMİZİ DÜNYADA HAK ETTİĞİ YERE SİZLERLE BERABER TAŞIYACAĞIZ”

Kurdele kesim törenlerinin ardından arşivlerine kattıkları her makası, büyük ve güçlü Türkiye yolunda döşenmiş yeni bir tuğla, atılmış yeni bir adım olarak gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte bu kutlu yürüyüşün önünün ideolojik kavgalardan mezhep çatışmalarına, terörden siyasi istikrarsızlığa kadar pek çok yöntemle kesilmek istendiğini hatırlattı.

Batman'ın, Mardin'in çok bedel ödediğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bedelleri ödemeyi, terörle verdiğimiz mücadeleyle bitirdik. Yaşadığımız acılar ortak hafızamızda kayıtlıdır. Bizim, milletimize en büyük hizmetimiz, güven ve istikrarla birlikte huzuru da sağlayarak, ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde kullanabilmesini temin etmemizdir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 20 yılda Türkiye'yi demokrasi ve kalkınma rayından çıkartıp yeniden eski günlerine döndürmek için pek çok deneme yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Hamdolsun, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak bu alçak gayretlerin hepsini de boşa çıkardık. Bu sayede, ülke olarak küresel siyasi ve ekonomik düzenin önce salgın, sonra savaş şartlarının getirdiği dalgalanmalarla kökünden sarsıldığı bir dönemde, geleceğimize güvenle bakabiliyoruz. Herkes, 'küçülmeden' dert yanarken, biz, 'büyümeyi' konuşuyoruz. Dünyanın gündeminde kriz varken, biz gözümüzü fırsatlara dikiyoruz. Gelişmiş ülkeler dahi kaos endişesi içindeyken biz, dostlarımızla giderek genişleyen bir kardeşlik çemberi kuruyoruz. İnşallah 2023'te Türkiye Yüzyılı ahdimizin etrafında kenetlenerek, ülkemizi dünyada hak ettiği yere sizlerle beraber taşıyacağız. Geçmişte böyle kritik dönemlerde, ülkemizin önünü darbeyle cuntayla vesayetle fitneyle fesatla kesenler inşallah bu defa başaramayacaklar."

Küresel krizin Türkiye'ye etkileri sebebiyle canı yanan vatandaşlara, kayıplarını telafi etmenin ötesinde çok daha büyük kazanımlar sağlayacak hazırlıklarının olduğunu vurgulaya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi küresel krizden ayrıştırma ve hedeflerine doğru yoluna devam ettirme konusundaki çabamızın somut neticelerini yıl başından itibaren daha iyi görmeye başlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti: "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümüne ulaştığımızda, geriye doğru bakıp, Allah'ın izniyle nereden nereye geldiğimizi daha iyi göreceğiz. Atalarımızın 'sabırla koruk, helva olur' sözüne uygun şekilde azimle kararlılıkla umutla işimize bakacak, projelerimizi hayata geçirecek, vizyonlarımızın altını dolduracağız. Rabb'imizin, 'insan için ancak çalıştığı kadarı vardır' emri ilahisini kendimize rehber edinerek, yolumuza devam edeceğiz."

Açılışı yapılan Hasankeyf-Gercüş Tüneli ve bağlantı yollarının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeği geçen herkesi tebrik etti.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Politika Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar