29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

SAZAK’IN GÜNDEMİ MHRS YOĞUNLUĞU

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, vatandaşların hastane randevuları akmakta yaşadığı zorlukları TBMM’ye taşıdı.

Milletvekili Sazak, “Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)” ve “Alo 182” çağrı merkezinde yaşanan yoğunluk ve randevu almakta yaşanan sorunlar ile ilgili TBMM Başkanlığına bir soru önergesi sundu. Soru önergesinde “vatandaşlarımızın sık sık bazı branşlarda randevu alamadığı, randevu alsa da çok ileri tarihli verildiğine dair iddialar kamuoyuna yansımaktadır” vurgusu yapan MHP’li Sazak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “mesai sonrası çalışma da teşvik edilerek randevu dahil olmak üzere önümüzdeki aylarda birçok sorunun çözüldüğünü birlikte göreceğiz” ifadesine atıfta bulundu.

Milletvekili Sazak’ın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönetlttiği sorular şu şekilde;

-       Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne (MHRS) kaç tane kayıtlı hekim bulunmaktadır?

-       Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne (MHRS) kayıtlı hekimler tarafından 2021 yılında kaç tane randevulu hasta muayene edilmiştir?

-       Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevular ortalama kaç gün sonrasına verilmektedir?

-       Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden günde ortalama kaç randevu oluşturulmaktadır?

-       Vatandaşlarımızın hastanelerde yaşadığı randevu sıkıntılarının giderilmesi amacıyla Bakanlığınız tarafından yürütülen çalışmalar nelerdir?

-       Özellikle teknolojiyle ve randevu almayla ilişkili sıkıntı yaşayabilecek yaş gruplarındaki hastaların, hastaneye başvuru sürecinin aksadığı düşünüldüğünden onlara özgü poliklinik hizmetine dair bir çalışma mevcut mudur?

-       Dahili branşlarda hekimlere yoğunluk oluşturan rapor yenilemelerinin ayrı bir sistem üzerinden verilmesi ile ilgili bir düzenleme planlanmakta mıdır?

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Politika Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar