29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Kılıçdaroğlu yabancı seçmen iddiasını yalanladı: 400 bin kişi yok

Kılıçdaroğlu yabancı seçmen iddiasını yalanladı: 400 bin kişi yok
  • 8 Ağustos 2022 Pazartesi
  • 761 kez okundu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, uzun zamandır gündeme getirilen "500 bin Suriyeli oy kullanacak" iddiasını yalanladı. Daha önce CHP başta olmak üzere bazı partiler ve medya organları, Suriyelilerin büyük bölümünün seçmen yapıldığını öne sürmüştü.

Türkiye'de özellikle muhalefet partileri ve medyası, seçimlerde çok ciddi sayıda mültecinin oy kullanacağı iddiasını gündeme getirmişti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, 100 bin civarında Suriyeli'nin oy kullanabileceğini açıklamış ama yine iddialar gündeme gelmeye devam etmişti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakan Soylu'nun açıklamasını doğrulayan sözler sarf etti.

"400-500 BİN KİŞİ YOK"

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Kılıçdaroğlu 400-500 bin kişi gibi yüksek bir sayının olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: 

“Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz. Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor, veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız.”

CHP'liler, hükümetin göçmenlerden oy devşireceğini iddia etmişti. 16 Mayıs 2022'de Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Erdoğan’ın seçimleri her türlü hile ve yaklaşımla provoke etme ihtimali var. İstanbul’da kazanılan seçimleri hukuksuz olarak iptal etmişti. O yüzden Erdoğan sığınmacılardan oy devşirebilir" demişti. 

SKANDAL AÇIKLAMA: ELİMİZDEKİ SEÇMEN BİLGİLERİ YSK'DA DA YOK

CHP liderinin açıklamalarında, ellerindeki seçmen bilgilerinin YSK'da bile olmadığını söylemesi dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerini de biliyoruz" dedi. 

KAYNAK: SÖZCÜ

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Politika Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar