28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

İNCE 6’LI MASAYA SESLENDİ: “ADAY BULAMIYORSANIZ MUHARREM İNCE BURADA”

Muharrem İnce, “Ya bunların içinde en çok oyu alan benim. Hepsi partisinden daha az oy aldı. Ben partimden 8 puan fazla oy aldım. Aday bulamıyorsanız Muharrem İnce burada. Getirin 6’lı masanın adayı olayım ben. Sıkıntı yok ama şartlarım var” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Buluşmaları programı kapsamında Konya’ya geldi. Konya Sultan Selim Camii’nde Cuma namazı kılan İnce, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 20 yıllık AKP iktidarının Türkiye’yi batırdığını ifade eden İnce, 6’lı masaya seslenerek, “Aday bulamıyorsanız Muharrem İnce burada” dedi.

İnce’nin açıklamaları;

“BU İKTİDARDAN KURTULMAMIZ LAZIM”
“20 yıllık bir iktidarla karşı karşıyayız. 20 sene önce enflasyon yüzde 29’du. Bugün enflasyon 79. O da TÜİK’e inanırsan.  20 sene önce mazot 1 liraydı. Şimdi 25 lira. Dış borcumuz 125 milyar dolardı. Şimdi 450 milyar dolar. Dolar 1,6 liraydı. Şimdi 18 lira. Memleketin 20 yılda geldiği durum bu. 20 yıl önce Suriyeli, Afgan problemimiz yoktu. Bir de bunlar eklendi üstüne. 20 yılın sonunda bu iktidardan kurtulmamız lazım. Bundan yana hiç kuşkumuz yok. Herkes hemfikir bunda.”

MİLLETİN BARIŞMAYA KUCAKLAŞMAYA İHTİYACI VAR
“Fakat Türkiye öyle bir kamplaştı ki bir yanda Cumhur İttifakı bir yanda Millet İttifakı. Biz Memleket Partisi olarak bu millete 3. bir seçenek sunuyoruz. Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket diyoruz. Bu ikisi de kutuplaşmadan besleniyor. Gerginliklerden besleniyorlar. Oysa bu milletin barışmaya ve kucaklaşmaya ihtiyacı var.”

6’LI MASA ÇÖZÜM DEĞİL
“Yani bu iktidardan kurtulmalıyız ama emin olun ki Türkiye’nin önünde mutlu bir tablo görmek istiyorsak burada çözüm 6’lı masa değildir. Neden 6’lı masa değil onu da anlatayım. Bir Libya Tezkeresi geldi Meclis’e. İyi Parti "evet" oyu verdi, CHP "hayır" oyu verdi. İstanbul Sözleşmesi gündemde. CHP, gelir gelmez imzalayacağız diyor. Temel Karamollaoğlu “iyi ki çıktık” diyor. Birisi “kamulaştıracağız” diyor. Öbürü “kamulaştırmak o kadar kolay değil” diyor. Birisi “Suriyelileri göndereceğiz” diyor. Öbürü “gönderemezsin” diyor. Birisi “Ergenekon’u yeniden açacağız” diyor. Öbürü sabah erken saatte rahmetli Ali Tatar’ın eşine ziyarete gidiyor. Yani bu kadar keskin konularda anlaşamayanlar, seçim kazanırsa memleketi nasıl yönetecekler? Yani TSK bir tezkere istese, Libya Tezkeresi. Ne yapacaklar? Geçiremezler, yönetemezler. Bu iktidardan kurtulalım derken başka bir yanlışa saplanmayalım diye aziz milletimize sesleniyorum.”

ADAY BULAMIYORSANIZ MUHARREM İNCE BURADA
“Peki Cumhur İttifakı’nın aday belli, Erdoğan. Millet İttifakı’nın adayı belli değil. Ben Millet İttifakı’na, 6’lı masaya sesleniyorum; 2018’de Sayın Kılıçdaroğlu aday olması gerekirken olmadı. Sayın Akşener aday oldu, yüzde 7,5 oy aldı. Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu Erdoğan’ı destekledi. Sayın Uysal’da, Sayın Akşener’i destekledi. Sayın Karamollaoğlu zaten kendisi adaydı. Ya bunların içinde en çok oyu alan benim. Hepsi partisinden daha az oy aldı. Ben partimden 8 puan fazla oy aldım. Aday bulamıyorsanız Muharrem İnce burada. Getirin 6’lı masanın adayı olayım ben. Sıkıntı yok ama şartlarım var.

İNCE’NİN ŞARTLARI
“Bir, partilerinize hazineden gelecek olan parayı kampanyada harcayacaksınız. Kasada tutup, kurultay kazanmak için harcamayacaksınız. İkincisi, benim afişlerimi asacaksınız sokaklara. Kendi afişlerinizi asmayacaksınız parti başkanı olarak. Parti başkanının afişi asılmaz. Cumhurbaşkanı adayının afişi asılır. Üçüncüsü, 12 bin sandığı boş bırakmayacaksınız. 12 bin sandığı boş bırakıp sonra seçim gecesi neredeydin diye trollerine saldırtmayacaksın. Namuslu olacaksınız. İftira atmayacaksınız. Sisteminiz çökmesine rağmen, 12 bin sandığı boş tutmanıza rağmen, sanki sandıkları cumhurbaşkanı adayı koruyacakmış gibi kimseye iftira atmayacaksınız. Bir tane daha söylüyorum. Sandığa gittiğinizde cumhurbaşkanı adayınıza oy vereceksiniz. Başka yerlere oy vermeyeceksiniz. Derdiniz Türkiye ise, derdiniz memleket ise ben buradayım. Derdiniz koltuk ise yine işinize yarar. Ben kazanırsam koltuğunuzda oturursunuz. Ben kaybedersem yine koltuğunuzda oturursunuz.”

ŞARTLARI SAĞLARSANIZ YÜZDE 65 İLE SEÇİMİ ALIRIM
“Bakın bu şartları sağlarsanız size garanti ediyorum; yüzde 65 ile seçimi alırım. Dolar 4,5 lirayken yüzde 31 aldım. Dolar 18 lira oldu. Bugün herkes ona güveniyor zaten. 2018’de cesareti olmayanların bugün cesaretinin olması doların 18 lira olmasından kaynaklanıyor. Ama kazın ayağı öyle değil, kampanya başka bir şeydir.”

MERAL HANIM BÖLÜCÜ OLMUYOR DA BEN NİYE BÖLÜCÜ OLUYORUM?
“Birde bize bölücü diyenlere, oy bölüyor diyenlere bir şey söylemek istiyorum. 2018’de İyi Parti kimin desteği ile aday oldu? CHP’nin desteğiyle. 15 Milletvekili destek verdi. Peki CHP’nin desteğiyle aday oldu da, Sayın Akşener neden aday oldu peki. Benim oylarımı neden böldü? Ben yüzde 31 aldım o yüzde 7,5 aldı. Madem CHP bize yardımcı oldu, 15 milletvekili verdi. Biz de CHP’nin cumhurbaşkanı adayını destekliyoruz dedi mi? Demedi. Kendisi yarışa girdi. O zaman Meral Hanım bölücü olmuyor da, bugün ben niye bölücü oluyorum? Aklın yolu birdir. Biz bu millete seçim sathı mahaline girdiğimizde bunu anlatacağız.”

TÜRKİYE KUTUPLAŞMADAN ÇIKMALIDIR
“Türkiye bu kutuplaşmadan, bu kamplaşmadan çıkmalıdır. Türkiye’nin Cumhur İttifakı’na da, Millet İttifakı’na da ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin yeni bir yola, yeni bir seçeneğe, akla, bilime, hukuka ihtiyacı vardır. Toplumun önünde olması gereken 3A’dır. Adalet, akıl ve ahlak. Çöken ahlakı yeniden tamir etmeden bu memlekette hiçbir şey düzelmez.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Politika Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar