28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

0850’li hatlardan yüksek gelirli iş teklifi ile dolandırıcılık!

WhatsApp üzerinden yüksek gelirliteklifi dolandırıcılığı!

Bu numaraya dikkat,teklifi ile dolandırılabilirsiniz!

0850’li hatları mesken edinen dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri vatandaşları, gönderdikleri yüksek kazançlıteklifi mesajlarıyla mağdur ediyor.

Dolandırıcılıkta sınır tanımayanların yeni hedefi işsizler oldu. Müşteriler ile markalar arasında çözüm köprüsü görevi üstlenen sikayetvar.com Trend100 verilerine göre; dolandırıcılar şubat ayı ortasından itibaren gözlerine kestirdikleri vatandaşları, yüksek gelirlivaadiyle kandırmaya başladı.

0850 545 43 70 nolu hat üzerinden, seçtikleri telefon numaralarına “günlük 10 bin TL gelir” vadeden mesajlar atan dolandırıcılar, gönderdikleri bağlantıya tıklanması durumunda ise hazırladıkları senaryonun 2. perdesini sahneye koyuyor.

Büyük markaların isim ve siteleri taklit ediliyor!

Bağlantıdaki adrese tıkladığında, mağdurları +9893***66251 numaralı bir WhatsApp hesabına yönlendiren dolandırıcılar, mesajı alan kişiye; yarı veya tam zamanlı biriçin çalışmak isteyip istemediğini soruyor. Kurban;ile ilgili detayları sorduğunda ise bu kez +2165***076 WhatsApp şirket hesabından büyük bir ayakkabı firmasının e-mağazacılık onlinealım görevlisi olarak çalıştığını ve isminin Melis A. olduğunu söyleyen bir kişiye yönlendiriliyor.

Şebeke adına görevli gibi davranan kadın, karşısındaki kişiye bir davetiye kodu göndererek ilgili linkten giriş yapmasını istiyor. Gönderilen linke tıklandığında ise yine ismi kullanılan büyük ayakkabı firmasının “vip” kodlu taklit sitesi açılıyor ve bazı bilgiler talep ediliyor.

Bu konuda mağdur edilen veya kişisel verilerinin ele geçirildiğinden endişelenen kullanıcılar; sikayetvar.com sistemine ekledikleri çözüm talepleriyle, konuyu Trend100 listesine taşımış durumda.

BİLGİ NOTU: Müşteriler ile markalar arasında çözüm köprüsü görevi gören Şikayetvar, geliştirdiği Trend 100 gündem tablosu ile Türkiye’nin en fazla merak edilen markalarını listeliyor.

Haber arayışı içinde olan pek çok basın çalışanına zengin bir içerik sunan sikayetvar.com/trend-100 tablosu; henüz basına yansımamış pek çok olumlu haberin yanı sıra Türkiye gündemini uzun süre meşgul edebilecek ilginç haberler için de bolca veri barındırıyor.

Listede ilgili markalara olan talep artışının yüzdelik oranı görülebileceği gibi, söz konusu markalara tıkladığında açılan sayfalarda markaların daha çok hangi konularla gündeme geldiği de kullanıcı kayıtları üzerinden görülebilir.

Ekte, bugünkü tabloya yansıyan konulardan biri olan yeni bir dolandırıcılık yöntemini ve buna ilişkin örnek haber metnini bulabilirsiniz.

Not: Trend100 tablosu şikâyet sayılarına göre değil, söz konusu markalara ait sayfalardaki ziyaretçi artış yüzdesine göre oluşturulmaktadır.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Bilim-Teknoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar