16 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehirde 11 ilçede eş zamanlı süne mücadelesi başladı

Eskişehir İlimizde bu yıl süne mücadelesi, 11 ilçede eş zamanlı olarak 9 Mayıs 2023 Salı günü kışlamış ergin sürveyleri ile başladı. Çalışmanın hava şartları dikkate alınarak 21 Mayıs 2023 Pazar gününe kadar tamamlanması planlanmıştır. Ancak bu süre hava şartları elverişsiz olduğunda, gerektiği kadar uzatılabilecektir.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Kurtuluş Uzun, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeliyle birlikte 17 Mayıs 2023 tarihinde arazi kontrolleri yaparak çiftçilerle bilgi alışverişinde bulunuldu.

Bu yılki süne mücadelesi, 11 ilçede 259 köyde 1.921.940 dönüm alanda gerçekleştirilecektir. Toplamda 61 teknik elemandan oluşan 20 ekip görev alacaktır, bunlardan biri merkez kontrol ekibi, diğerleri ise ilçe sürvey ekipleridir.

İlimizin bulunduğu İç Anadolu bölgesi için kışlamış ergin süne eşik değeri metrekarede 0,7 adettir. Ancak duruma bağlı olarak bu sayı metrekarede 0,5'e düşürülebilir ve bu değerin üzerindeki alanlarda yumurta paraziti ve nimf sürveylerine geçilebilir.

2022 yılı sonbahar ve 2023 yılı ilkbahar aylarında yapılan kışlak sayımlarında birim alandaki kışlayan süne sayısı önceki yıla göre artmış olsa da, bu yıl buğday kalitesini ve fiyatını etkileyecek düzeyde süne miktarının beklenmediği belirtilmektedir. Şu ana kadar ekiplerimiz tarafından hububat ekili alanlarda yapılan sürvey çalışmalarında metrekarede %60'luk bölgede 0,1, %38'lik bölgede 0,2 ve %2'lik bölgede ise 0,3 kışlamış ergin süne tespit edilmiştir.

'

Gönderen: alfa_turk

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar