28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

En Düşük Emekli Maaşı 7 bin 500 TL’ye Bayram İkramiyesi ise 2 Bin TL’ye Yükseliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar kapsamında bugün TBMM Genel Kurulu gündeminde yer alan en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL’ye çıkarılması ile bayram ikramiyesi tutarının 2 bin TL’ye yükseltilmesini de içeren kanun teklifi ile sosyal devlet anlayışı içerisinde emeklileri enflasyonun tahribatına karşı koruyacak iyileştirmeler yapmaya devam ediyor.

8 Milyonu Aşkın Vatandaş Düzenlemeden Yararlanacak

Bakanlık tarafından emekliler için yapılan iyileştirmeler kapsamında; 2019 yılında bin TL olarak getirilen emekli alt sınır aylığı 2020 yılında bin 500 TL’ye ardından 2022 yılı Ocak ayında 2 bin 500 TL’ye yükseltildi. 2022 yılı Temmuz ayı itibariyle 3 bin 500 TL’ye yükseltilen emekli alt sınır aylığı, 2023 yılı Ocak itibariyle de 5 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Emekli alt sınır aylığı, emekli vatandaşları enflasyonun tahribatına karşı korumak amacıyla yapılan iyileştirmeler kapsamında 2023/Nisan ödeme dönemi itibariyle yüzde 36,36 artışla 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL'ye yükseltilecek. Böylece en düşük emekli maaşı Aralık 2022’ye göre yüzde 114,3 artmış olacak. 2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7 bin 500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emekli vatandaş bu düzenlemeden yararlanacak.

Bayram İkramiyeleri Yüzde 82 Artışla 2 Bin TL’ye Yükseltilecek

2018 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında bin TL olarak ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi uygulaması 2021 yılında bin 100 TL’ ye yükseltildi. Yeni düzenleme ile ise bayram ikramiyesi tutarı yüzde 82 artışla 2 bin TL’ye yükseltildi. Böylece emekli vatandaşlar, hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda 2 bin TL ikramiye alacaklar.  Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacak vatandaşlar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emekli yararlanacak.

Zamlı Bayram İkramiyeleri Nisan Ayı’nda Hesaplara Yatacak

2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi, Nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde ödenecek. 2 bin TL bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında,kazası geliri alanlara sürekligöremezlik derecesi oranında ödenecek. Bayram ikramiyesi emekliliği hak edenin dosyasında birden fazla hisse oranında gelir ve aylık alanlara ise en fazla hangi dosyadan ödeme yapılacak ise o dosyadan ödenecek.

2018 yılında uygulanmaya başlayan bayram ikramiyesi uygulaması ile emekli vatandaşlara Ramazan ve Kurban Bayramları dahil olmak üzere bugüne kadar 114 milyar TL bayram ikramiyesi ödendi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekonomi Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar